Zdravím, chci se zeptat jakým způsobem zalívat v textilních květináčích. Můžu lít vodu do podmisky nebo hrozí
že to bude hnít?
kvetináče
- Bonebreakers
- Stálý člen
- Reputace: 1941
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: kvetináče
Zalévá se ze shora, leda by jsi v tom chtěl pěstovat nějaké kapradiny nebo pokojový kytky, to potom se zalévá od spoda. A proč by to jako mělo hnít, tedy pokud by jsi tam tu vodu lil neustále a nenechal to lehce vyschnout , tak to by se tam asi nějaká plíseň na tom textilu mohla udělat ! Podstatou textilních květináčů - growbagů je to, že pouští více vzduchu mezi kořeny, rychleji prosychají oproti klasickým a další drobnosti.
Bone-bezzemkova-sezona-2019
Bone-bezzemkova-sezona-2020
Bone-bezzemkova-sezona-2021
Bone
„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.

Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
Dají se úplně v pohodě i spodem, textilák zafunguje jako velkoplošný knot a vodu si nasaje a předá substrátu. Asi bych to nepoužíval celou sezónu jako jedinou metodu a střídal bych to se zálivkou vrchem, ale jednorázově nebo i párkrát za sebou s tím žádný problém není. Stejně budeš přihnojovat takže semtam zálivka půjde vrchem v každém případě.
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
- Bonebreakers
- Stálý člen
- Reputace: 1941
- Kontaktovat uživatele:
Ona stejně nějaká voda zbyde v podmiskach po zalití, takže v podstatě to vlastně zaléváš i spodem.
Bone-bezzemkova-sezona-2019
Bone

Díky za postřehy.
-
- Nový člen
- Reputace: 49
Poslední zbytky úrody dozrávají a já už začínám organizovat balkon na příští sezonu. Přemýšlím, že bych uvolnil hlavní rajčatový květináč pro papričky. Je to 80l kulatý "průtokáč". Rajčatům se v něm daří víc než dobře, každé má přes 2 metry a úroda je taky vysoká, ale štve mě špatná přístupnost - půjdou raději do řady vedle sebe.
Zajímalo by mě, zda je tento květináč na pěstování chilli vhodný (resp. efektivní). Jak jsem se dočetl v tomto vláknu, papriky jdou kořeny víc do prostoru než do hloubky. Původním plánem bylo vysadit více odrůd, ale z toho pomalu ustupuju kvůli špatně regulovatelné zálivce pro jednotlivé rostlinky. Teď mám do něj v merku klasické Habaněra.
Směřuji na Vás tedy následující dotazy:
1) Bude tento květináč vhodný pro pěstování paprik, nebo mám raději pokračovat v menších květnících?
2) Jakou rostlinu zvolit, aby se objem květináče plně využil a kolik kytek celkem?
3) Kombinovat více druhů? Jaké druhy? Držet se jen rozdělení annuum / chinense nebo kombinovat jen různé modifikace jako např. Habanero red + orange?
*horní průměr květináče je od oka 50cm
Zajímalo by mě, zda je tento květináč na pěstování chilli vhodný (resp. efektivní). Jak jsem se dočetl v tomto vláknu, papriky jdou kořeny víc do prostoru než do hloubky. Původním plánem bylo vysadit více odrůd, ale z toho pomalu ustupuju kvůli špatně regulovatelné zálivce pro jednotlivé rostlinky. Teď mám do něj v merku klasické Habaněra.
Směřuji na Vás tedy následující dotazy:
1) Bude tento květináč vhodný pro pěstování paprik, nebo mám raději pokračovat v menších květnících?
2) Jakou rostlinu zvolit, aby se objem květináče plně využil a kolik kytek celkem?
3) Kombinovat více druhů? Jaké druhy? Držet se jen rozdělení annuum / chinense nebo kombinovat jen různé modifikace jako např. Habanero red + orange?
*horní průměr květináče je od oka 50cm