kvetináče
Re: kvetináče
Vilfein: černou perlu co sem měl dvě rostlinky a bylo mi jich líto vyhodit sem dal dvě do 40cm truhlíku a zaplodila 80 plody při výšce cca půl m, je to spíš taková okraska, ale fakt hezká...
-
- Nový člen
- Reputace: 37
- Obrázky: 0
Trixy: Ano, já vím, proto ji chci také zkusit
Lahodí oku u ústúm
Mám připravenou i Chinese Multi-color, ty barvy, ve kterych zraje, se mi moc libily:)

Mám dotaz na květináče a to:
samozavlažovací vs nesamozavlažovací
materiál: plast vs keramika vs látka vs dřevo
S čím máte nejlepší zkušenost? Ale předem napíšu, proč se na to ptám. Pěstuju na okením parapetu (venku). Minulou sezonu jsem měl plastový květináče a truhlíky. Zatímco taková Aji Habanero si v plastovým truhlíku, který sdílela s jinou paprikou vedla docela dobře, Habanero Orange ve svým velkým květináči trpěla, hlavně ve velkých vedrech - opadly všechny květy. Vysvětluju si to tím plastem, nedýchá a na přímym odpoledním slunci se brzy rozpálí (oproti keramice nebo látce).
Ačkoliv je všeobecně proti samozavlažovacím květináčům docela odpor, někdo s tím má i dobrý zkušenosti, viz:
https://www.youtube.com/watch?v=Ad8mpLBoXC8
A mě by to možná mohlo vyřešit problémy s kytkama ve velkých vedrech nebo když nestihnu zalít každý den. Nebo bude stačit pořídit keramický, případně látkový květináče? Léto bude zase asi horký a chci se vyhnout opadávání květů, když teplota vyleze nad 35.
samozavlažovací vs nesamozavlažovací
materiál: plast vs keramika vs látka vs dřevo
S čím máte nejlepší zkušenost? Ale předem napíšu, proč se na to ptám. Pěstuju na okením parapetu (venku). Minulou sezonu jsem měl plastový květináče a truhlíky. Zatímco taková Aji Habanero si v plastovým truhlíku, který sdílela s jinou paprikou vedla docela dobře, Habanero Orange ve svým velkým květináči trpěla, hlavně ve velkých vedrech - opadly všechny květy. Vysvětluju si to tím plastem, nedýchá a na přímym odpoledním slunci se brzy rozpálí (oproti keramice nebo látce).
Ačkoliv je všeobecně proti samozavlažovacím květináčům docela odpor, někdo s tím má i dobrý zkušenosti, viz:
https://www.youtube.com/watch?v=Ad8mpLBoXC8
A mě by to možná mohlo vyřešit problémy s kytkama ve velkých vedrech nebo když nestihnu zalít každý den. Nebo bude stačit pořídit keramický, případně látkový květináče? Léto bude zase asi horký a chci se vyhnout opadávání květů, když teplota vyleze nad 35.
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
Tohle za tebe nikdo nerozhodne, tohle si musíš promyslet a vybrat sám dle detailů tvých pěstebních podmínek.
Za sebe můžu říct že na vnější parapety bych pravděpodobně dával kameninu nebo samozavlažováky dle konkrétní situace. Anebo případně i plasťáky, ale v přídavném, typicky dřevěném opláštění (kvuli odstínění).
Pro inspiraci (mám jinou pěstební situaci) si můžeš počíst jak a dle čeho jsem vybíral já když jsem předloni začínal:
post56823.html#p56823
post56842.html#p56842
Za sebe můžu říct že na vnější parapety bych pravděpodobně dával kameninu nebo samozavlažováky dle konkrétní situace. Anebo případně i plasťáky, ale v přídavném, typicky dřevěném opláštění (kvuli odstínění).
Pro inspiraci (mám jinou pěstební situaci) si můžeš počíst jak a dle čeho jsem vybíral já když jsem předloni začínal:
post56823.html#p56823
post56842.html#p56842
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
tohle neni idelani.
Pruhledne - rust ras
nizke
Pokud nemas nic jineho po ruce, tak co se da delat...
Pruhledne - rust ras
nizke
Pokud nemas nic jineho po ruce, tak co se da delat...
-
- Stálý člen
- Reputace: 265
Ok díky za odpověď. Seženu něco jiného.