Bone - bezzemkova sezona 2020
-
- Stálý člen
- Reputace: 2419
- Obrázky: 0
Re: Bone - bezzemkova sezona 2020
Pánové jsem velice navnaděn. Už nějakou dobu přemýšlím, jak zpracovat papričky kromě sušenní. Jelikož nemám rád jídlo v kyselém nálevu, tak chunanka mi přijde, jako optimální recept. Oba bydlíte nedaleko a tak budu muset s vámi naplánovat nějakou schůzku na pokec a na výměnu informací.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
- Bonebreakers
- Stálý člen
- Reputace: 1941
- Kontaktovat uživatele:
4 Gandalf
Zavřít celofánem, já to zavřel tím víčkem co bylo u sklenice, je to problém?
4 Erben
Tak použil jsem na to nějaký starý robot co jsem vyhrabal z tmavého kouta sklepa, původně jsem držel v ruce Velevtipný tyčkovej mixéru co se v jeho chromomu vidím jak v zrcadle, no a stačil jeden výrazný pohled se slovy To snad nemyslíš vážně..... a už jsem šel do toho sklepa. S ovocem a zeleninou není problém narvaná lednice a spíž.
Zavřít celofánem, já to zavřel tím víčkem co bylo u sklenice, je to problém?
4 Erben
Tak použil jsem na to nějaký starý robot co jsem vyhrabal z tmavého kouta sklepa, původně jsem držel v ruce Velevtipný tyčkovej mixéru co se v jeho chromomu vidím jak v zrcadle, no a stačil jeden výrazný pohled se slovy To snad nemyslíš vážně..... a už jsem šel do toho sklepa. S ovocem a zeleninou není problém narvaná lednice a spíž.
Bone-bezzemkova-sezona-2019
Bone-bezzemkova-sezona-2020
Bone-bezzemkova-sezona-2021
Bone
„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.

Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2593
- Kontaktovat uživatele:
Měl bys tam dát celofán a přes něj gumičku - ten plyn by měl mít možnost ucházet. Když tam dáš víčko, buď ho moc utáhneš, nebo ti tam nalezou třeba plísně.
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
Hehe, za ten pohled buď asi i rád, já si dva roky zpátky půjčil tyčák od ségry, přišlo mi že to tím půjde supr zpracovat... mno a pak jsem šupajdil jí koupit náhradní nový.Bonebreakers píše: ↑11 črc 2020 23:41...no a stačil jeden výrazný pohled se slovy To snad nemyslíš vážně..... a už jsem šel do toho sklepa.

Vůbec mi totiž nedošlo že běžné tyčáky na domácí použití v ceně několika stovek jsou v dnešní době vyráběny tak, že se (narozdíl třeba od vrtačky která má vzduchové chlazení a případně i teplotní pojistku) během pár minut přerušované práce s materiálem co klade jen mírný odpor umí spolehlivě přehřát natolik, že jim odejde vinutí motoru a jsou na vyhození.
ad kvašení: celofán či potr. folie s gumičkou je dobrá metoda. Já kvasím v takových těch starých sklenicích s gumičkou (weck). Gumička těsní a skleněné víčko dělá zátež, případně ho ještě trošku více něčím zatížím. Původně jsem uvažoval o poctivé kvasné zátce, ale prubnul jsem tohle a funguje mi to na veškeré kvašení. Když je C02 už hodně tak má sílu přizvednou víčko a odfouknout si.
Na co bych si dal opravdu pozor jsou sklenice s drátovou pojistkou skleněného víčka nebo se šroubovacím uzávěrem. Pokud to člověk nehlídá a pravidelně každodenně neodpouští tlak, tak se to může při nějakém bouřlivějším kvašení změnit v číhající tlakovou bombu která dokáže pokropit celou kuchyň smrští skleněných střepů a kvašené dobroty.
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
- Bonebreakers
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Ajta krajta tak tam dám potravinovou fólii snad mi to dnes nebuchne než dojedu z kola.
Bone

- Bonebreakers
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Zase trochu té radosti vypustit, když už počasí moc nepřeje. Balkono papričky jedou, už jsem asi kilo posbíral, což není tak marné

No a i ty chilliny se snaží i když bída s nouzí jsou jim v patách
Numex Lemon Spice sice pidi, ale už se začíná barvit

další Aji Lemon Drop

tak ta zatím nabírá na síle a velikosti plodů.
Ták v průběhu zatím takové podivné letošní sezóny, osobně těžko hodnotit rozdíl mezi Growbagama a Teku květináčema, připadá mi to, že je to tak nastejno. Nějaký výrazný rozdíl v tom nepozoruji. Ale jo, asi jich páreček ještě pořídím, když mi zmokl balkón a to hódně, tak viditelně rychleji prosychaly, a vo tom to je.
No a i ty chilliny se snaží i když bída s nouzí jsou jim v patách
Numex Lemon Spice sice pidi, ale už se začíná barvit
další Aji Lemon Drop
tak ta zatím nabírá na síle a velikosti plodů.
Ták v průběhu zatím takové podivné letošní sezóny, osobně těžko hodnotit rozdíl mezi Growbagama a Teku květináčema, připadá mi to, že je to tak nastejno. Nějaký výrazný rozdíl v tom nepozoruji. Ale jo, asi jich páreček ještě pořídím, když mi zmokl balkón a to hódně, tak viditelně rychleji prosychaly, a vo tom to je.
Bone

-
- Stálý člen
- Reputace: 2419
Taky vidím pozitivní věc growbagů, že se nepřemokří. Asi bude i záležet na tom, jak jsou vyrobeny. Mám 3 druhy a zalévat musím na několikrát, jinak protečou bokem rovnou ven a dolů se odhaduji moc vody nedostane.
Venku v tomhle počasí,. když jsou všechny rostlinky na záhonu dost často přemokřené , u Growbagu pouze strčím prst do hlíny a zjistím vlhkost, ale o přemokření se nejedná ani náhodou a rostlinky tím pádem prosperují o mnoho lépe.
Venku v tomhle počasí,. když jsou všechny rostlinky na záhonu dost často přemokřené , u Growbagu pouze strčím prst do hlíny a zjistím vlhkost, ale o přemokření se nejedná ani náhodou a rostlinky tím pádem prosperují o mnoho lépe.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
- Bonebreakers
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Při pátku trochu odlehčeněji, no asi docela víc, a k tomu něco zajímavého z pracovního parapetu.
Ale, ale takovej pěknej frňákovník si tu pěkně roste

A kdo jej dá celej tak takovej bude mít místo nosu

kdyby jen ten s nosama, další .... no to je k nevíře, s penisama

co se asi stane když jej dáš, kdo ví.... .
Černé papriky, záleží na nich, tůdle nůdle, ani ne, a tyhle navíc nakonec budou rudé (Maui Purple) , což taky nic moc barva

snad jedině tak u tohohle pána s upíříma zubama

a konečně to správné zbarvení *)

Poslední chudínek Sparkler na to kouká z povzdálí a zatím se ještě trochu stydí

*) Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.
Tak to je na páteční odlehčení asi všechno
Ale, ale takovej pěknej frňákovník si tu pěkně roste
A kdo jej dá celej tak takovej bude mít místo nosu
kdyby jen ten s nosama, další .... no to je k nevíře, s penisama
co se asi stane když jej dáš, kdo ví.... .
Černé papriky, záleží na nich, tůdle nůdle, ani ne, a tyhle navíc nakonec budou rudé (Maui Purple) , což taky nic moc barva
snad jedině tak u tohohle pána s upíříma zubama
a konečně to správné zbarvení *)
Poslední chudínek Sparkler na to kouká z povzdálí a zatím se ještě trochu stydí
*) Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.
Tak to je na páteční odlehčení asi všechno

Bone