TerasovaSahara - 2020
- Bonebreakers
- Stálý člen
- Reputace: 1941
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: TerasovaSahara - 2020
Tak já to řeším po sparťansky, z GrowBoxu na parapet v práci, tam nějaký týden dva tři nechat a šup s nima balkon, většinou v pohodě, žádné popáleniny od slunce.
Bone-bezzemkova-sezona-2019
Bone-bezzemkova-sezona-2020
Bone-bezzemkova-sezona-2021
Bone
„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.
Bone-bezzemkova-sezona-2020
Bone-bezzemkova-sezona-2021

„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
Včera jsem dokončil letošní oživení substrátu pro poslední truhlík.
A když si shrnu co jsem letos viděl tak musím říct že v mých podmínkách, při tvrdém limitu výšky kterou můžu kytkám dovolit, umí chilli vysosnout živiny ze substrátu ještě výrazně vice než rajčata. Ono se není co divit, při maximální výšce těsně pod 2 metry prostě chilli vytvoří daleko více výhonků a zelené hmoty (a to i když rajčata nemám ve zvyku vést na jeden výhon).
Část vlivu je samozřejmně dána rozdílem v jednotlivých pěstebních pozicích, tj. mírou oslunění, ale rozdíl mezi substrátem po dorsetce nebo dvojici nejrozsáhlejších baccatum vs substrátem po dvojicích vysokých rajčat byl velmi znatelný. A to nejem v míře prokořenění (dorsetka byla opravdu extrém, ani ta dvojice jí nepřekonala, byť se jí přiblížila) ale i v barvě a hrudkování. Zatímco tmavší substrát po rajčatech ještě krásně hrudkoval a nejspíš by i dal jednu další sezónu, tak pár slotů po chilli už bylo světlejších, nehrudkovalo,... prostě už potřebovalo výrazně doplnit organickou složku, resp. smíchnout s čerstvějším substrátem.
A když si shrnu co jsem letos viděl tak musím říct že v mých podmínkách, při tvrdém limitu výšky kterou můžu kytkám dovolit, umí chilli vysosnout živiny ze substrátu ještě výrazně vice než rajčata. Ono se není co divit, při maximální výšce těsně pod 2 metry prostě chilli vytvoří daleko více výhonků a zelené hmoty (a to i když rajčata nemám ve zvyku vést na jeden výhon).
Část vlivu je samozřejmně dána rozdílem v jednotlivých pěstebních pozicích, tj. mírou oslunění, ale rozdíl mezi substrátem po dorsetce nebo dvojici nejrozsáhlejších baccatum vs substrátem po dvojicích vysokých rajčat byl velmi znatelný. A to nejem v míře prokořenění (dorsetka byla opravdu extrém, ani ta dvojice jí nepřekonala, byť se jí přiblížila) ale i v barvě a hrudkování. Zatímco tmavší substrát po rajčatech ještě krásně hrudkoval a nejspíš by i dal jednu další sezónu, tak pár slotů po chilli už bylo světlejších, nehrudkovalo,... prostě už potřebovalo výrazně doplnit organickou složku, resp. smíchnout s čerstvějším substrátem.
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
-
- Stálý člen
Pár fotek k předchozím příspěvkům:

Mráz příchází...

...mráz odešel.
Den invaze:

CGN o den a půl později:

Mráz příchází...
...mráz odešel.
Den invaze:
CGN o den a půl později:

-
- Stálý člen
- Reputace: 2978
- Kontaktovat uživatele:
Máš to pěkné ať se daří.
-
- Stálý člen
Dík. Dneska odpoledne půjde posledních 5 kytek a pak už to bude na přírodě, uvidíme jestli bude bohyně Gaia mé dubnové opovážlivosti nakloněna. 
edit: Dokonáno jest.

Teď ještě nějak vymyslet jak letos vyvázat podpory, nejnižší příčku pro chilli obvykle vážu (s předstihem) přesně ve výšce ve které se letošní přerostlé kytky větví a mají první květy, ty by se o ní ve větru omlátili...

edit: Dokonáno jest.
Teď ještě nějak vymyslet jak letos vyvázat podpory, nejnižší příčku pro chilli obvykle vážu (s předstihem) přesně ve výšce ve které se letošní přerostlé kytky větví a mají první květy, ty by se o ní ve větru omlátili...

-
- Stálý člen
- Reputace: 5033

co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
- mexi
- Stálý člen
- Reputace: 365

-
- Stálý člen
Dnes je parádní aklimatizační den pro kytky, ranní minimum bylo milých 8,0°, dopoledne zataženo, teď odpoledne polojasno a 15°, co víc si přát. Takže i baccatum které šly ven až včera dostaly den kdy si můžou trošku zvyknout než dorazí ty celodenní jasna které hlásí aktuální předpověď na po-st.
Tak to snad s těmi spáleninami nebude až tak hrozné, zatím to odnesli jen dva listy na rajčatech, jeden který neustál přesazování za poledne, a druhý na který jsem neopatrně nacákal kapičky vody, ten teď vypadá jak po zásahu brokovnicí.
Uplně super se zatím chová CGNka, doufal jsem v to že si na výrazně osluněné pozici kterou dostala bude vytvářet ochranný pigment, ale zvládá to daleko lépe než jsem čekal.
Tak to snad s těmi spáleninami nebude až tak hrozné, zatím to odnesli jen dva listy na rajčatech, jeden který neustál přesazování za poledne, a druhý na který jsem neopatrně nacákal kapičky vody, ten teď vypadá jak po zásahu brokovnicí.
Uplně super se zatím chová CGNka, doufal jsem v to že si na výrazně osluněné pozici kterou dostala bude vytvářet ochranný pigment, ale zvládá to daleko lépe než jsem čekal.
Naposledy upravil 1 dne chris; celkem upraveno 20x.