Dnes jsem byl ješte naposled na zahrade před dovolenou a když jsem trhal jednu sladkou papriku tak jsem jí vzal i z kusem výhonku. V tu chvíli mi zaplo...co kdybych to narouboval na rajče. Tak jsem z kapsy vytáhl nůž, řízl do kusu odtrženého pahýlu rajčete, zařízl odtrženou papriku do špičky a píchl to tam....dej se vůle boží...moc tomu nedávám, ale jak už jsem psal na začátku rád zkouším nové věci
Deadbullovo chilli 2019
- Deadbull
- Stálý člen
- Příspěvky: 66
- Registrován: 15 led 2019 13:58
- Reputace: 163
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzen
Re: Deadbullovo chilli 2019
Není nad domácí
- Deadbull
- Stálý člen
- Příspěvky: 66
- Registrován: 15 led 2019 13:58
- Reputace: 163
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzen
Re: Deadbullovo chilli 2019
Ahoj všichni, Po dvou týdnech dovolený u rodičů jsem spátky doma. Hned ráno jsem se zašel podívat jak to vypadá na zahrádce a není to zas tak špatný. Jedna díra v okne na foliovniku, nejspíš nejaký nálet vtáka nebo co, ale to se zalepí. Pár rajčat chytlo nekrozu, nebo to tak aspon vypada, proste hnede skrvny hnilobní, zatím jenom na tech obřích, ostatní jsou vpohode.
Spárkler už se vybarvuje, pár kousků jsem si utrhl a je to celkem osvěžující. Čekal jsem větší kopanec, ale na zobání naložené budou uplne super.
Na 4 kytkách jich bude hafooo, už se teším jak je budu hodiny škubat
Habanero Orange - to mě docela překvapilo, plod na plodu a na tom plodu další plod. Z jednoho lístku roste třeba i 6 paprik. Jsem si říkal že je spočítám a u 35 jsem si řekl že to nemá smysl, že nejsem ani v půlce kytky. Může to ta kytka vůbec zvládnout ? A pořád jede další a další. Neskutečné neco. Na fotce to ani není tak videt, ale na dvou kytkách toho budu mít asi víc než dost.
Moruga už má taky pár paprik a květů má stejne jak habanero, trochu pozde ale snad se to stihne to je zatím trochu mystery jestli s toho neco bude. Napočítal jsem tak 6 paprik, ale další se hrnou.
Habanero Red v květináči - trochu zežloutlé, nejspíš přelité, květník byl dost težký tak jsem naordinoval pár dní sucha, tchán říkal že jí přilil ze spoda každý den at si táhá ale zato nasadila na květ takže jí nechám chvílí tak, pak přihnojím a bude v cajku.
Sladké papriky se taky vybarvujou, neco už jsem otrhal na snídani. Nekteré jsou docela veliké.
A nakonec rajčata - Ty obří zas tak obří nejsou a jako jediné maj na sobě černé fleky, né všechny ale třeba 15 už jsem vyhodil. Tornáda jsou hned u nich a na nich to není, taky cherry jsou hned vedle a taky v pohode. Neco málo z nich bude ale už je další rok sadit nebudu. Ješte uvidíme jak budou chutnat. Ostatní začínaj dozrávat tak jsem neco málo otrhal a ješte tam toho hafo bude. Hodne pujde do omáček a kečupů , co zbyde asi dám Erbovi, jestli neco zbyde
PS: První sklizen, zatím jenom sladké, na pálivé si musím ješte počkat
Spárkler už se vybarvuje, pár kousků jsem si utrhl a je to celkem osvěžující. Čekal jsem větší kopanec, ale na zobání naložené budou uplne super.
Na 4 kytkách jich bude hafooo, už se teším jak je budu hodiny škubat
Habanero Orange - to mě docela překvapilo, plod na plodu a na tom plodu další plod. Z jednoho lístku roste třeba i 6 paprik. Jsem si říkal že je spočítám a u 35 jsem si řekl že to nemá smysl, že nejsem ani v půlce kytky. Může to ta kytka vůbec zvládnout ? A pořád jede další a další. Neskutečné neco. Na fotce to ani není tak videt, ale na dvou kytkách toho budu mít asi víc než dost.
Moruga už má taky pár paprik a květů má stejne jak habanero, trochu pozde ale snad se to stihne to je zatím trochu mystery jestli s toho neco bude. Napočítal jsem tak 6 paprik, ale další se hrnou.
Habanero Red v květináči - trochu zežloutlé, nejspíš přelité, květník byl dost težký tak jsem naordinoval pár dní sucha, tchán říkal že jí přilil ze spoda každý den at si táhá ale zato nasadila na květ takže jí nechám chvílí tak, pak přihnojím a bude v cajku.
Sladké papriky se taky vybarvujou, neco už jsem otrhal na snídani. Nekteré jsou docela veliké.
A nakonec rajčata - Ty obří zas tak obří nejsou a jako jediné maj na sobě černé fleky, né všechny ale třeba 15 už jsem vyhodil. Tornáda jsou hned u nich a na nich to není, taky cherry jsou hned vedle a taky v pohode. Neco málo z nich bude ale už je další rok sadit nebudu. Ješte uvidíme jak budou chutnat. Ostatní začínaj dozrávat tak jsem neco málo otrhal a ješte tam toho hafo bude. Hodne pujde do omáček a kečupů , co zbyde asi dám Erbovi, jestli neco zbyde
PS: První sklizen, zatím jenom sladké, na pálivé si musím ješte počkat
Není nad domácí
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 2491
- Registrován: 31 kvě 2017 22:15
- Reputace: 3908
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha, 255 mnm, USDA 7b
Re: Deadbullovo chilli 2019
Celkově moc pěkné. Ale sakryš, to Habanero Orange, nejen to množství plodů, ale i ten kmen, prostě bomba!
Stříhal/odlamoval jsi jí spodní výhonky nebo to takhle poshazovala sama?
Na konci sezóny bych tě poprosil o pár semínek z téhle kytky, hodně rád bych zkusil tuhle genetiku v mých podmínkách abych viděl jaký vliv mají podmínky a jaký vliv má genetika.
Stříhal/odlamoval jsi jí spodní výhonky nebo to takhle poshazovala sama?
Na konci sezóny bych tě poprosil o pár semínek z téhle kytky, hodně rád bych zkusil tuhle genetiku v mých podmínkách abych viděl jaký vliv mají podmínky a jaký vliv má genetika.
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
- Deadbull
- Stálý člen
- Příspěvky: 66
- Registrován: 15 led 2019 13:58
- Reputace: 163
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzen
Re: Deadbullovo chilli 2019
Jsou to vlastne dve kytky. Ty prvni jsem uštipl vršek když měla tak 6-7 pater takze ty pahyly jsou vlastne spodni vyhonky. Jednoznacne nejvetsi kytka co mam a tohle budu delat pravidelne. Tu druhou jsem nechal tak jak je a spodky otrhaval kdyz se roztahla do širky. Seminka nebudou problem ale nevim jak budou ciste, nezalepoval jsem květy ale ješte bych mohl...tak kdyz tak pak dam vedet. Pocitam přes 100 plodů ze 2 kytek. Ale jeste neni konec, snad to nic nesežerechris píše: ↑03 srp 2019 15:39Celkově moc pěkné. Ale sakryš, to Habanero Orange, nejen to množství plodů, ale i ten kmen, prostě bomba!
Stříhal/odlamoval jsi jí spodní výhonky nebo to takhle poshazovala sama?
Na konci sezóny bych tě poprosil o pár semínek z téhle kytky, hodně rád bych zkusil tuhle genetiku v mých podmínkách abych viděl jaký vliv mají podmínky a jaký vliv má genetika.
Není nad domácí
- Quentin_Bull_89
- Stálý člen
- Příspěvky: 1467
- Registrován: 09 kvě 2018 17:58
- Reputace: 1967
- Obrázky: 0
- Bydliště: Kypr, Oroklini
Re: Deadbullovo chilli 2019
No kamaráde, máš to výstavní... a to haba, to je mazec. Koukám, že se Sparklerem máme stejné plány, mám 6 kytek (mimo jiné i 4x Demon Red) a taky půjdou do láku, k pivu to bude lahůdka, obzvláště když se naloží do kari nálevu.
„Chilli je jako plamen: jakmile neroste, zhasíná.“
- Deadbull
- Stálý člen
- Příspěvky: 66
- Registrován: 15 led 2019 13:58
- Reputace: 163
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzen
Re: Deadbullovo chilli 2019
Ten kari nalev by mě zajimal, najdu ho tady nekde? Btw ten Demon Red je silnejsi nebo ma jinou chut? Ten sparkler co jsem chutnal tak kopne a pak uz jen trochu hřeje,ale jinak mi chutna. Nasekal jsem si jeden do misky okurkoveho salatu a mělo to šmrnc jsem zvedavy když ho naložim. Jo a trhas to postupne nebo to nechas vsechno dozrat a pak najednou?Quentin_Bull_89 píše: ↑04 srp 2019 08:02No kamaráde, máš to výstavní... a to haba, to je mazec. Koukám, že se Sparklerem máme stejné plány, mám 6 kytek (mimo jiné i 4x Demon Red) a taky půjdou do láku, k pivu to bude lahůdka, obzvláště když se naloží do kari nálevu.
Není nad domácí
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1735
- Registrován: 21 pro 2016 12:53
- Reputace: 2919
- Obrázky: 0
- Bydliště: Tlustovousy
- Kontaktovat uživatele:
- JanaK
- Stálý člen
- Příspěvky: 252
- Registrován: 02 srp 2018 08:41
- Reputace: 747
- Obrázky: 0
- Bydliště: Prostějov
Re: Deadbullovo chilli 2019
Dovolím si ještě doplnit, že tento super nálev je znám také jako "kalňák" .
Někdo ho dělá přesně podle originálu ale většina včetně mne dává méně cukru - podle vlastní chuti.
Mívám ho uvařený v lednici. Pokud zrovna nemám paprik na plný zavařovací hrnec, tak je nakrájím do skleničky, zaliju studeným nálevem a rovnou zavařím v mikrovlnce.
Jednoduché - rychlé - výborné
Někdo ho dělá přesně podle originálu ale většina včetně mne dává méně cukru - podle vlastní chuti.
Mívám ho uvařený v lednici. Pokud zrovna nemám paprik na plný zavařovací hrnec, tak je nakrájím do skleničky, zaliju studeným nálevem a rovnou zavařím v mikrovlnce.
Jednoduché - rychlé - výborné
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host