Deadbullovo chilli 2019
- Deadbull
- Stálý člen
- Reputace: 163
- Obrázky: 0
Re: Deadbullovo chilli 2019
Super, díky za rady. Určite zkusim. Už ted mi tečou sliny 

- Quentin_Bull_89
- Stálý člen
- Reputace: 1967
Koukám, že Petr mě předběhl s tím odkazem na nálev. Jinak trhám průběžně a rovnou zavařuji. Při tom objemu kytek to vždycky alespoň jednu dvě skleničky dá. Ten Demon Red je slabší než Sparker, obdoba Pequin Mixu, má dost semínek, což mi za syrového stavu moc nechutná, po zavaření dobrota.Deadbull píše: ↑05 srp 2019 13:52Ten kari nalev by mě zajimal, najdu ho tady nekde? Btw ten Demon Red je silnejsi nebo ma jinou chut? Ten sparkler co jsem chutnal tak kopne a pak uz jen trochu hřeje,ale jinak mi chutna. Nasekal jsem si jeden do misky okurkoveho salatu a mělo to šmrncQuentin_Bull_89 píše: ↑04 srp 2019 08:02No kamaráde, máš to výstavní... a to haba, to je mazec.Koukám, že se Sparklerem máme stejné plány, mám 6 kytek (mimo jiné i 4x Demon Red) a taky půjdou do láku, k pivu to bude lahůdka, obzvláště když se naloží do kari nálevu.
jsem zvedavy když ho naložim. Jo a trhas to postupne nebo to nechas vsechno dozrat a pak najednou?
„Chilli je jako plamen: jakmile neroste, zhasíná.“ 

- Deadbull
- Stálý člen
Dnes jsem si připravil svůj domácí burger. Zatím si každý oblizoval prsty tak jsem si řekl že se podělím. Základ je pomleté hovězí maso.
Do masa přidávám sůl, pepř, sušený česnek, nakrájenou petržel, sušené chilli ( + tam občas hodím trochu grilovacího koření, koření na steak, proste co mám po ruce
) Všechno dobře přemíchat a hlavně ochutnat - já si vezmu malý kousek masa, ochutnám jestli je dost dosolene, dokořenené a vyplivnu jelikož je to syrové maso. Asi by mě to nezabilo ale tak mě to učil strejda když jsme na zabíjačce dělali klobásy. Pokud je to OK stačí udelat velkou placku a jde se na věc. Placku delám tak 2 cm širší než housku, ona se mrcha zmrskne.
Nejdříve si na trochu oleje osmažím housky, to je základ aby to křupalo, bez oleje se jenom vysuší. Chce to udelat trochu jako topinku

Pak na tu panev hodím to maso - já to peču tak 4-5 minut z každé strany

Housky namažu - spodek hořčice, vrch kečup

Na to Dám to maso, nekde jsem videl že nejdřív daj salát a pak maso, a všechna ta štáva z masa teče po salátu mimo. Tak to dávám na housku a štáva z masa teče do housky. Mňamka.

Na a pak už jenom doplňky - Salát

Rajče

Cibule a nasekaný Spárkler, aby to zahřálo,

Hotovo

Hodne lidí si burger spojí z McDonaldem, ale třeba tam bych nevlezl a od burgeru to má hodne daleko. Kdo tohle zkusí tak si to zamiluje. Doma jsem to delal žene, máme, ségře a všichni říkali jak si daj jenom kousek (asi aby neurazili) no a až si kousli tak se jim rozsvítili oči a hezky to dojedli a ješte si libovali. Doporučuju vyzkoušet
Do masa přidávám sůl, pepř, sušený česnek, nakrájenou petržel, sušené chilli ( + tam občas hodím trochu grilovacího koření, koření na steak, proste co mám po ruce

Nejdříve si na trochu oleje osmažím housky, to je základ aby to křupalo, bez oleje se jenom vysuší. Chce to udelat trochu jako topinku
Pak na tu panev hodím to maso - já to peču tak 4-5 minut z každé strany
Housky namažu - spodek hořčice, vrch kečup
Na to Dám to maso, nekde jsem videl že nejdřív daj salát a pak maso, a všechna ta štáva z masa teče po salátu mimo. Tak to dávám na housku a štáva z masa teče do housky. Mňamka.
Na a pak už jenom doplňky - Salát
Rajče
Cibule a nasekaný Spárkler, aby to zahřálo,
Hotovo
Hodne lidí si burger spojí z McDonaldem, ale třeba tam bych nevlezl a od burgeru to má hodne daleko. Kdo tohle zkusí tak si to zamiluje. Doma jsem to delal žene, máme, ségře a všichni říkali jak si daj jenom kousek (asi aby neurazili) no a až si kousli tak se jim rozsvítili oči a hezky to dojedli a ješte si libovali. Doporučuju vyzkoušet

- Chozee77
- Stálý člen
- Reputace: 2847
Pěkný foto manuál 

Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo...
Jára Da Cimrman
- JanaK
- Stálý člen
- Reputace: 757

Mne starý vesnický zabíjačkový řezník učil jen olíznout prst, kterým se maso míchalo a sůl musí být rozeznatelná - maso není potřeba ani ochutnávat ani jíst. Když dělám větší várku, raději dám malou lžičku směsi na pánvičku a trošku opeču - mám pak kopec degustátorů a kritiků na dochucení

- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Zdar chlape. Udělal jsi mi radost svým foto návodem na svačinku v podobě domácího burgru. Já bych klidně vynechal ten importovanej název a musím říct, že jakýkoliv karboš z kvalitního mletého, nezáleží na složení, když se dobře dochutí a doplní rajčátkem je v housce chuťovka. Ostatně kdyby ses zeptal mých, dnes už dospělých dětí co bylo jedno z jejich nejoblíbenějších jídel......Jinak ti to pěkně šlape, to Habanero orange vypadá dost dobře, možná bych si od tebe vzal semínka a výměnou tě navedu na vynikajicí papriku, která mě letos hodně baví a tou je Czech Black, bezproblémová, roste, průběžně plodí a chutná právě na křoupání k večeři ,ať se odbydeš studenou, nebo hodíš kus masa na pánev a mezi chleby. Zrovna včera jsem dostal cca kilo a půl rajčat od domácího a tak jsem ještě kilo přikoupil a pár kapií a budu dnes vařit jednu omajdu. V sobotu jedu na pár dní do Budějic cca týden budu mimo Plzeň, ale po návratu musím rychle ještě tak dvě omáčky zmáknout na Vypalovák, tak bych si od tebe případně vzal nějaké ty přebytky výměnou za omáčky.
Ještě jednu věc, neber to jako výtku, nebere ti hlava jak to ta rostlina utáhne tolik plodů, tak věř, že by jí možná pomohlo trochou hlíny přihrnout kořeny, stává se mi to taky a v poslední době to důsledně hlídám a přihrnuji. ;-)

Na závěr hodně zdaru, ať se ti daří a doufám, že najdem chvilku a pokecáme atd.

Ještě jednu věc, neber to jako výtku, nebere ti hlava jak to ta rostlina utáhne tolik plodů, tak věř, že by jí možná pomohlo trochou hlíny přihrnout kořeny, stává se mi to taky a v poslední době to důsledně hlídám a přihrnuji. ;-)
Na závěr hodně zdaru, ať se ti daří a doufám, že najdem chvilku a pokecáme atd.

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
- Deadbull
- Stálý člen
Klidne napiš, vypadá to tak že rajčat bude dost tak kilo dva tři by neměl být problém. Ten Czech Black bych určite rád zkusil a seminka habanera klidne poskytnu, to by neměl být problém. jinak co se týče tech kořenů tak to mi říkal už i tchán že je mám přihrnout. Problém je že ta kytka je strašne malá a když jsem jí sadil měla tak 8 pater ale neměla ani 15 cm. když jsem jí dal do hlíny tak listy leželi na zemi. proste níž to nešlo a i když se to nezdá tak je přihruntá a je jakoby na kopečku. Ale ješte jí tedy přihrnu vícErben61 píše: ↑08 srp 2019 08:37Zdar chlape. Udělal jsi mi radost svým foto návodem na svačinku v podobě domácího burgru. Já bych klidně vynechal ten importovanej název a musím říct, že jakýkoliv karboš z kvalitního mletého, nezáleží na složení, když se dobře dochutí a doplní rajčátkem je v housce chuťovka. Ostatně kdyby ses zeptal mých, dnes už dospělých dětí co bylo jedno z jejich nejoblíbenějších jídel......Jinak ti to pěkně šlape, to Habanero orange vypadá dost dobře, možná bych si od tebe vzal semínka a výměnou tě navedu na vynikajicí papriku, která mě letos hodně baví a tou je Czech Black, bezproblémová, roste, průběžně plodí a chutná právě na křoupání k večeři ,ať se odbydeš studenou, nebo hodíš kus masa na pánev a mezi chleby. Zrovna včera jsem dostal cca kilo a půl rajčat od domácího a tak jsem ještě kilo přikoupil a pár kapií a budu dnes vařit jednu omajdu. V sobotu jedu na pár dní do Budějic cca týden budu mimo Plzeň, ale po návratu musím rychle ještě tak dvě omáčky zmáknout na Vypalovák, tak bych si od tebe případně vzal nějaké ty přebytky výměnou za omáčky.
Na závěr hodně zdaru, ať se ti daří a doufám, že najdem chvilku a pokecáme atd.![]()
![]()
![]()

Každopádne pak se ozvi až budeš potřebovat rajský, když budou tak klidne dám..

- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Jasně, je vidět že je extrémně nízká.Některý kytky to takhle mají, prostě se rozhodnou neztrácet čas růstem nahoru a nasadí plody hned jak trochu zesílí po přesazení.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open