Panove a damy. Nasel jsem alespon pro sebe dokonale jednoduchy recept na marinadu.
Na 2-3kg veprove krkovicky bez kosti.
Oplachnout, mrazak na 4 h, nakrajet na 1-2cm platky.
Marinada je pouze pulka pullitrove sojovky svetle s nizsim obsahem cukru
Jedno baleni pepre 4 barev
Chilli paricky cca 3cm dno sklenice.
Pepr a papricky susene do mixeru
Vmichat do sojovky
V sojovce postupne omachat vsechny platky z obou stran a zavrit do potravinove nadoby.
Idelane najit velikost nadoby aby byla masa plna.
V lednice protrepat a obratit dnem vzhuru, kdyz si vzpomenete. Marinovat 24-48h
Horkovzduch
Suseni 80°C hodina, 50°C dalsich 12 hodin
Na poslednich 12 hodin cca pulku casu idelane mit v dvirkach trouby varecku aby prebytecna vlhkost byla pryc.
Maso je dokonale. Krkovice me chutna ze vsech mas nejvice. I vice nez hovezi.
Je to lepsi varianta nez s grilovacim korenim.
Jen pepr, chilli, sojovka.
Nepaliva varianta pro deti je, nalozit maso do sojovky + grill koreni bez soli na 3 dny.
Po trech dnech normalne oplachnout a ususit.
Marinada v masu zustane, nebojte se ani poradneho proplachnuti.
