Sušené maso s chilli

Ostatní recepty s chilli
Uživatelský avatar
OMO
Stálý člen
Příspěvky: 2192
Registrován: 03 říj 2012 19:03
Reputace: 2963
Obrázky: 859
Bydliště: Uh. Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod OMO » 26 bře 2019 17:59

Sojovka, Worcester .. biltongového boha Barona na Vás. Ten by Vám prohnal pírka 😀 jinak krásná práce.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 2570
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 1265
Obrázky: 525

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod MartinS » 26 bře 2019 20:03

Biltong mam v planu nebo neco takoveho, tohle byla prvotina ala Jerky.
Jeste chci zkusit kruti maso az tohle snim/rozdam.
Hlavne biltong je puvodne recept spis na delsi suseni. Za 5 hodin v troube bych spis udelal czech-tong.

Uživatelský avatar
honzek86
Stálý člen
Příspěvky: 919
Registrován: 21 zář 2017 12:13
Reputace: 741
Obrázky: 232
Bydliště: Újezd u Uničova

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod honzek86 » 27 bře 2019 07:11

Marťas, to je paráda :) teče mi slint ... po cestě domů asi koupím kus krávy.
Mám pro tebe tip s tou troubou ... ta šťáva mi tekla jen ze začátku a cca po 30min už to jen kapalo, tak jsem ten pekáč vylil. Potom se ti to v něm tak nepřipeče. Ale na kvalitu produktu to vliv nemá, že jo :)
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 2570
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 1265
Obrázky: 525

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod MartinS » 27 bře 2019 08:10

Jj taky jsem si rikal ze to vyleju, ale pak jsem byl uz linej a nechtel jsem s tim laborovat.

Uživatelský avatar
honzek86
Stálý člen
Příspěvky: 919
Registrován: 21 zář 2017 12:13
Reputace: 741
Obrázky: 232
Bydliště: Újezd u Uničova

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod honzek86 » 27 bře 2019 12:48

Já jsem to dělal hlavně proto, že jsem to sušil asi 10hod. při 50° a chtěl jsem udržet co nejsušší atmosféru v troubě. Měl jsem obavy, že když to tam nechám stát, tak se mi to bude vypařovat a znovu se mi to natáhne do masa, takže ho vlastně místo sušení budu fermentovat :) Tak jsem to radši vylil, aby nebyla v troubě přebytečná voda ... čert ví, jestli na té úvaze něco bylo, nebo jsem měl jen bujnou fantazii.
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 2570
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 1265
Obrázky: 525

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod MartinS » 27 bře 2019 22:01

Nn vyschne to uplne, takze se netreba bat. Tech 5 hodin na 60°C pri varecce ve dvirkach je super i pro tlustsi platky do 1cm tloustky.
Predtim tedy jeste tech 30-45min na 70stupnu, u toho mam troubu zavrenou.

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2119
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 3768
Obrázky: 2050
Bydliště: Plzeň

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod Erben61 » 28 bře 2019 16:52

Zdar a sílu. Ač v sušení a podobnostech jako můmijáky a koniásšáky nejedu, musím přiznat, že to, jak jsi to tady presentoval, vypadá hodně dobře.Asi by se dalo polemizovat o různých technologiích sušení a co je vlastně sušení a kde začíná velmi pomalé pečení, ale to je jen slovíčkaření a důležitý je výsledek. A hlavně chuť se do něčeho takového pustit, ta se počítá a myslím, že tvůj výrobek nemá chybu. :thanx: :thumbup: :tiphat:
:angry1: :angry1: :angry1: :angry1:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Uživatelský avatar
Golonka
Stálý člen
Příspěvky: 349
Registrován: 07 čer 2016 15:30
Reputace: 941
Obrázky: 255
Bydliště: Praha

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod Golonka » 02 dub 2019 15:57

Tak jsem o víkendu taky sušil a dle ohlasů se to povedlo a hospodskému stoupla výtoč. Dělal jsem dle Martinova postupu a fakt na pohodu.
Sice jsem pořád poslouchal, jak dlouho to ještě bude trvat a podobné řeči, ale nakonec jsme to vzali skoro všechno do hospody (pár kousků jsem si nechal pro sebe) a jen se po tom zaprášilo.
Příště, až budu zase sušit, tak vyzkouším směs na Adamova žebra, jen musím sehnat tu, která mi tak chutnala.
Všem Vám děkuji za inspiraci.
Čím blbější sedlák, tím větší :chilli11: :dance2:


Zpět na „Ostatní chilli recepty“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti