V nedeli jsem dal susit 1,3kg veproveho
V pondeli jsem dal susit asi 700g veproveho a 750g hoveziho.
Kdyz uz byl plech spinavy od odkapavajici stavy a marinady, tak jsem takto dva dny po sobe susil.
Postup jsem zvolil
Marinada:
Na 1kg masa
Jedna cela sojova omacka 150ml
trochu Vorchesteru - asi lzice.
velka lzice cesnekove pasty
trochu susene cibule
trochu cerstve namleteho barevneho pepre
Lzicka namletych superhotu
trochu grilovaciho domaciho koreni
Maso jsem ocistil, dal do mrazaku na hodinu aby se lepe krajelo.
Nakrajel na platky 3-8mm, podle toho jak to vyslo.
Nalozil na hodku do lednice....kazdych cca 15 min jsem to protrepal. Neplave to cele v marinade, to bych musel te sojovky mit pul litru.
Pak jsem to napichal na grilovaci bambusove spejle.
A protahnul skrz mrizky v rostu v troube.
Dolu dal plech na odkap.
45minut jsem dal troubu na 70°C kvuli zniceni bakterii apod.
Pak 5hodin na 60°C s tim ze ve dvirkach byla varecka s kulatym drzatkem aby z trouby sla vlhkost pryc.
Troubu mam horkovzduch ale kdybych nemel pootevrene dvirka, bude maso gumove a poradne nevyschne.
Pak uz jsem to jen vylamal z te mrizky ven.
Z 1,33kg veproveho zbylo 475g suseneho masa
Tu dalsi varku co jsem delal dnes v noci, jsem uz nevazil.