ad v troubě: dá se. Mám limitovanou zkušenost a nikoliv se superhoty

Sušil jsem několikrát loni a jednou i letos. Vždy byl mix s rajčaty. Ty jsem sušil do podoby polosušených a tak 2-3 hodiny před tím než byli rajčata hotova už bylo chilli usušeno do finálního stavu na mletí. Tím že rajčata mají dost vody tak dávám na začátek tak 110° a cca po hodině jdu na 90°. Zapnuta cirkulace vzduchu a někdy během první hodiny otevřena dvířka na švírku (trouba nemá specializovaný sušící program takže nemá extra výfuk vzduchu pro sušení).
A pak jsem letos dělal jedno předsušení, jenom chilli bez přítomnosti rajčat, nastaveno 90°, několik hodin, když začínali být plody jako žvýkačka tak sniženo na minimum co trouba umí, když byla většina jako tužší žvýkačka tak ukončeno a během pár dní v pohodě doschlo na troud při pokojové teplotě.
btw, ta nepatrně přiotevřená dvířka nastavenou teplotu v důsledku samozřejmě snižují, odhaduju že při 90° je okolo plodů tak 55-70, pokud by měl někdo troubu se specializovaným sušícím programem, výfukem vlhkého vzduchu a přesným měřením teploty, tak bych se držel trošku níže.