Sezóna 2018 u mě skončila posledním zpracováním chillenek na konci listopadu. V prosinci už jen dojíždělo kimchi, které jsem nechal kvasit 4 týdny ... a fakt dost dobrý.

Loni jsem si najel postup, který mi celkem vyhovoval, takže letos pojedu stejně. Výsev chinesek, baccatum a pubescentek do jiffů po 24-hodinové koupeli v lignohumátu plánuji v týdnu od 7.-13.1. v pařníčku s termostatem při teplotě 25-26 st.C. Annumky pak v druhé polovině února. Po vyklíčení půjdou do kelímků 14cl pod světlo 4x24W / 6600ln, CRI nad 80, 6500K, 12/7 na plochu 1m2. Za 1-2 týdny podle toho jak rychle se budou vytahovat je zasypu výsevním substrátem s perlitem /. Asi za 4-6 týdnů je přesadím do 1l květníku / 2/3 výsevní + 1/3 předhnojený substrát + perlit + kokos /. Něco zůstane na ploše 1m2, něco půjde na parapet / obě stanoviště s přisvícením 4x24W a 2x36W / a něco půjde do zimní zahrady. No a po zmrzlých je přesadím do květníků / 7,5, 10 a 15l - substrát z Mountfieldu v akci + perlit + kokos + granulované Hoštice / a půjdou do skleníku 6x3m, Rocota pak ven do zádomí.
Zatím zkouším přezimovat 3x2 Rocota v zimní zahradě, kde je teplota 10-15st. Na konci října jsem je všechna sestříhal tak, že byla bez jediného lístku do výšky asi 20-30cm.
Současný stav
První dvě jsou Rocoto Manzano Amarillo
Rocoto Canario Yellow a poslední Rocoto Marlene
No a nakonec playlist 2019 / určitě ne definitivní /
Spoiler!
Takže doufám, že další fotoreport bude už s chillenkami.

Mějte se chilleně.