Rovnodennost za humny, čas na pár fotek a poznámek:
Všechno je relativní, loni jsem si myslel že Dorsetka je obrovská kytka...
...jenže letos je na stejné pozici Mochyně peruánská...

Dnes nebo zítra půjde pod kudlu, resp. pod nůžky.
Finální výška kytky: 245 cm (od povrchu substrátu v truhlíku), bez neustálého zastřihování by to bylo určitě výrazně nad 300 cm.
Finální rozpětí koruny: 245 cm, bez zastřihování by se to blížilo 300 cm.
Prostě, počítejte s tím, že když dostane dobré podmínky a dostatek místa, tak Vám vyroste během pár měsíců koule (na volno) nebo půlkoule (u stěny) o průměru asi 3 metry!

Stupické. Kloubouk dolů před odrůdou a jejím šlechtitelem (afaik pan Homola), s krajně nepříznivými podmínkami (pozdní výsadba stylem hodím to sem a uvidíme, nevhodná pozice, nulová péče, naprosto nedostatečná výška, nulová ochrana před plísněmi...) se poprala dost neuvěřitelně. Není divu že se tahle česká tradiční odrůda rozšířila do celého světa.

Aji Margariteno Yellow. Zareagovala na to tu trochu světla navíc kterou dostala díky mezírce (po rajčeti) naprosto parádně, roste, dozrává, vytváří nové výhonky, nové květy,.. prostě dělá mi moc radost. A taky je tak trochu živá výčitka, názorně mi ukazuje "podívej co bych dokázala kdybys mi loni i letos nedal tak mizerné místo". Inu, nemusí se bát, výrazně lepší pěstební pozici na příští rok už má dávno jistou.

Aji Mango. Osvědčená stálice už loni a i letos. Chtěl jsem tuhle genetiku příští rok vyměnit za to druhé existující pheno (kulatější plody, afaik s intenzivnější chutí). Jenže při téhle úrodnosti... na to asi nedojde.
P.S. Chtěl jsem nafotit taky CGN21500 (postupuje do stálic, moc se mi líbí jak barva listů a stavba kytky, tak mi i hodně sedla chuť a pal plodů). A taky klon Kumata který jsem dal až dozadu za ní, moc pěkně v těchto dnech dozrává a využívá ten jinak zcela plonkový kout...
Jenže je tam všude mochyně!

...nedá se k tomu dostat a nějak to ruzumně vyfotit dokud peruánku nesklidím.