Je podzim, na zahradě samá hruška a jablko. Tak jsem zkusil pokus a kupodivu chutná



Tady je můj recept, jak jsem to tam dával, ale samozřejmě každý dle chuti

3 ks vekých bílých cibulí
3 ks velkých sladkých červených paprik
10 ks hrušek
15 rjačat (dle chuti a velikosti)
3 lžičky soli
5 polévkových lžíc cukru
30g zázvoru (zvážen již oloupaný)
8 ks chilli (každý dle chuti) - verze aby to jedla moje žena

2 lžičky octa balsamico
1 ks konzervačního přípravku (něco od Dr. Oetkera - název nevím), aby se to nekazilo.
olej
Na oleji jsem osmažil cibulku (zesklovatět), na to papriky, chvilku promýchat, přidat hrušky, sůl, cukr, zázvor. Po chvíli přidat rajčata. Cca za 10 minut přidat chilli a za dalších 10 minut hotovo. Rozmixováno, ochutnáno. Přidán konzervační přípravek dle návodu, převařeno a u mne hurá do sterilovaných sklenic.
Foto se pokusím přiložit (zatím vloženo do galerie), ale postup jsem nedělal, protože jsem vařil dva druhy omáček najednou a nějak jsem byl moc zaneprázdněn....
No závěrem ať se daří, je to opravdu dobrá ovocně zeleninová chuť.


