Hrušková
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Re: Hrušková
Moja ked bola cerstvo uvarena tiez bola citit hlavne po rajcinach, ked ale vychladla, ta ich chut akosi presla do uzadia.
Jinak teď bylo rajčat asi jako hrušek a chuť OK. Ale hrušek je potřeba fakt víc než zeleniny...Pedro píše:Rádo se stalo...já vařil minulý týden 7-8 litrů. Vítr nám řádil na zahradě. Shodil hrušky, tak jsem je posbíral a i když byly nezralé, tak jsem to uvařil. No a už 3 sklenice jsou pryč.
Musím říct, že hrušková je nejlepší omáčka co jsem dělal. Ještě docela fajn je dýňová.
Teď jsem dostal bedýnku broskví a jedu si ke kamarádovi pro švestky, takže švestkovou a broskvovou zkusím taky.
-- 29 srp 2015 20:57 --
A ještě jednou díky za zpětnou reakci.Kufor píše:Tak som dnes skusil podla tvojho receptu. Ked bola horuca, bola celkom dobra, ale teraz, ked vychladla je priam vynikajuca!Lutujem iba, ze som spravil len polovicnu davku, predsalen to bola prva omacka, ktoru som kedy robil, tak som si nebol isty
Vdaka za recept.
Dnes jdu zkusit švestkovou...tak uvidím.
Když se povede, tak dám recept

Myslím že švestky na to budou taky hodně TOP 

Ještě dotaz, odhadneš, kolik sklenic cca jsi z té dávky měl? 

To máš na půl roku a nemachruj 

Tohle je ta švestková, ale hruškové bylo cca stejně. Vařím vždy dva hrnce (verze pro chlapy a pro ženy).BlueShark píše:To máš na půl roku a nemachruj
A garantuju ti, že u nás mizí sklenice za týden, někdy dvě. Neskutečně dobrý to je. Třeba syn si hodí zeleninu na pánev, orestuje, na to dá pak omáčku a to celé na špagety. Proto dělám větší sklenice.
Ahoj, já se taky přidám se svým troškem k diskuzi. Shodou okolností jsem dneska dělal podobnou omáčku(chutney), jak tu na začátku popisoval Pedro.
Použil jsem na to:
4 bílé cibule
5 rajčat
5 hrušek
3 klasické velké papriky
kousek zázvoru
hrnek hnědého cukru
hrnek jablečného octa(použil jsem bio od Alnatury)
lžičku žlutých hořčičných semínek
a nesmím zapomenout na hlavní přísadu, habanero chilli papričky, v mém případě asi 10 žlutých
Všechno jsem nakrájel, hodil do hrnce, nechal jsem to projít varem, pak to stáhnul a asi hodinku pomalu vařil do změknutí ingrediencí. Potom nahrubo namixovat a nechat to ještě asi půl hodiny zhoustnout na nízkém stupni.
Výsledek mě velice příjemně překvapil. Opravdu dobné chutney.
Použil jsem na to:
4 bílé cibule
5 rajčat
5 hrušek
3 klasické velké papriky
kousek zázvoru
hrnek hnědého cukru
hrnek jablečného octa(použil jsem bio od Alnatury)
lžičku žlutých hořčičných semínek
a nesmím zapomenout na hlavní přísadu, habanero chilli papričky, v mém případě asi 10 žlutých
Všechno jsem nakrájel, hodil do hrnce, nechal jsem to projít varem, pak to stáhnul a asi hodinku pomalu vařil do změknutí ingrediencí. Potom nahrubo namixovat a nechat to ještě asi půl hodiny zhoustnout na nízkém stupni.
Výsledek mě velice příjemně překvapil. Opravdu dobné chutney.