Zvejkus píše:Ahoj, já se taky přidám se svým troškem k diskuzi. Shodou okolností jsem dneska dělal podobnou omáčku(chutney), jak tu na začátku popisoval Pedro.
Použil jsem na to:
4 bílé cibule
5 rajčat
5 hrušek
3 klasické velké papriky
kousek zázvoru
hrnek hnědého cukru
hrnek jablečného octa(použil jsem bio od Alnatury)
lžičku žlutých hořčičných semínek
a nesmím zapomenout na hlavní přísadu, habanero chilli papričky, v mém případě asi 10 žlutých
Všechno jsem nakrájel, hodil do hrnce, nechal jsem to projít varem, pak to stáhnul a asi hodinku pomalu vařil do změknutí ingrediencí. Potom nahrubo namixovat a nechat to ještě asi půl hodiny zhoustnout na nízkém stupni.
Výsledek mě velice příjemně překvapil. Opravdu dobné chutney.
Tak já to dělal až na horčici a hrušky stejně, naprosto a taky vynikající.