tydzej - 2019, podruhé odvážně!!
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
- Obrázky: 0
Re: tydzej - 2019, podruhé odvážně!!
Dík za tu CGN21500, neznal jsem, tak jsem kouknul na netu co je zač a vypadá pro mne dost lákavě na další sezónu, asi budu na konci sezóny somrovat pár semínek 

TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
-
- Stálý člen
- Reputace: 1654
Jasně, se na podzim ozvi a buď pošlu nebo si to předáme na nějakém srazu. A třeba přibereš i něco jiného... 
-
- Stálý člen
- Reputace: 5033

co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
-
- Stálý člen
Ahoj všem
, po 11ti dnech sem zase nahodím nějaké ty fotky. Všechno roste, rostlinky v nádobách prospívají dobře, všechny baccatum se pomalinku rozplodily, letos jsem to vůbec neštípal, tak uvidíme. Kytky budou tedy asi menší, takže nakonec ty 2m bambusové tyčky použiju k rajčatům
. Na záhonku je to o poznání horší, a to jak chilli tak i sladké papriky. Pouze rajčata a
prospívají dobře. Pro hnidopichy: pěstuji to pro efekt odpuzování breberek, česnek a cibuli nemám...
Předevčírem jsem viděl letošní první kroupy, ale naštestí jich nebylo moc a byly malé, takže nejsou žádné škody. A všechny nádoby jsou zase plné, tak můžu zase vesele zalévat. To je asi tak vše, nemám takové básnické střevo jako třeba Erben, takže končím a následují fotky:
jako vždy na začátku celkový pohled dovnitř

Barra do Ribeiro

Aji Peruvian

divoška CAP489 by Tea Racer

Ghost Naganero by lobo

Chimera F2 by lobo (Hydra F1 x 7Pot Bubblegum Scorpion)

obě NIDB by Palko

kyti z pražského srazu by Palko

část rocot byla přesunuta na okno, začínají kvést

zátiší s mochyněmi

červený vodní meloun se zvětšuje opravdu před očima, k dnešku napočítáno 7 melounků, z toho 4 rostou

na závěr nějaké to rajče, tady Blue Baiou

Předevčírem jsem viděl letošní první kroupy, ale naštestí jich nebylo moc a byly malé, takže nejsou žádné škody. A všechny nádoby jsou zase plné, tak můžu zase vesele zalévat. To je asi tak vše, nemám takové básnické střevo jako třeba Erben, takže končím a následují fotky:
jako vždy na začátku celkový pohled dovnitř
Barra do Ribeiro
Aji Peruvian
divoška CAP489 by Tea Racer
Ghost Naganero by lobo
Chimera F2 by lobo (Hydra F1 x 7Pot Bubblegum Scorpion)
obě NIDB by Palko
kyti z pražského srazu by Palko
část rocot byla přesunuta na okno, začínají kvést
zátiší s mochyněmi
červený vodní meloun se zvětšuje opravdu před očima, k dnešku napočítáno 7 melounků, z toho 4 rostou
na závěr nějaké to rajče, tady Blue Baiou
Pěkné pane kolego, moc pěkné.
-
- Stálý člen
Ahoj
, předně se omlouvám všem, kteří čekali ( dlouho čekali) na nějaký report a update mého vlákna. Letos o prázdninách jsem se nějak zacyklil, řešil jsem nějaké soukromé a rodinné záležitosti, takže nebylo moc času a prostoru sem přispívat. Ale pořád ještě žiju a doufám, že jste na mě nezanevřeli. Dnešním dnem jsem víceméně uzavřel letošní sezónu, otrhal ještě nějaké zbytky, sundal plachtu z fóliáku, u některých kytek jsem dlouho přemýšlel co s nimi. Nakonec jsem byl celkem letos radikální, narozdíl od minulých sezón. Přes zimu si letos nechávám pouze Apricot od loba, Dragons Breath od Palka a jedno rocoto Hyper Pube - semínka původem z místního eshopu. V obýváku mám na stole jako dekoračku Rooster Spur opět od Palka a zkusím si po razantním zástřihu znovu vypěstovat Aji Charapitu v malém květináči, to jen abych se když tak nenudil do ledna, kdy se opět zblázním...
Letos bude změna, zazimuji je v garáži. Moje ideální místnost na zimování a pak předpěstování se mění v pracovnu.
Na doplození druhé vlny jsem nechal 2ks Capsicum Praetermissum, 1ks Capsicum CAP489 a 1ks Aji Charapita.
CAP489

CAP489 - detail

Capsicum Praetermissum

Cap. Praetermissum - detail

Aji Charapita

Dnešní sběr zralých papriček, všehochuť

Ještě než se opět rozloučím, snad ne na dlouho, chtěl bych jmenovitě poděkovat Koniashovi, který mi na vypalovák dovezl baterii sterilátů a pak Pedrovi, jenž se zničehonic nedávno ozval a nabídl mi zaslání čerstvě utržených papriček... oba si na mě vzpomněli, když jsem tady plakal nad špatnou sezónou annuumek na záhonku. Nakonec se to celkem i rozjelo a dozrálo, stihl jsem je otrhat za 5 minut 12, po sběru hned v noci přišel mrazík a všechny zbylé papriky i rajčata šly rovnou do kompostéru. Díky, máte to u mně!!!

Letos bude změna, zazimuji je v garáži. Moje ideální místnost na zimování a pak předpěstování se mění v pracovnu.
Na doplození druhé vlny jsem nechal 2ks Capsicum Praetermissum, 1ks Capsicum CAP489 a 1ks Aji Charapita.
CAP489
CAP489 - detail
Capsicum Praetermissum
Cap. Praetermissum - detail
Aji Charapita
Dnešní sběr zralých papriček, všehochuť
Ještě než se opět rozloučím, snad ne na dlouho, chtěl bych jmenovitě poděkovat Koniashovi, který mi na vypalovák dovezl baterii sterilátů a pak Pedrovi, jenž se zničehonic nedávno ozval a nabídl mi zaslání čerstvě utržených papriček... oba si na mě vzpomněli, když jsem tady plakal nad špatnou sezónou annuumek na záhonku. Nakonec se to celkem i rozjelo a dozrálo, stihl jsem je otrhat za 5 minut 12, po sběru hned v noci přišel mrazík a všechny zbylé papriky i rajčata šly rovnou do kompostéru. Díky, máte to u mně!!!
-
- Stálý člen
Ahoj všem
, sezóna pomalu končí (u některých už i skončila). Takže už i já sem dám jen pár posledních fotek, jelikož není co fotit. Zároveň začínám přemýšlet o sezóně nadcházející, jestli konečně těch kytek budu mít míň (nebo zase víc), co dám znovu a co už ne atd. No a k tomu samozřejmě patří i výměna genetiky, která už probíhá s některými z Vás. Dokonce zase po pár letech uvažuji o pořízení origo semínek ze zahraničního shopu...
letošní poslední venkovní sběr - všehochuť

plus pár kusů Jamaican Hot Choco

asi poslední letošní výrobek - základem je sriracha, ale byla po zkvašení moc řídká a taková bez chuti, takže do ní nakonec přišly rozmixované čokoládové Jamaiky

adoptované Bishop´s Crown v truhlíkách v koupelně pomalu červenají

dozrávající divoška CAP489 v garáži

také Cap. Praetermissum pomalinku dozrává tamtéž

poslední divoška

V garáži je okolo 10°C, takže kytky shazují listy a dozrávání je pomalé. Původně jsem je chtěl mít v obýváku, ale z fóliáku byly zablešené a nechtěl jsemto tahat dovnitř. Není to ideální, ale něco z nich ještě bude, potom skončí na kompostu.

letošní poslední venkovní sběr - všehochuť
plus pár kusů Jamaican Hot Choco
asi poslední letošní výrobek - základem je sriracha, ale byla po zkvašení moc řídká a taková bez chuti, takže do ní nakonec přišly rozmixované čokoládové Jamaiky
adoptované Bishop´s Crown v truhlíkách v koupelně pomalu červenají
dozrávající divoška CAP489 v garáži
také Cap. Praetermissum pomalinku dozrává tamtéž
poslední divoška
V garáži je okolo 10°C, takže kytky shazují listy a dozrávání je pomalé. Původně jsem je chtěl mít v obýváku, ale z fóliáku byly zablešené a nechtěl jsemto tahat dovnitř. Není to ideální, ale něco z nich ještě bude, potom skončí na kompostu.
-
- Stálý člen
Ještě sem hodím nějakou tu fotečku přezimujících kytek:
pohled do garáže

přezimující Apricot by lobo

přezimující Dragons Breath by Palko

letos jedinné přezimující rocoto Hyper Pube

pokusná teď už indoor kuchyňská Aji Charapita

V garáži je už teď kolem 10°C, tak to bude letos výzva, jestli to zvládnou nebo ne. Zatím pomalu shazujou listy, tak je nechávám. Rocoto zůstává i v původní pěstební nádobě - 10L kýbl.
pohled do garáže
přezimující Apricot by lobo
přezimující Dragons Breath by Palko
letos jedinné přezimující rocoto Hyper Pube
pokusná teď už indoor kuchyňská Aji Charapita
V garáži je už teď kolem 10°C, tak to bude letos výzva, jestli to zvládnou nebo ne. Zatím pomalu shazujou listy, tak je nechávám. Rocoto zůstává i v původní pěstební nádobě - 10L kýbl.