Zdravím všechny

, po dlouhé odmlce se konečně hlásím, že ještě pořád žiju. Měli jsme nějaké rodinné zdravotní patálie, takže nebyl čas sem přispívat. Ale jinak práce je nějaká udělaná, to zas jo, bohužel dokončení venkovní výsadby přeručilo počasí. Teď je vše řádně mokré, takže snad o víkendu proběhne zbytek. Kytky se tak nějak (jako u všech) dostaly do fáze, že prostě musely ven. Něco jsem rozdal po známých, něco prodal, takže celkové letošní skóre je: 90 chilli sazenic, 21 sladkých paprik - 5 druhů, 32 rajčat - 16 druhů, 6 mochyní, 1 meloun červený, 1 meloun žlutý, 4 cukety - 2 druhy, 1 patison zelený, 2 dýně Hokaido. Přibude k tomu ještě pár kousků ačokči. Naprostá většina je pěstována v nádobách kvůli mizerné hlíně. Na záhon půjdou všechny rajčata, pálivé annuumky a sladké papriky. Letos prvně zkouším grow bagy na 8mi kusech chinesek. Jdeme na fotky...
fóliák už stojí

naopak záhonky jsou ještě prázdné

fóliák plný dobrot

a ještě jednou, v bílém jsou baccatum

6x mochyně, v bílém je přezimovaný Pink Tiger, na podtácu pod truhlík je koupená levandule pro sestru, ať má taky něco

přezimované kytky - úplně vlevo Dorset Naga z Bauhausu, dál 3x rocoto

dole cukety, dýně atd., vše na stole čeká na počasí
Letos jsem poskytl k částečné adopci 10ks chilli mé ex. ženě, dostala na pronajaté zahradě k dispozici půlku malého fóliáku, tak chtěla něco málopalivého. Protože u nich nikdo pálivé nejí, tak jsem jim bez obav něco dal, budou se o ně starat a já pak dojdu s košíkem pro hotový papričky

. Jen houšť takových lidí...
Ale abych se jen nechválil, mám i nějaké brzdy, které mi prostě ne a ne růst. Jsou bokem ode všech ostatních, aby se třeba náhodou nenakazily. Jsou to Westindian Habanero, Aji Charapita, jedna divoška Praetermissum, Naganero vysvobozené z bonsai květináče, kde se mu moc nelíbilo. A k tomu dva kousky od Pedra, konkrétně pak chilli z Libérie a Nepálu.
A závěrem bych chtěl ještě jednou poděkovat Fabošovi, který se na mě nevyprdl a po několika měsících (né jeho vinou) mi dodal jednu IBC nádrž, a to i s dovozem domů. Je to prostě kapr!!! Takže letos budu mít snad dostatek vody na zalévání. Teda zatím je vody ažaž, fotka je pár dní stará, to ještě svítilo slunko a v nádrži bylo poloprázdno...
Toť vše. Další fotky dodám, jak bude vše na záhonku. Tak zatím.