A naopak, pokud bych se rozhodl stavět celý box od nuly z jednotlivých dílů, tak je dost dobré vědět, že patice G13 (běžné T8 zářivky) existuje v provedení s krytím IP65, tj. odolné vodní mlze stříkající z libovolné strany, a stojí řádově desetikoruny. Já to zjistil až ex-post.
Osobně jsem si jako moje první světlo na přísvit, pro moji první celou sezónu (začínal jsem loni), vybral před pár týdny set z místního eshopu. Přišlo mi to nakonec jako nejjednoduší způsob jak si pro letošek vyzkoušet přísvit za použití něčeho spolehlivě ověřeného.
Hlavní výhoda byla, že jsem nemusel složitě shánět biovitalky, je to kompletní set. A celé svítidlo má ip65 (což se posléze ukázalo jako perfektní vlastnost).
Teoretická nevýhoda setu je až příliš široký úhel svítidla pro použítí v bytě, mimo pěstební box (odhaduju tak 210°).
Protože mě přísvit běží 07:20-20:00, tak je mi to celkem jedno, snad až na jistou ztrátu osvětlovacího výkonu směřujícího mimo kytky. Ale to se během pár týdnu skoro srovná, jakmile narostou další patra, tak budu za širší úhel docela rád