Mno a to by byla na vrcholu sezóny u mne spotřeba vody na maximálně 4 dny.

Právě proto že nemám na balkóně ani el. zásuvku (šlo by vyřešit poměrně snadno, stačilo by vrtat jednu stěnu) ani udělaný nezámrzný kohout (tohle nevyřeším, znamenalo by to rozsekat kvůli přívodu vody půl bytu a do toho nejdu) tak jsem volil samozavlažováky s poměrem objemu substrát:zásobník 2:1, tj. 18 l substrátu a 9 l vody. Na vrcholu sezóny dají v mých podmínkách spolehlivě 2,5-3 dny.

A posléze přidal ještě pomocné vodní "pšoukadlo" (Irrigatia) na solární pohon s vibračním pidičerpadýlkem a nevelkou nádobou. Nedá moc, v maximu (a při celodenním slunci) jen nějakých 8-9 l za den, ale prodloužilo mi výdrž samozavlažováků o cca den a o to mi šlo. Spolehlivě zvládnou i prodloužený třídenní víkend na vrcholu sezóny v těch pár pekelných týdnech na přelomu červenec/srpen kdy mi denní spotřeba vody balkónu vystřelí z běžných 25-30 l/den na 48-55 l/den.
Začátkem (a koncem) sezóny je to pak pohoda, kytky nejsou tak rozrostlé, odparná plocha listů nevelká, koncem sezóny jsou teploty mírné, pšoukadlo zvládá doplňovat samozavlažováky třeba i celý týden. A dalo by asi i víc, ale jednak už by nemělo odkud brát vodu, a hlavně to nepotřebuju=nechci, je třeba udržovat nějaké místo v zásobnících samozavlažováků pro pravidelnou hnojivou zálivku a občasný slejvák.