S těmi kořeny to vlastě děláme dost podobně, jen já to nechávám v nádobách, ze dvou důvodů, jednak sloty v samozavlažováku mají šikovná madla za která se dají dobře popadnout, dobře se to v nich skladuje a tak akorát rychlostí to přes začátek zimy prosychá a vymrzá. Druhý a důležitější důvod je ten, že u mne kořeny prorostou horní palubou samozavlažováku, dokud přes zimu neodumřou a alespoň částečně se nerozloží, byli by skoro neoddělitelné od nádoby
![Smile 2 :-)](./images/smilies/smile2.gif)
Ale ta finta s pytlem je prima, díky za ní, tu si přidám (vyřezávám kmen a hlavní napojení kořenů ze substrátu do tvaru kužele) tím se prima omezí zbytečné ztráty substrátu. S tou vlhkostí máš pravdu, loni na podzim jsem dělal půlku za sucha a půlku někdy po vydatných deštích a rozdíl v pohodlí a míře upatlanosti práce i balkónu byl veliký
![Smile 2 :-)](./images/smilies/smile2.gif)
Rychlost rozkladu kořenů je skvělá zpráva, už letos jsem musel dokupovat jen minimum substrátu (odhadem nějakých 15%) a i to hlavně kvuli doladění velikosti nádob a kvuli tomu že jsem cíleně vyhazoval náplň jedné nádoby, jednak jako prevenci kvuli loňské chorobě kytky v jednom slotu, a pak taky abych sjednotil složení mixu v nádobách.
ad podíl granulátu: ok, tak to jsem byl opravdu příliš opatrný, i do samozavlažováku jsem mohl dát několikrát více než jsem dal. Nechtěl jsem to napoprvé přehnat, přikrmit je pro moji pěstební metodu triviálně jednoduché, přehnat to by byl docela problém a spousta pakárny.
Uvidím na konci sezóny jak to vlastně bude na další, začíná to vypadat hodně slibně, komunitní zateplený kompostér z participativného rozpočtu tu máme teď čerstvě pár dní nainstalován, zrovna se rozbíhá první testovací várka, A nějaké to omezené množství vermikompostu mám už taky jisté. A hodně vážně zvažuju i vlastní žížalky, miminálně od jara do podzimu by u mne určitě hladem neumřely, tedy pokud bych dokázal zajistit, aby se na balkóně neuvařily. Což asi už vím jak zařídit,
A i kvuli průběžnému přikrmování, ono vitality komlpex je fajn když zrovna nemám k dispozici přebytky žížalího čaje od kamaráda, ale je to jen komerční výluh, proti domácímu skapávanému žížaláku je to slabota.