Jak vidno dlouho jsem nic neposlal. Nějak moc jsem vytížený v RL.
Tak nejdřív telegraficky. Kytky jsem poslal co nejdříve ven. Začal jsem je dávat ven hned zkraje dubna, když noční teploty na Jižní Moravě přelezly přes +5 a přes den bylo alespoň okolo 15. Vcelku to šlo, ale utrpěl jsem malé ztráty od větru. Nějak mi to nedošlo. Zvlášť to odnesla jedna přezimované, kterou jsem velmi chytře posadil na venkovní parapet hned před síť proti hmyzu. Během jedné takové malé vichřice ji ta síť proti hmyzu velmi nehezky ohoblovala listy.
Ale kytky si zvykly. Pěkně rostou a velmi dobře zvládají slunce. Zesílily jim stonky, takže jim už nedělá žádný velký problém ani vítr (vyjma nějakého extrému). Zatím mají trable s horkem. Když se denní teploty pohybují okolo 28, tak večer vypadá řada z nich dost sklesle. Do rána se to samozřejmě spraví. Ale i to je dobře. Mají takový malý trénink a když uhodí opravdová vedra, tak budou připravené.
A pár fotek. Fotil jsem je vždycky po dvou. Jsou ještě malé, tak jsem moc neřešil, která je která. K pár jsem udělal poznámky.
Tohle je před měsícem.

A takto to vypadá dneska.

Ten malý prcek je Haba red. to se mi nějak zaseklo. Po vyklíčení nahodilo třílístek a s pocitem dobře vykonané práce se na nějaký další růst vykašlalo. Po nějaké době jsme ho dal ven, kde se docela pěkně rozjelo, ale skončilo jenom u dvou pater pravých lístků. chvíli jsem ho nechal a potom rozebral. K mému překvapení i když mělo k dispozici malý květináček (nebylo jenom v jiffu), tak ho komplet prorostlo kořeny, ale do dalších pater se jí nechtělo. Tak milé Haba šlo do 15 litrového květináče. Je mu pravda trošku větší, ale dám na něj pozor. Tam má dost prostoru pro další růst.

Vpravo je Elehant's trunk. Přišel chudák při silném větru o první patro pravých lístků. Ale nijak moc mu to nevadí.

Vlevo za studena vyzimovaná italská pepperoncina. Zimovaná v litrovém květináči s 10 cm stonkem (kousek je ho na fotce vidět) bez listí. Takhle se stihla rozrůst od jara.

Vpravo druhá za studena vyzimovaná kytka. Jala Numex pinata. To je ta, která zůstala na parapetu a vítr ji omlátil o síť proti hmyzu. Podrůstá, ale nevím, co z ní bude.