to chris: vůbec nemám tušení; nádoby na pěst nové nebo vymyté; substrát naprosto shodný - z mountfieldu, 8 pytlů z jedné palety; perlit stejný výrobce; hnojení - granulovaný hnůj z Hoštic stejné množství pro všechny, zasypáno vrstvičkou substrátu; datum přesazení do finálu shodný, dělal jsem to dva dny po sobě. Umístění ve fóliaku stejné, jako sazenky stejná péče. Fakt nevím, ze začátku vsechny vypadaly stejně, pak ale 14 kytek začalo stagnovat, pak žloutnout, vsechny byly doma topované.
Doteď mám podezření na přelití, jelikož když odhadem porovnám váhu normální kytky a nějaké zabržděne, stále je brzda těžší. A to jsem je nechával bez zalití řádně vyschnout venku na sluníčku, když byly ty pařáky.
Teď už začínají vypadat jako normální rostlinky, takže to nechávám, původně jsem chtěl vše přesadit znovu. Až na to Naganero, příště dám fotku, to vypadá nejhůř ze všech..
tydzej - 2018, poprvé vážně!?
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
- Obrázky: 0
Re: tydzej - 2018, poprvé vážně!?
Díky moc. To je přesně proč jsem se ptal, přelití by to být mohlo (spolu s drobnými rozdíly kytka od kytky) a člověka to jen tak od boku nenapadne. Přibržděný nebo lehce načatý kořenový systém není vidět, pak přijde slunečné počasí, všechny kytky vystřelí vzhůru a doširoka, a najednou jedna kytka stíha nacházet živiny a druhé ne.
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
-
- Stálý člen
- Reputace: 1654
Tak dnes jeden rychlý update vlákna s rostlinkami ve fóliáku. Snad stihnu ještě jeden, než odjedu na MOR. Pak se děj vůle boží, bude se starat ségra. Má přikázáno zalívat uvnitř každý večer, venku pod netkankama aspoň obden. Pohnojím to ještě před odjezdem. Nejdřív se zase trochu pochlubím pár plodama, na závěr budou dvě fotky rostlinek, které mi dělají největší starosti, jsou to nejhorší mrzáčci co mám... zatím se jim moc nechce nic dělat.
celkový pohled vlevo

celkový pohled vpravo

Aji White Fantasy

Carolina Reaper

Jolokia Peach

Mystery Peach

neznámá přezimovaná kráska od padr, pokusím se zjistit, co to je
má nasazeno nejvíc plodů ze všech mých rostlin

TSM Yellow, měla úplně první plod ze všech letošních chinensek

nezvedenec č.1 - Naganero F4

nezvedenec č.2 - Brown Bhutlah, hnojeno vždy všechno naráz, poslední týdny už vůbec

Závěrem bych chtěl všem říct (a neříká se mi to vůbec lehce, chlapi to znají, že?), že mám malý penis. Jen doufám, že se mi do budoucna zvětší a správně zbarví do oranžova.

celkový pohled vlevo
celkový pohled vpravo
Aji White Fantasy
Carolina Reaper
Jolokia Peach
Mystery Peach
neznámá přezimovaná kráska od padr, pokusím se zjistit, co to je
má nasazeno nejvíc plodů ze všech mých rostlin
TSM Yellow, měla úplně první plod ze všech letošních chinensek
nezvedenec č.1 - Naganero F4

nezvedenec č.2 - Brown Bhutlah, hnojeno vždy všechno naráz, poslední týdny už vůbec
Závěrem bych chtěl všem říct (a neříká se mi to vůbec lehce, chlapi to znají, že?), že mám malý penis. Jen doufám, že se mi do budoucna zvětší a správně zbarví do oranžova.
- Chozee77
- Stálý člen
- Reputace: 2847
Nádherná kochačka 

Krásně ti valí

Zvonečky AWF jsou prostě k sežrání...

TMS Yellow mi dělá radost také..hlavně úplně předpisových tvarem všech plodů...
Celkem mě překvapilo jake ti nahazuje Carolina tvary plodů...že jsou takové hladké a do kulata..
No a k dodatku k poslední fotce...hahaha

Krásně ti valí
Zvonečky AWF jsou prostě k sežrání...
TMS Yellow mi dělá radost také..hlavně úplně předpisových tvarem všech plodů...
Celkem mě překvapilo jake ti nahazuje Carolina tvary plodů...že jsou takové hladké a do kulata..
No a k dodatku k poslední fotce...hahaha
Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo...
Jára Da Cimrman
- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
Protoze to neni Reaper, nebo je to uz s necim smrncnute. To same si myslim i o TSM Yellow podle fotek.
Ale jinak je fajn, ze to plodi, nic vic bych osobne neresil

Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
-
- Stálý člen
- Reputace: 1654
Ta Carolina by mohla byt sprcnuta s Haba Orange, ktere jsem pestoval hned vedle. Nicmene i originalni seminka od SEMA, ktere jsem kupoval loni, tak z nich byly plody obdobne... takze puvod je kdovijaky.
TSM Yellow mam z podzimnich vymen seminek. Neni pro me rozhodujici cistota, ale jestli to hezky vypada a hlavne chutna.
TSM Yellow mam z podzimnich vymen seminek. Neni pro me rozhodujici cistota, ale jestli to hezky vypada a hlavne chutna.
-
- Stálý člen
- Reputace: 5033
dvě kytky v problému z takového kvanta?? neřeš,máš to v pohodě a vypadá to skvěle,dřív jsem prožíval každý upadlý list,kdejaké sprcnutí,dnes si užívám dobrý feel a pekelný pal,krásné kytky,nehrotím,sleduji,zkouším,testuji....a chroupám...jinak pochvala a šiltovka dnem vzhůru
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet