tydzej - 2018, poprvé vážně!?

Naše chilli papričky v roce 2018
tydzej
Stálý člen
Reputace: 1654
Obrázky: 0

Re: tydzej - 2018, poprvé vážně!?

Příspěvekod tydzej » 28 čer 2018 08:34

Díky za pochvalu, no nějaké ty vraždy mám ve foliaku. Rád si dám, ale nemusím to jíst pořád. A zbytek rodiny už vůbec ne. Letos to mám jako testovací, dal jsem všechna semínka co jsem doma měl, od příští sezóny bych chtěl vyměnit a pěstovat ve větším ty málopálivky, popř. středně pálivé, co mají chuť a potěší i oko. I když toto bude platit i pro ty pálivé. Uvidíme, co bude, zatím nás čeká ještě letošek.

Bullets
Stálý člen
Reputace: 643

Příspěvekod Bullets » 28 čer 2018 08:37

Já měl vždycky akorát Cheiro Roxu kvůli estetice jinak vraždy ne protože si neumím představit co bych z toho dělal :D když i omáčky, které děláme z naší úrody jsou pro nás pikoš a pro zbytek známých nepoživatelné :D

tydzej
Stálý člen

Příspěvekod tydzej » 01 črc 2018 21:29

Tak pro letošek musím u sebe také zdokumentovat ten stav mysli a těla, které nazval Erben61 jako totálním chillenstvím. Vykračuji si takhle v pátek odpoledne po Bauhausu, něco sháním a tak jako vždy také zamířím do oddělení zahrady, co tam mají zajímavého. Jdu ven, kde mají rostliny všech druhů, včetně sadby zeleniny, s tím, že mi třeba něco padne do oka. A co to? Z dálky na mě volá, spíš řve, cedule s nápisem "70% sleva všechna zelenina".
Nečekám na nic, vozík parkuju tam kde zrovna stojí a letím tam. Spousty druhů rajčat, některé vypadají slušně, jiné lehce skalpované, někde jen holý kmínek. Rajčat mám letos až moc, to mě nebere. Ale ty papriky... sladké taky mám spousty, pálivých ještě víc. Ale nedá mi to. Musím přece něco koupit, jinak nejdu pryč. Prohrabávám regály, říkám si, že to bude jen takový hokus pokus, najít něco co nemám a co se třeba ještě letos chytne. Takže nacházím v okraskách Chinese 5 color a druh "Chilly chilli", v ostatních mě zaujal Rawitt, červený Scorpion a Dorset Naga. Byly tam ještě červené a oranžové Habanera, turecké a maďarské feferonky plus Jalapeňo neznámého druhu. Nakonec beru obě okrasky, protože je nemám. Jalapeňo mám na zahradě v 16ti kusech, další nepotřebuju. Scorpiona mám, už plodí, neberu, Dorset Nagu mám taky, mocně kvete, zatím nemá plod, beru ji. Rawitt nemám, ale mají poslední 2 kusy a vypadají tak, že nepřežijou cestu domů, takže nic. Ostatní mám. Mám takovou radost z výhodného nákupu, že jsem tam ten vozík s ostatníma věcma málem zapomněl. U pokladny platím za okrasky po 9Kč, za Dorsetku chtějí 19Kč, no neberte to...

Takže i když mám doma přes 90ks chilli rostlinek, stejně si koupím další, jen tak pro radost. Přece je tam nenechám. Teď už se vyhřívají přesazené ve fóliáku a zatím jsou spokojenné.

Chilly chilli, výška cca. 25cm...
49281
Chinese 5 color, výška taky tak...
49282
Dorset Naga, trochu vyšší (+-80cm), ale kvete...
49280

Chozee77
Stálý člen
Reputace: 2847

Příspěvekod Chozee77 » 01 črc 2018 21:34

Když ji miluješ není co řešit co..🤣😍😇😎👍
Akorát se mi motá hlava z čísel 90 a více rostlin 😎😎😎👍
Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo...🤟😎 Jára Da Cimrman

tydzej
Stálý člen

Příspěvekod tydzej » 01 črc 2018 21:43

A zároveň jak jsem minule slíbil, budu postupně updatovat vlákno fotkama chinensek, které jsou ve fóliovníku. Většina už má krásné plody, každým dnem přibývají další a ty co byly první se zvětšují. Zatím je vše zelené, jen Nagabrain Choco u jednoho plodu lehce hnědne, vypadá to pro letošek na číslo jedna. Zároveň ten Nagabrain vypadá, že ze všech snad bude mít největší násadu plodů.
Nicméně mám pár kytek, které mi dělají starosti. Ze světležluté jsem je snad již všechny dostal, aplikoval jsem Harmonii železo a vypadá to, že se zase chytají. Konečně začaly obrůstat a vyhánět nové lístky, zatím nejhůř vypadají Brown Bhutlah a Naganero F4. Sice venku už letos asi nezaplodí, ale doma by mohly dojít, pokud něco budou mít. Dobře už si celkem vede Habanero White Long, má spousty nových lístků, kvete a plodí.

To je pro dnešek vše, pokračování příště. Ahoj... :wave:

Nagabrain Choco
49288
Habanero Kukulkan
49287
Jolokia Peach
49286
Jamaican Rosso
49285
Habanero White Long, celkový pohled
49283
Habanero White Long, plody
49284

Omlouvám se, fotky jsou trochu mázlé, mobil nějak nechce ostřit.
...opraveny překlepy...
Naposledy upravil 1 dne tydzej; celkem upraveno 1x.

Chozee77
Stálý člen
Reputace: 2847

Příspěvekod Chozee77 » 01 črc 2018 21:48

Nádherně se ti to všechno rýsuje..😎😇👍☺️
Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo...🤟😎 Jára Da Cimrman

koniash
Stálý člen
Reputace: 5033

Příspěvekod koniash » 01 črc 2018 22:30

:firychil: jo jo,závislost je rychlá věc, a pokud závislý jedinec může podpořit svoji závislost, zhola nic mu v tom nezabrání.....100kytek je docela rozumné skore pro závisláka :tiphat:
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet

chris
Stálý člen
Reputace: 3908

Příspěvekod chris » 01 črc 2018 23:12

Nákup fakt pobavil :-)

A k tomu Habanero White Long bych měl dotaz, nemáš nějakou pracovní domněnku čím to bylo že se dostala to takto učebnicové podoby chlorózy? Tj. dostala nějaký jiný mix substrátu? Měla nějaké jiné hnojení? Něčím odlišnou pozici? Nebo prostě byla hladovější než jiné kytky?

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2018“