Zdravím všechny

, po dlouhých 3 týdnech je tu konečně nějaký náznak oživení mého vlákna. Po návratu z MORu jsem měl syna na delší období, tak jsem musel plánovat výlety, koupání, zábavu atd., času bylo méně než jsem myslel a večer se mi už nechtělo ponocovat u počítače a nahrávat fotky.
Takže úvodem nějaké to obecné info.
Venku na záhonku všechny chilli kytky mocně kvetly a mají nasazeno spousty plodů, některé již konečně dozrávají, tak je postupně zpracovávám.
Rocota v polostínu krásně kvetou, bohužel je neudrží. Pouze Peruvian Red má nasazeno na jeden plod, bedlivě ho hlídám každý den. Nepočítal jsem letos s plody, když šli z domu ven, lehce se zabrzdili, příští rok to snad bude lepší.
Fóliák - všechny rostliny plodí o stošest, některé brzdy mají jen malé plůdky, tak dojdou potom doma. Ke dnešnímu dni mám již jen 3 kytky, které se zasekly a neplodí, jde bohužel o Naganero F4 (to mě kaká nejvíc), Brown Bhutlah a čokoládové Haba. Mají květy, takže je dávám ráno z fóliáku ven, aby se trochu ochladily a květy neshodily. V těchto pařácích všechny kytky odpoledne vypadají, že snad chcípnou, i když je otevřeno dokořán, je tam neskutečný vedro. Na druhou stranu je to pozitivní pro dozrávající plody, každým dnem je jich víc a víc...
Aji White Fantasy

Black Pearl

Cajamarca Chilli

Cayenne Yellow

Pimenta Diomar

Genghis Khan Brain

Jolokia Peach

Mystery Peach

Nagabrain Choco

Serrano

TSM Yellow ... zřejmě nějaký renonc, no ne???

TSM Red

Dorset Naga koupená ve výprodeji v Bauhausu za 19Kč, plodí jak o život
Letošní první ochutnávky proběhly se střídavým úspěchem. Jako úplně první šel na řadu Pequin (bohužel), pal odpovídající, chuť divná, dokonce jsem chvíli přemýšlel, jestli potupně nevrhnu. Následoval Pimenta Diomar, mňamka. Do třetice jsem teda přitvrdil a v pátek k večeři do zapečených toustů jsem si kromě pár kapek omáčky dal i čerstvou červenou TSM, no to už teda bylo jiný kakao. Na start sezóny jsem to přehnal, padlo i pár nadávek. Dnes už to nebylo tak hrozné.
Ale abych se jen nechlubil, mám i problémy. Když pominu zabržděné rostliny, mám zde jedno Habanero Ivory, které se od mého návratu domů před 3mi týdny tváří všelijak. Nejdříve mu zčernaly a zaschly nové výhonky, teď se již přidávají fleky na plodech. Podmínky má stejné jako včichni ostatní, takže teda nevím...
Jinak jsem zatím s letošní sezónou spokojen, jestli to všechno dozraje, tak se z toho asi po...., páč nebudu vědět co s tím. A také doufám, že pár nejhezčích kytek, pokud se zadaří, vezmu na Vypalovák do tomboly. Pokud bude něco extra fajného...
To je pro dnešní večer vše, pokračování příště. Budu brát kytku po kytce, tak to bude na dlouho

.
Palu zdar!!!