Švestková
Re: Švestková
Jsem rád, že se ujala. U nás doma vede hrušková, druhá je švestková...no a pecka byla rajčatová.... jen 3cibule, na to pouze rajčata a chilli. Sůl a nic víc. Po tom se mohl utlouct náš mlaďas.
-
- Stálý člen
- Reputace: 7
- Obrázky: 0
Na chilli hot Pepper sauce mas recept tu http://www.foodista.com/recipe/JQMJSBBC ... pper-sauce, ja ho ale robim tak, ze len na dost oleji podusim cibulu, pridam chill nakrajanu na pruzky, trochu to zriedim baranimi rohmi, alebo paprikou, sol, pripadne bazalka trochu podusim a je to. Kolega dal i udeny bujon a ze je to mnamka.
-
- Stálý člen
- Reputace: 208
doporučuji jak bylo zmíněno výše, prvně vše rozmixovat na kaši, dát vařit a pak ještě ponorňákem. Vyjde z toho taková bomba že to není třeba ani pasírovat 

Ani netušíte jakou mám radost, že vám chutná a ujala se. Užívejte.
-
- Stálý člen
- Reputace: 1654
Tak já to letos taky vyzkoušel, jen jsem lehce pozměnil poměry, např. sladké papriky jsem měl málo.
Light verze je s Cayenne Yellow, je o tón světlejší, spodní řada. Pro drsoně verze s červeným Habanero, Pimenta Diomar a malinkatým TSM Red

Jestli to bude "jedlý", nachystám si ještě jednu verzi pro extra drsňáky

Light verze je s Cayenne Yellow, je o tón světlejší, spodní řada. Pro drsoně verze s červeným Habanero, Pimenta Diomar a malinkatým TSM Red

Jestli to bude "jedlý", nachystám si ještě jednu verzi pro extra drsňáky

-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
@Pedro:
díky moc za inspiraci, mám za sebou první pokus o švestkovou. Trochu jsem si jí upravil a poměry vzal od oka dle toho co bylo po ruce. A pro začátek a první pokus dělal jemnou verzi s určením pro celou rodinu.
Zrovna končí zavařování a musím říct, že když jsem materiál ochutnal při plnění sklenic, tak je to velká dobrota, už se těším jaká bude po pár dnech až se chutě propojí
Až budu dělat druhou várku, maličko změním poměr odrůd a trošku jí přiostřím, a taky lehce zvednu podíl švestek, měl jsem jich dneska po ruce trošku míň v poměru ke sklizeným rajčatům.
edit: už je venku z hrnce

Zrovna končí zavařování a musím říct, že když jsem materiál ochutnal při plnění sklenic, tak je to velká dobrota, už se těším jaká bude po pár dnech až se chutě propojí

Až budu dělat druhou várku, maličko změním poměr odrůd a trošku jí přiostřím, a taky lehce zvednu podíl švestek, měl jsem jich dneska po ruce trošku míň v poměru ke sklizeným rajčatům.
edit: už je venku z hrnce

TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
Není zač chrisi. Je to jak píšeš inspirace. Poměr surovin a všeho ostatního je na každém. Já letos dělal švestkovou a pak jsem dostal blumy a udělal jsem to z blumek. Někdy něčeho víc, někdy míň, někdy nahradit něčím jiným. Jen já osobně mám rád tu chuť švestek, skořice. želeniny a chilli k masu.chris píše: ↑07 srp 2018 23:05@Pedro:díky moc za inspiraci, mám za sebou první pokus o švestkovou. Trochu jsem si jí upravil a poměry vzal od oka dle toho co bylo po ruce. A pro začátek a první pokus dělal jemnou verzi s určením pro celou rodinu.
edit: už je venku z hrnce![]()

Tak ať všem chutná...tedy těm co zkusí.