Švestková

Recepty na domácí pikantní omáčky
Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 1208
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 1033
Obrázky: 1207

Re: Švestková

Příspěvekod Pedro » 19 zář 2018 10:26

BlueShark píše:
18 zář 2018 12:59
Pedro píše:
16 zář 2018 00:49
koniash píše:
15 zář 2018 21:25
:tiphat: jen tak na okraj pro Pedro:pokusné modely Pedrovy švestky rozptýleny po okolí,a furt mně někdo otravuje jestli by nebyl přídavek...největší prudič je soused,ten si to maže přímo nba jazyk :respect: :respect:
Kolego, jsem moc rád, že tato omáčka slaví úspěch. Doporučuji vyzkoušet i hrušku, neboť jejich čas přichází...
A já to mám stejně, uvařil jsem pět hrnců švestkové, dva z blumek, čtyři hrnce mirabelkového chutney a dva hruškové. No a zatím toho doma moc nezbylo, protože lidem chutná a chtějí víc. A to nepočítám čtyři hrnce meruňkové. Hrncem myslím cca 3-4litry každou várku.
Kde na to bereš sklenice :D
No se sklenicemi je to věčný boj. Takže je to taková směs od sklenic od jogurtu a majonezy az po sklenice od paštik, marmelád a třeba i od nějaké tresky. Je to na domácí použití, takže nebazíruju na štábní kultuře. A taky omáčky se průběžně zpracovávají a sklenice samozřejmě zůstávají. Byla kamaráde tvá zvědavost uspokojena? :-)

BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1106
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 185
Obrázky: 342

Re: Švestková

Příspěvekod BlueShark » 19 zář 2018 11:18

Pedro píše:
19 zář 2018 10:26
BlueShark píše:
18 zář 2018 12:59
Pedro píše:
16 zář 2018 00:49

Kolego, jsem moc rád, že tato omáčka slaví úspěch. Doporučuji vyzkoušet i hrušku, neboť jejich čas přichází...
A já to mám stejně, uvařil jsem pět hrnců švestkové, dva z blumek, čtyři hrnce mirabelkového chutney a dva hruškové. No a zatím toho doma moc nezbylo, protože lidem chutná a chtějí víc. A to nepočítám čtyři hrnce meruňkové. Hrncem myslím cca 3-4litry každou várku.
Kde na to bereš sklenice :D
No se sklenicemi je to věčný boj. Takže je to taková směs od sklenic od jogurtu a majonezy az po sklenice od paštik, marmelád a třeba i od nějaké tresky. Je to na domácí použití, takže nebazíruju na štábní kultuře. A taky omáčky se průběžně zpracovávají a sklenice samozřejmě zůstávají. Byla kamaráde tvá zvědavost uspokojena? :-)
Skoro :D
Jde mi o to že vím, že dle fotek to cpeš do sklenic od majolky atd, mě to pár let zpět škaredě vytrestalo, tu a tam sklenice co nedolehla a nepoznal jsem to, víčka nemaj cvakací střed a zkrátka se zkazily. Nějak jim už nevěřím, chce to ty zlatavé s kroužkama na středu víćka a sklenice pořádné, musím objednat, došly :)

koniash
Stálý člen
Příspěvky: 871
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 1657
Obrázky: 398
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Švestková

Příspěvekod koniash » 26 zář 2018 21:44

tak dnes test mírně odleželé švestkové Pedroviny,tuším tak něco přes měsíc stáří...3 veletenké plátky vepřové kýty,jen sůl,pepř a šup na pánev, na prudko minutu z každé strany,vyjmout čuně na talíř,do výpeku 2 lžíce švestkové,promíchat,odstavit a vložit kousek másla na jemnost,nechat rozpustit,přelít plátky a hurá na konzum....mám Pedrovinu dosti krutě hot,ale bylo to prostě skvělé a hlavně rychlovka
za mně veryverygood :thumbup: :thumbup: :respect:
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet


Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů