Skořice je fajn, dal bych jí tam i více, ale bál jsem se, že to bude hořké. Jinak hrušková je taky mooc fajn, tam tomu dá dobrou chuť ten zázvor.Pedro píše:A jaká byla chuť? Mě tam baví ta skořiceOssip_Zadkin píše:Zdravím, také jsem vyzkoušel. Na 1,3 kg švestek jsem použil 3 cibule, poloviční dávku rajčat a papriky, přidal trochu medu, tymiánu a asi 1/4 pytlíčku škořice. Papričky tam přišly 1x Naga Morich, 1x Habanero Red Savina a asi 4-5x Jamaican Squash Yellow. Proces jsem obrátil a nejdříve vše prošlo mixérem a poté jsem vařil cca. 30 minut. Výsledkem je o trochu tmavší a relativně ostrá omáčka. Když jsem přidal Nagu, tak mě ty páry málem vyhnaly z kuchyně:-)
Jirka
-- 24 zář 2015 16:11 --
To je zajímavý, když jsem dělal hruškovou, tak jsem tam dal Nagy a Haba Red Savina a dobrý, ale při vaření té švestkové žena raději odešla z bytu, asi budu vařit častějiBlueShark píše:Stejně je to zajímavé, sice mám prkénko a nůž na chilli zvlášť, ale jak se říkalo, že když ty pálivé vaříš v hrnci atd, že to je pak cítit po bytě, dal jsem tam jednu velkou morugu a nic, volnělo to to jo, ale kočky nic, děti nic, já nic, nechápu, totéž první várka. Loni jsem dělal z okrasek a vonělo a štípalo to po bytě čím to? Morugu jsem dával na malé kousky až na konci vaření a šup do mixéru...