Tak jsem se dnes podvečer v tom úmorném vedru a dusnu dokopal k tomu ukončit Tomatillo Pineapple.
Dá se říct že už to fakt potřebovalo. A nebo taky né, to záleží na úhlu pohledu.
- přes/okolo Dorsetky jsem s k ní stejně už moc nedostával
- už vypadala nic moc a kytky na mém balóně musí hrát i estetickou roli, dlabanec a zelená klimatizace není všechno
- měla spoustu plodů napadaných pod sebou okolo truhlíku a na substrátu v truhlíku kam se pro ně nedalo bez ostříhání šlahounů vůbec dostat.
- nadruhou stranu, kdybych jí ještě nechal tak by ještě dozrála spoustu plodů, řádově tak 150-250.
Souhrn kytky za sezónu: V součtu měla něco lehce pod 1000 plodů. Z toho byl ovíc než 500 teď při finálním sběru. Průměrná velikost plodu byla jako velký hrášek, bráno včetně lampiónku cca jako třešeň.
Spadlé plody vydrží v lampiónku opravdu dlouho (minimálně dlouhé týdny) ve stavu připraveném na slupnutí. A to nejen ty na dlažbě balkónu, ale i ty co se dlouho povalovali na vlhkém povrchu substrátu.
Plně dozrálé plody jsou opravdu lahodné, ale i ty polodozrálé rozhodně neurazí.
Kytka shazuje jednak plně dozrálé plody (odhadem tak 40-50%) tak i skorodozrálé (25%) a polodozrálé (zbytek). Tipuju že to je její přirozená strategie jak dostat svoje semínka co nejdál pomocí co nejšíiršího spektra žroutů

Trochu jsem podcenil jsem její hladovost, takže v soutěži s dalším hladovcem (tj. s Dorsetkou, se kterou byla na jedné vodě), měla i ona po dobu několik týdnu málo výživy a v důsledku jedna várka plodů byla velikostně menší než mohla být.
Na pozici kde byla. pasovala dokonale. a nebýt toho že jsem tam měl loni galapážské rajče tak bych vůbec nezvažoval jestli dostane šanci i příští rok.
Btw, měl jsem trochu moc žízeň na to abych se přebíral s každým plodem, takže po navršení talíře jsem popadl zbylých cca 100-150 méně dozrálých plodů a cestou na jedno jsem tu udělal v okolním parku podel plůtků takový velmi odfláknutý guerilla výsev. Tak uvidíme jestli z toho příští jaro něco bude nebo to všechno sezobou ptáci a roznesou v dál