Tak nejsem jediny, komu neprijde zas tak dobry. Pokud ho zalijes, tak strasne ztezkne a seminka maji problem klicit, vyklicene seminka maji problem zakorenit, takze jsem ho ted smichal s kokosem 1:1, to by melo fungovat lepe nez s perlitem.chris píše: ↑13 led 2019 14:21Předloni a loni jsem použil Substrát pro výsev a množení od Agra, mají ho v kdejakém krámu, a problém jsem s ním neměl, svůj účel plnil.
Ale ta jeho písečná složka se mi moc nehodila do mého pěstebího systému a podmínek. A taky mi přišel o maličko méně vzdušný než bych chtěl, takže jsem do něj stejně přímíchával trošku perlitu.
TerasovaSahara - 2019
- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
- Obrázky: 0
Re: TerasovaSahara - 2019
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
Tak jo. Dneska večer jsem si zkusil sesumírovat nějakou první hrubou verzi letošní playlistu. Dle záměrů v první příspěvku letošního vlákna.
Tím pádem jsem zjistil že to prostě nejde.
Mám na balkóně jen nějakých cca 11-12 pěstebních pozic. Pokud bych měl dodržet co jsem napsal v prvním příspěvku letošního vlákna, tak by to znamelo jen nějakých cca 5-6 kytek chilli a 6 kytek rajčat.
To je zoufale MÁLO!! :-O
Takže změna plánu, minimálně polovina kytek bude muset být ve dvojici na pěstební pozici, velmi podobně jako byly loni. Holt se kytky, stejně jako loni, budou muset trochu poprat o světlo.
Jestli bude léto a teploty jako loni, tak to sice bude se zálivkou dost řehole, ale tak to prostě je
Koneckonců, na dobu dovolené bych stejně musel naorganizovat někoho na zalévání tak jako tak, takže to vlastně žádný velký rozdíl není
Tím pádem jsem zjistil že to prostě nejde.
Mám na balkóně jen nějakých cca 11-12 pěstebních pozic. Pokud bych měl dodržet co jsem napsal v prvním příspěvku letošního vlákna, tak by to znamelo jen nějakých cca 5-6 kytek chilli a 6 kytek rajčat.
To je zoufale MÁLO!! :-O
Takže změna plánu, minimálně polovina kytek bude muset být ve dvojici na pěstební pozici, velmi podobně jako byly loni. Holt se kytky, stejně jako loni, budou muset trochu poprat o světlo.
Jestli bude léto a teploty jako loni, tak to sice bude se zálivkou dost řehole, ale tak to prostě je

Koneckonců, na dobu dovolené bych stejně musel naorganizovat někoho na zalévání tak jako tak, takže to vlastně žádný velký rozdíl není

TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
- Quentin_Bull_89
- Stálý člen
- Reputace: 1967
Po přečtení vezdejších poučných komentářů nabývám dojmu, že ačkoli mám za sebou již několik pěstebních sezón, pořádně pěstovat jsem ještě ani nezačal. 

„Chilli je jako plamen: jakmile neroste, zhasíná.“ 

-
- Stálý člen
Protože mi dneska dorazil výsevní substrát, taky poslední květináč co jsem chtěl na balkoně vyměnit z provizorního na definitivní, plus pár dalších drobností... ale hlavně proto, že už mne už nebaví jen koukat na to jak to tu skoro každému masivně klíčí a roste, tak jsem dneska vybalil pařníček a pár týdnů před první várkou výsevu si připomenu, jakže jsem to vlastně loni klíčil.
Dal bych stejně jako loni a předloni jedno chilli a jedno rajče, ale chilli už mám sazeničku ("PalBacka") z vánoční besídky, takže dneska večer půjde do pařníku jedno rajčátko.
Vybral jsem Venus v naději, že mne nemá šanci vytěsnit z bytu
ani zabrat většinu prostoru u okna který by za cca tři týdny chyběl hlavní vlně chilli výsevu.
Uvidím jak se mu bude líbít to velmi omezené zimní světlo a slabounký přísvit v kombinaci s docela vysokou bytovou teplotou. Když bude prosperovat a nestane se z něj jen neduživá špageta, tak nejspíš budu mít letos místo dvou mých standardních předskokanů (jedno chilli, jedno rajče) předskokany tři.
Do poznámek: Sezóna 2019 započata 16.01.
Dal bych stejně jako loni a předloni jedno chilli a jedno rajče, ale chilli už mám sazeničku ("PalBacka") z vánoční besídky, takže dneska večer půjde do pařníku jedno rajčátko.
Vybral jsem Venus v naději, že mne nemá šanci vytěsnit z bytu

Uvidím jak se mu bude líbít to velmi omezené zimní světlo a slabounký přísvit v kombinaci s docela vysokou bytovou teplotou. Když bude prosperovat a nestane se z něj jen neduživá špageta, tak nejspíš budu mít letos místo dvou mých standardních předskokanů (jedno chilli, jedno rajče) předskokany tři.
Do poznámek: Sezóna 2019 započata 16.01.
Naposledy upravil 1 dne chris; celkem upraveno 16x.
Tak tenhle pocit mám téměř u všech tady. Je tady spousta borců s neskutečnými vědomostmi a praxí. No a to ani nemluvím o odrůdách co pěstují...Quentin_Bull_89 píše: ↑15 led 2019 23:58Po přečtení vezdejších poučných komentářů nabývám dojmu, že ačkoli mám za sebou již několik pěstebních sezón, pořádně pěstovat jsem ještě ani nezačal.![]()

No ať nám to všem roste

-
- Stálý člen
Jak jsem se tak chystal namočit kokosovou tabletu do odstáté kohoutkovky, tak mne napadlo že čistě preventivně zkontroluju její pH.
Dost nepříjemné překvapení, dokonce jsem raději ještě jednou kalibroval sondu.
To že loni tu byla v prvních měsících roku voda zásaditější (něco jako 8,1) vím.
Ale že mi z kohoutku může téct i něco s hodnotou 9,4 jako dnes večer by mne rozhodně nenapadlo. Inu, norma pro pitnou vodu afaik povoluje rozmezí 6,5 až 9,5. Takže nic nenadělám.
Zjevně Stankar nebude letos jedinný kdo bude muset průběžně hlídat přiměřenou mírnou kyselost vody pro zálivku.
Dost nepříjemné překvapení, dokonce jsem raději ještě jednou kalibroval sondu.
To že loni tu byla v prvních měsících roku voda zásaditější (něco jako 8,1) vím.
Ale že mi z kohoutku může téct i něco s hodnotou 9,4 jako dnes večer by mne rozhodně nenapadlo. Inu, norma pro pitnou vodu afaik povoluje rozmezí 6,5 až 9,5. Takže nic nenadělám.
Zjevně Stankar nebude letos jedinný kdo bude muset průběžně hlídat přiměřenou mírnou kyselost vody pro zálivku.
-
- Stálý člen
Můj předběžný playlist pro letošek:
CHILLI:
(dvě až tři kytky z těch nejméně pálivých půjdou na balkón v rámci rodiny
Anumky:
Pimento de Padrón (gen2.)
Peperoncino (heirloom, gen2.)
Elephant‘s Trunk
Fish Pepper
Shishito
Baccatum:
Aji Amarillo (jiná genetika než loni)
Aji Mango (gen2.)
Berry Amarillo
El Oro de Ecuador
Jamaican Bell (gen2.)
Aji Guyana
Chinesky:
Aji Margariteno (yellow ph.)
Numex Suave Orange (semínka 2017)
Dorset Naga (fórum výzva)
indoor:
„PalBacka“
RAJČATA:
(ta jsou zatím trochu provizorní, pár těch co bych chtěl mi zatím chybí...)
Venus
Datlo
Jahodo
Subarctic Plenty
Green Tiger
Black Cherry
Cherokee Purple
Black Crime
Tlacolula
Orange Caprese (Artisan) - CHYBÍ
Cuore Di Bue - CHYBÍ
CHILLI:
(dvě až tři kytky z těch nejméně pálivých půjdou na balkón v rámci rodiny

Anumky:
Pimento de Padrón (gen2.)
Peperoncino (heirloom, gen2.)
Elephant‘s Trunk
Fish Pepper
Shishito
Baccatum:
Aji Amarillo (jiná genetika než loni)
Aji Mango (gen2.)
Berry Amarillo
El Oro de Ecuador
Jamaican Bell (gen2.)
Aji Guyana
Chinesky:
Aji Margariteno (yellow ph.)
Numex Suave Orange (semínka 2017)
Dorset Naga (fórum výzva)
indoor:
„PalBacka“
RAJČATA:
(ta jsou zatím trochu provizorní, pár těch co bych chtěl mi zatím chybí...)
Venus
Datlo
Jahodo
Subarctic Plenty
Green Tiger
Black Cherry
Cherokee Purple
Black Crime
Tlacolula
Orange Caprese (Artisan) - CHYBÍ
Cuore Di Bue - CHYBÍ
Naposledy upravil 2 dne chris; celkem upraveno 7x.