Před několika dny jsem zjistil že mi nějak dochází hnojivo na koncovou plodovou fázi. Tak jsem si řekl že plody už jsou vlastně všechny hotové, že jim stačí jen dozrát, a že vzhledem k datu se nic nestane když to naředím s jarním startovacím hnojivem které mi zbylo spousta, aby kytky v součtu dostali dostatek draslíku a nějaký ten fosfor. Že se ten zvýšený podíl důsíku co bude ve výsledném mixu už nemá šanci nějak moc uplatnit. Jsem si myslel
Inu, tohle nedělejte, pokud tedy nemáte možnost obratem zvětšit pěstební prostor tak o 25% a jeho výšku tak o 40%

Kytky během několika dní předvedly slušnou explozi, holt plně rozvinutý kořenový systém a k tomu cítí že se jim krátí dny tak chtějí honemhonem stihnout co nejvíc. Dneska jsem musel ostříhat neskutečnou spoustu nového růstu, desítky a desítky květů na spoustě nových výhonků - které samozřejmě už nemají šanci dozrát ani na rajčatech, natožpak na chilli. Po udusání toho byl plný 40 l pytel.
Mno alespoň jsem udělal radost včelkám, v okolí už kvete máloco, novou dávku květů si našly bleskově a měl jsem jich poslední týden na balkóně určitě nejvíc za celou sezónu