Třetí várka srirachy zrovna chladne, zásoba se zvětšila o 1,35 l

Na ochutnávku týhle várky (až si tak den dva sedne) se dost těším, velká většina matroše byly ajiny, taky nějaké malawi, a pododné dobroty...
Koncové pH po 7 dnech fermentace bylo krásných 4,1, imho důsledek větší cukernatosti některých použitých odrůd (poměr cukru byl stále stejný, dle receptu).
A myslím že už jsem si dostatečně nastavil frňák i chuťové buňky na to jak má správně vonět a chutnat optimálně zfermentovaný materiál, od příště už to můžu kontrolovat bez pomůcek
Jen mám stále pocit že by z materiálu mohlo jít získat trošičku víc omajdy, že mám pasírovací sítko možná trošku moc jemné, že mi chytá nejen semínka ale trochu i drobnou vlákninu kterou bych raději viděl v omajdě.
Rozmixováním to imho není, to mi přijde tak akorát jemné pokud to dělám dvakrát, jednou před fermentací a jednou po ní.
A taky docela uvažuju jestli by nestálo za to pořídit pasírovací síto s kličkou a mechanickou přítlačnou chlopní, jestli ta imho menší výtěžnost není tím, že jen pouhou vařečkou neprotlačím sítem to co by bylo potřeba.
Jakou máte výtěžnost když jedete dle receptu nuselské kuchty? Tj. třeba z 1 kg chilli dostanete kolik srirachy?
A případně, jak jemným sítem to pasírujete? Hodně jemným na džemy atp. nebo nějakým mírně hrubším co tak akorát těsně nepustí semínka chilli?