Martinuv balkon 2016

Co jsme vypěstovali v roce 2016
MartinS
Stálý člen
Reputace: 4497
Obrázky: 0

Re: Martinuv balkon 2016

Příspěvekod MartinS » 07 bře 2016 12:34

28908

dolni patro s 2x30cm paskem
28907

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 18 bře 2016 09:21

Holkam se dari dobre, nejrychleji opet rostou obyc Annuunky ROF, Jala a dari se i te jedne JPGS
29098
29099

Ernest
Stálý člen
Reputace: 10

Příspěvekod Ernest » 18 bře 2016 16:34

Martine klobouk dolu, ja myslel, že jsem se blejsknul stavbou velkeho panelu s LED ... ale tohle je tak elegantni konstrukce! Opravdu impozantni s citem pro detail.... klanim se. :respect:

Zminujes, ze se ti nezda svetelny tok co ty ledky davaji. Dokonce tam je takovy ten naznak, co se nekdy pouziva, ze svetelny tok u ruznych druhu svitidel klesa s jinou intenzitou na ruzne vzdalenosti
..... myslim, ze za vse mohou soudruzi z ciny :-p , ktery nekdy proste kecaj se svitivosti LED pasku ,... nemluve o tom ze nektere opravdu sviti pres 120 stupnu a svetlo je treba trosku smerovat.

Ale nezda se mi ze svetlo z LEDek by melo rychlejsi pokles intenzity - to ani fyzikalne neni mozny :albert: - spise pasky proste svitej malo :-( .... a cinsky vyrobce moc rad udava senzacni udaje v Lumenech ... coz taky neni uplne idealni.

Osobne s tim taky trosku bojuju, od oka mi i 34W prikonu ledek prijde jako malo svetla ... ale vse sem zavrel do krabice / police a myslim, ze by proste stacilo udelat bile ci odrazne steny ...
Nicmene ...kdyz se podivam na kytky ... rostou perfektne! Takze vsechny obavy z ledek, z nedostatecnosti, ze slabsiho svetelneho vykonu, ze spatnych vyrobcu .... vse jde stranou protoze ty kytky fakt dobre rostou.

Jinak zminka o tom, ze mas zazimovane neostrihane Habanero a ze plodi i v zime je strasne fajn zprava ... uz sem vahal, zdali nemam neco divne, kdyz mi kvete a ted i plodi :-)
Presto trosku vaham zdali neco nezastrihnout

Drzim palce, protoze tvuj vytvor vypada impozantne a rostliny vypadaji perfektne pravidelne :thumbup:

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 18 bře 2016 17:14

Diky za slova chvaly, uplne se cervenam :-)
No kdybych tam nemel to podsviceni, tak to Jalapeno uz by bylo tak 20cm a daleko patra od sebe. Vim jak se mi chovaly Annuunky, i kdyz je okno na Jih, tak se vytahuji. Protoze je celkem hnusne. A je celkem dobre videt, jak da rostlinka prednost pasku a narovna se, nez aby se nahnula k oknu.
To je vlastne dukaz, co je momentalne silnejsi.
Jinak na ten balkon to sviti jako prase :-D(normalne kdyz je tma, tak balkon je osvicenej jak nejaka chodba) Takze nejaky tok to ma, ale nezda se mi to stejne. Wattaz take sedi. Metr zere 12W, kazda ma 0,1W(je jich 120 na metr 2835). U tech cinskejch grow ledek prave nesedi ani ta spotreba a misto 30W grow, maji treba jen 5W. U pasku to ale sedi jak ma. Mozna jak je zality v silikonu, tak je to trosku slabsi, ale loupat to kvuli tomu nebudu.

Hlavne diky tomu ze je to zalite, tak si muzu dovolit semenacky bez problemu rosit, zalevat a neresim kdyz neco nekam obcas ukapne :-)

Ernest
Stálý člen

Příspěvekod Ernest » 19 bře 2016 03:05

No nemas zac, opravdu ta konstrukce je velmi povedena a uhledna!
:habanero:

Nakoupil jsem pasky prez eBay ... vlastne puvodne kvuli jinemu ucelu a omylem mi prisli dalsi RGB, takze sem si hral s nima... trosku si myslim ze takzvane "grow" ledky jsou vicemene podvrh ... a jediny komu v tomhle verim je NASA, jenze sem se nedopatral jakou modrou a cervenou na te ISS maji - pestuji salaty ted myslim ze uz asi trictvrte roku.
:tumble:

Ne ze by neexistovali ruzne varianty modre a cervene LED ... jejichz kombinaci clovek dostane lepsi svetlo. Ale kdyz vidim, jaky chytaky na zakazniky delaji, vymejsli historky o prikonech ... zabudovavaji zcela zbytecne vetracky aby to vypadalo .. a ve vysledku jsou to zase jen nasazeny cerveny a modry ledky, semtam bila (coz je vesmes jen kombinace predchozich).... tak je mi do breku. Pri pohledu na cenovku dvojnasob.
Nejlepsi je, kdyz se zacne probirat spektrum ... a vsichni se predhaneji v co nejsirsim spektru - coz jak se zda je pitomost nejvetsi ... ale protoze je to hnaci motor pro prodeje zarivek, tak se "vyrobci" pousteji na tenky let v oznacovani i LED panelu
:chair:

Jinak u pasku, mam pocit, ze pri vyrobe tech polovodicu, nektere proste vyjdou hur a na watt daji mene svetla. Za stejny watt dostanu mene Lumenu ... nez od jineho vyrobce... rady... modelu...serie....
Dokonce sem se pidil po nejakem serioznim testu ... a zda se ze LED v praxi dava i mene lumenu na watt, prestoze exceluje v zivotnosti a neztrati svoji svitivost behem dvou mesicu jako nektere HID a podobne lampy ........ ale jakmile se clovek zacne pidit internetem po informacich ... serioznich ... je zle .....
:no:

.... ale vzhledem k tomu, ze na obycejne RGB ledky, se mi dari vsechny moje kytky drzet ve vysce nekolika centimetru a nevytahuje nahoru zadna ... rekl bych ze proste tak nejak staci "nejake" svetlo. Nektere kytky co mam v opatrovani od IgoVlka ocividne stihli vytahnout drive, nez jim zacalo byt dost sviceno ... z mych to zatim neudelala zadna, svitil jsem uz na klicky. Takze i to relativne slabe svetlo jim ocividne svedci tak akorat.
:pirate2: :pirate:

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 21 bře 2016 16:20

Tak na to ze ty nejvetsi sazenice maji jen kolem 12-15cm, tak zacnu resit uz strihani kvetu.
Jinak stonek uz treba u Jalapena ma pul centaku na tloustku, takze super.
Zadne hubene kytky i kdyz neni kolem nich proud vzduchu.

Ernest
Stálý člen

Příspěvekod Ernest » 22 bře 2016 01:54

pul centaku je skoro tolik co mam na rocnich rostlinach :-) Ale popravde nejsem fanda foukani ... abych musel davat vetrak pred kytky a stresovat je ... :-) to je radsi budu vypejkat ledkama a podporovat je rozmazlovanim

Ostatne si foukani uzijou pak venku (teda v mem pripade nevim jeslti se letos ven moc dostanou :-D )

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 22 bře 2016 14:33

Ja planuji kere, co mi zimuji na chodbe, tak zacit testovat venku.

Vezmu nejakej, kde tolik nebude vadit pokud chcipne a uz po Velikonocich jej dam zkusebne ven.
Na chodbe se totiz silene dobre dari msicim. Strikam to Mospilanem kazdej mesic a zase to bylo uplne obalene.
Tak si rikam, ze studenejsi klima by je mohlo odradit.

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“