Tak co sleduji forum, vypada to ze vetsina lidi uz klici.
Ja minule vyseval 2.2. az a to neco jeste i pozdeji. Nejvetsi problemy mam ted s mistem. Vidim to na maximalne 10 sazenic, s tim ze dve ma objednany strejda. Takze tak 8-10 kousku maximalne. Stejne neco asi rozdam, pokud mi prezije vsech 10 rostlin, ktere zimuji.
Pokud se nedosvicuje, tak je lepsi podle me pulka Unora, Anunky klidne i Brezen. Nejen ze kytky jsou doma zbytecne velke, ale jsou i vytahle.
Muze se to pak poresit zasazenim hloubeji...
Spis me taky stvou Smutnice, ktere se tam stejne objevi a musi se zasypavat piskem, coz nemusi pomoci uplne.
Mam prezimujici kytky zasypane nahore i dole v misce a stejne Smutnice mam, sice ne tolik, ale jsou doma.
Takze i kdyz budu mit pro miminka super substrat, tak se do nich Smutnice taky dostanou.
Premyslim jak to udelam. Zasypavat malicke rostlinky neni ono. Pokud nemohou dychat, zacnou osychavat konce listu a celkove stagnovat.
Dale se s piskem nahore blbe kontroluje zalivka. Lepove desky jsou taky jen castecna pomoc.
Vetsi kere to uz vydrzi, ale premyslim jak to udelat s temi malymi a pritom nechat doma i ty co prezimovavam.
Tak jeste uvidim. Jedinne co me napadlo je udelat pareniste se sitkou. Ale ono neni kam ho dat. A stejne treba uz v breznu by z nej kytky lezly.
Muselo by to byt neco kolem 40cm alespon na vysku, ale hubene na parapet.
Tak jeste uvidime.
No co mam v planu za druhy:
Uz jsem nejak prehabanerovanej a superpalivky nejaky prezijou zimu, takze ty vysazovat urcite nebudu.
1xRing Of Fire
1-2xPeito de Moca
1-2xFatali White
1xGolden Nugget
1xPimientos de padron
1xNejaky jedny Jalapena
1xAji Pineapple
2xHabanero Tasmanian (pro strejdu)
2xSugar Rush
1xA chtel bych Atomic Strarfish jeste sehnat.
A stejne to pak vychazi az na 12 kytek, no tak uvidime.
Vsechno jsem bral na primy konzum, zadny extra palivky. Nejpalivejsi tam bude ta Fatali White.
Martinuv balkon 2016
-
- Stálý člen
- Reputace: 22
- Obrázky: 0
Re: Martinuv balkon 2016
Preji at se dari, pomerne bohaty seznamek
Z tech smutnic jsem taky dostal strach jak to tady ctu cim dal tim casteji. No mikrovlnka, cesnek a pisek to kdyztak jisti hned po presazeni do kelimku, uz preventivne. Nerad bych zas pul roku trpel utopene hmyzaky v hrncich 

Moje první pěstování - Miky 2016 | You love it even it makes you cry.
Túto sezónu aj ja light na priamy konzum... Nech sa darí...
My prave loni vypestovali na balkone a kolega ve skleniku pak mraky superpalivek a nikdo to moc neji. Mame jeste nasuseno na cely rok dopredu a taky jsem zamrazil jednu velkou krabicku jidelni. Sam doma jsem mel problem spotrebovavat i jeden kerik 7POT x TSM hybrid a neco i prezralo.
A to byly pak uz dost male plody.
Do jidla si dam maximalne jednu a uz jsem i nejakej preomackovanej ze nestiham spotrebovavat. Takze budu volit variantu suseni + primy konzum(pripadne na kontaktnim grillu s masem atp....)
Zavarovani ani omacky uz neplanuji.
Skoro bych nevahal nejakou superpalivku na jare pak nekomu darovat, ty co zatim prezimovavaji, jsou jiz poradne kere v 10-12l kyblech/kvetinacich, ale jeste to musim promyslet
Mam na chodbe aktualne 2x TSM a 3X Carolina Reaper. Doma pak zimuji bez zasadniho ostrihani Haba Jacques Hybrid, ktery plodi i v zime.
Pak jeste zkousim Naganero, Haba Choco, Cheiro Roxa a ten TSM x 7POT hybrid. Takze celkove 10 keru z toho jsem koukal ze u jedne Caroliny divne schnou listy.
Nicmene zkusim klicit ve vode pri 19-22°C a dam vedet jak jsem dopadl
Nejspise tento nebo pristi vikend.
Z tech kytek co se chytly jako prvni pri kliceni 2.2. loni, tak uz pak v dubnu byly dost kere a doma to prekazelo.
Takze porad premyslim jestli kliceni neodsunout treba az na brezen. Na jare a v lete totiz i ty pozdeji zasazene(Brezen-Duben) ty klicene v Unoru pomerne rychle dohnaly.
A to byly pak uz dost male plody.
Do jidla si dam maximalne jednu a uz jsem i nejakej preomackovanej ze nestiham spotrebovavat. Takze budu volit variantu suseni + primy konzum(pripadne na kontaktnim grillu s masem atp....)
Zavarovani ani omacky uz neplanuji.
Skoro bych nevahal nejakou superpalivku na jare pak nekomu darovat, ty co zatim prezimovavaji, jsou jiz poradne kere v 10-12l kyblech/kvetinacich, ale jeste to musim promyslet

Mam na chodbe aktualne 2x TSM a 3X Carolina Reaper. Doma pak zimuji bez zasadniho ostrihani Haba Jacques Hybrid, ktery plodi i v zime.
Pak jeste zkousim Naganero, Haba Choco, Cheiro Roxa a ten TSM x 7POT hybrid. Takze celkove 10 keru z toho jsem koukal ze u jedne Caroliny divne schnou listy.
Nicmene zkusim klicit ve vode pri 19-22°C a dam vedet jak jsem dopadl

Nejspise tento nebo pristi vikend.
Z tech kytek co se chytly jako prvni pri kliceni 2.2. loni, tak uz pak v dubnu byly dost kere a doma to prekazelo.
Takze porad premyslim jestli kliceni neodsunout treba az na brezen. Na jare a v lete totiz i ty pozdeji zasazene(Brezen-Duben) ty klicene v Unoru pomerne rychle dohnaly.
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
Hele, mně se líbí, jak všichni postupně přicházejí na ty samé věci
Já jsem z loňska taky pěkně přepaprikovanej a nestíhám se těch svých produktů zbavovat ani konzumací ani rozdáváním po okolí. Letos pojedu menší množství odrůd i rostlin a většinou méně pálivé odrůdy, které se dají baštit přímo nebo po zavaření ... Tvůj seznam na letošní rok je mi tedy dost blízký
Tak ať se daří!
P.

Tak ať se daří!
P.
Jojo je to tak presne. Akorat to bude jeste orisek vybrat treba nakonec jen cca 8 sazenic.
Zuzil bych to asi pak pripadne na:
1xRing Of Fire
1-2xPeito de Moca
1-2xFatali White
1-2XPimientos de padron
2xSugar Rush
1xAtomic Starfish
2xHabanero Tasmanian nebo neco z toho co prezimuje (pro strejdu)
Pokud bych prezimovane vetsinu rozdal, tak bych mohl toho vyklicit vice. Celkove chci maximalne do 15 kytek(a i to je hodne, ideal by by kolem 10ti celkove). Tech 22 loni, byl na balkone strasny masakr a zena mi nadavala ze nema jak veset pradlo
Zuzil bych to asi pak pripadne na:
1xRing Of Fire
1-2xPeito de Moca
1-2xFatali White
1-2XPimientos de padron
2xSugar Rush
1xAtomic Starfish
2xHabanero Tasmanian nebo neco z toho co prezimuje (pro strejdu)
Pokud bych prezimovane vetsinu rozdal, tak bych mohl toho vyklicit vice. Celkove chci maximalne do 15 kytek(a i to je hodne, ideal by by kolem 10ti celkove). Tech 22 loni, byl na balkone strasny masakr a zena mi nadavala ze nema jak veset pradlo

-
- Stálý člen
- Reputace: 643
Řekni jí že na balkoně se prádlo nevěší protože se tam práší a bylo by špinavé

Ja si osobne hodne slibuju od Bishop Crown a Coffee Brown co jsem tu dostal doplnenych o Jalahot od Sema. Pplanuji taky primy konzum a zbytek zavarovat jako jako pochutinu..