Chilli papričky v balkonovém Foliovníku

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
MartinS
Stálý člen
Reputace: 4490
Obrázky: 0

Re: Chilli papričky v balkonovém Foliovníku

Příspěvekod MartinS » 05 čer 2015 13:47

Co plastoveho Havrana povesit na spagat? I pri minimalnim vetru se bude hybat ne?

Giowanni
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod Giowanni » 06 čer 2015 12:40

Ahoj Martine. Nechci moc kazit iluze , ale o tom havranu na špagátu tam taky někdo už psal , že to fungovalo asi jen týden , než to ptáci pročíhli . Chtělo by to něco , co zabere nastálo . Ty makety jsou jistě dobrý , ale zase do toho cpát na tak krátkou dobu skoro pětikilo , to je dle mně hodně . Vychvalovali si ten lepivý gel proti ptákům , ale nedá se použít na cokoliv . Furt si myslím , že ty strašící plastové siluety , makety , el. plašiče a kdoví co ještě , že to je krátkodobá pomoc a zbytečná investice - alespoň podle zkušenosti těch , kteří to s tím prubli . Dokonce tam někdo mněl i senzorový plašič s hlasy dravců a se stroboskopem... Já jsem tedy se svou sítí na foliáku zcela spokojen a žádná ptačí invaze dovnitř , se zatím nekonala . Samozřejmě , že kolem stále holubi chodí a čumějí zvědavě dovnitř , ale to je vše , co tak zmůžou . Možná , že síť natáhnu kolem celého balkonu a bude od nich úplně klid . Anebo , že bych se začal zabývat i chovem dravců na balkónu ?

BlueShark
Stálý člen
Reputace: 252

Příspěvekod BlueShark » 06 čer 2015 14:17

Tak už jeidně Martina tam posadit :-)

Berry161
Stálý člen
Reputace: 2

Příspěvekod Berry161 » 09 čer 2015 13:07

dřevenej rám kolem balkonu a potáhnout fólií a odpadl problém s ptáky a máš větší foliák

Giowanni
Nový člen

Příspěvekod Giowanni » 15 čer 2015 12:31

Anebo tak , taky řešení . Něco podobného jsem teď udělal a mám teď z balkonu foliovníkovou zahradu . Akorát , že si kolemjdoucí myslí , že v tom megafoliáku pěstuji Cannabis indica , nevím proč . Čekám kdy mně někdo napráší a zazvoní u mně benga na návštěvu mé Botanické zahrady.....

IgoVlk
Stálý člen
Reputace: 10

Příspěvekod IgoVlk » 15 čer 2015 12:44

Do dubna jsem na tom byl podobně - holkám jsem přisvětloval (LED), takže to jedno okno se zelení bylo večer jak maják - od sousedů jsem si taky vyslechl zvídavé dotazy podobného typu :D :D Minulý rok jsem ještě experimentoval s LED na květ, takže jsem zářil fialově - no sranda :D

Giowanni
Nový člen

Příspěvekod Giowanni » 16 čer 2015 07:22

A co to experimentování s LED na květ ? Zdařilo se účelem ? A ty semínka chilli jsi kupoval normálně u nás v chilli obchodu a všechny byly toho typu , které jsi chtěl ? Byl jsem teď v obchodu a tam si vypěstovali semínka různých druhů chilli dodané z Číny a vyrostl jim ze všech jen jeden druh , který vypadal na Piri-Piri , to bych fakt zuřil . Teď mám jen obavy aby ty moje byly ty , které jsem chtěl . Prostě šikmooký , nelze jim důvěřovat .

IgoVlk
Stálý člen
Reputace: 10

Příspěvekod IgoVlk » 16 čer 2015 12:10

Hele špatně se to posuzuje, jestli se zadařilo - pod LED jsem pěstoval minulý rok v malým objemu (asi jen 3x 2l), na malinkatém prostoru s naprostým minimem slunečního světa (malé světlíkové okno na sever, vidět je zde), navíc to všechno jelo pod docela slabou 7W grow LED, cca 450lm (podobná této). Výsledkem byly asi 30cm chilli, každá se 2-3 papričkama. Sečteno a podtrženo - když vezmu jaký měly ty chuděry podmínky a že rok předtím mi tam bez LED nenarostlo nic, tak to beru jako velký úspěch, že jsem vůbec něco sklidil. :jalapeno: Na druhou stranu, stejnou úrodu jsem měl z květináče venku z jedné chilli. Mít asi větší květináče a silnější LED, bylo by to o něčem jiném.
Tenhle rok jsem na stejném místě pro předpěstování pořídil 2x tyto "obyčejné" bílé LED. Dohromady mi to dávalo něco přes 2000lm na 24W. S výsledkem jsem byl velmi spokojený, ostatně posuď sám zde (stejné pidi okno jako minulý rok).

Na druhou stranu, obě ty obyčejné LED žárovky mi v průběhu dubna umřely, s odstupem cca týdne. Na 4 měsíce docela drahá sranda. :rn: Nutno pochválit prodejce, že výměna bez problému, takže teď na stejném místě jedu bylinky a zatím drží. Tu 7W grow LED jsem jel 8hodin denně cca rok a bez jediného problému.

Jinak semínka mám různě, něco o kamaráda, něco z plodů, něco jsem dostal a tak.

P.S. Možná by to chtělo přesunout do samostatného vlákna.

Zpět na „Začátečnický koutek“