Chilli papričky v balkonovém Foliovníku

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
dana
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Chilli papričky v balkonovém Foliovníku

Příspěvekod dana » 02 kvě 2015 18:02

ahoj ,chtěla bych se zeptat,kdyz mam slunicko jen dopoledne,je potřeba davat netkanou textilii na ten foliovnicek? Mam podobny jako jetady ten mensi. Diky

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4507

Příspěvekod MartinS » 02 kvě 2015 18:59

Ja ji pouziju misto toho zakryti aby to vetralo. Ze vytahnu roletku a misto toho tam bude ta textilie.
Ono tyto typy foliaku moc nejsou na chilli idelani, ale s dobrym vetranim neni problem. Minulej rok jsem stinil az v lete, ale na jare jsem stinil treba pradlem na snurach. Ted nejspise se vejdu do foliaku, takze oba male foliacky vyfasovaly textilii jako predni filtr, na strop i na stenu jsem to zatim dal.
Da se to srolovat jak clovek potrebuje nejak zakolickovat atd... :-)

Giowanni
Nový člen

Příspěvekod Giowanni » 03 kvě 2015 09:26

Zdravím tě Martine , díky za tvé rady . Zkoušel jsem papriky dát ven na sluníčko , ale ty Trinidad Scorpions Orange na to reagovaly nepříznivě , jen Habanero Red se držely .

-- 03 kvě 2015 09:32 --

Zatím je mám tedy na parapetu za oknem , ale ještě pro jistotu na okno nalepím čtverec netkané textílie , aby zmírňovala případné silnější sluneční záření . Ve foliáku na krytí textílií rostliny reagovaly poměrně pozitivně , nežli když byly vystaveny přímé palbě slunce . Teda , ta Carolina Reaper je pekelná kytka - dělal jsem z plodů mast a ty výpary byly doslova šílené , jako v ohni...

kladivko
Nováček

Příspěvekod kladivko » 03 kvě 2015 12:37

Ahoj lidi, jsem pestitel zacatecnik, letos vubec poprve zkousim neco pestovat a zatim se chilli paprickam dari, taky jsem si poridil foliovnik 150cm vysoky a nejak nevim jak to mam udelat aby to bylo idelani, pise se tu moc veci o zastineni a textiliich, mohl bych prosim Vas pozadat ty co uz tady neco psali jestli by nahodili fotky jak to vypada u nich na balkone? Prvni prispevek s termostatem a regulaci a ohrivanim a vetrackama se mi moc libil ale budu neco takoveho davat dohromady az pristi rok, predem dekuju za fotky at to udelam co nejlepe

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 03 kvě 2015 13:40

https://onedrive.live.com/redir?resid=2 ... hoto%2cjpg" onclick="window.open(this.href);return false;

https://onedrive.live.com/redir?resid=2 ... hoto%2cjpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Tady je dneska aktualni stav po nastehovani.

Textilie stoji par korun baleni 1,6x5m

dana
Nový člen

Příspěvekod dana » 03 kvě 2015 14:01

Zeptam se,co delaj fóliovníky když je vitr? Premyslam, jak ho zatezit aby tam nelital. Uz je mate dnes venku? Není na ne zima ještě? Diky

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 03 kvě 2015 14:17

Ten velkej je zatizenej kvetinacema, ani se nehne. Ten metrovy pro sychr asi prichytnu pavoukem k zabradli.
Resp jeste mam jeden napad, dat na zem zbytek polycarbonatu a polozit jej na ty dolni tyce a na to pak dat kvetinace a tim by zakladna byla zafixovana.
Jeste uvidim. Koukal jsem na pocasi a v noci bude uz nad 12°C, coz je v pohode. Za tyden ma byt zase kolem 6°C v noci, ale u me v 5. patre je o cca 3-5°C vice. Vcera taky hlasili u nas v Braniku 8°C a v noci bylo 12-13°C kolem druhe rano.

dana
Nový člen

Příspěvekod dana » 03 kvě 2015 14:51

Dekuji za odpověď, taky ho privazu necim k zabradli.

Zpět na „Začátečnický koutek“