Chilli papričky v balkonovém Foliovníku

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Scoville heat unit
Stálý člen
Reputace: 113
Obrázky: 0

Re: Chilli papričky v balkonovém Foliovníku

Příspěvekod Scoville heat unit » 17 čer 2015 00:08

Giowanni píše:Ahoj Martine. Nechci moc kazit iluze , ale o tom havranu na špagátu tam taky někdo už psal , že to fungovalo asi jen týden , než to ptáci pročíhli . Chtělo by to něco , co zabere nastálo . Ty makety jsou jistě dobrý , ale zase do toho cpát na tak krátkou dobu skoro pětikilo , to je dle mně hodně . Vychvalovali si ten lepivý gel proti ptákům , ale nedá se použít na cokoliv . Furt si myslím , že ty strašící plastové siluety , makety , el. plašiče a kdoví co ještě , že to je krátkodobá pomoc a zbytečná investice - alespoň podle zkušenosti těch , kteří to s tím prubli . Dokonce tam někdo mněl i senzorový plašič s hlasy dravců a se stroboskopem... Já jsem tedy se svou sítí na foliáku zcela spokojen a žádná ptačí invaze dovnitř , se zatím nekonala . Samozřejmě , že kolem stále holubi chodí a čumějí zvědavě dovnitř , ale to je vše , co tak zmůžou . Možná , že síť natáhnu kolem celého balkonu a bude od nich úplně klid . Anebo , že bych se začal zabývat i chovem dravců na balkónu ?
Já mám vránu pevně přivázanou na zábradlí a zatím to vypadá, že to funguje, Žádné ptáky jsem na terase neviděl a žádné stopy po ptačích výkalech, Hodím fotku do galerie.

Giowanni
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod Giowanni » 17 čer 2015 19:20

Tak to jsem fakt zvědav , jak dlouho to bude ty na opeřence fungovat . Když to vydrží cca. 2 měsíce , tak pak napiš .

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 17 čer 2015 22:01

U nas u Globusu mají dve makety dravce na střeše pod kterou jsou nákupní kosiky a v život jsem tam neviděl ani jednoho holuba a ze už tam par let ty makety jsou :tiphat:

Giowanni
Nový člen

Příspěvekod Giowanni » 17 čer 2015 22:57

Jestli to opravdu až takhle dlouhodobě funguje , pak je to super , ale co jsem četl ty příspěvky od lidí , co si ty umělotiny koupili na balkon , tak říkali , že nic moc a hodně na to nadávali . Já to radši zkoušet nebudu , jsem spokojen se sítí na ptáky a kdyby ti uměláci po týdnu selhali , pak by mně to asi hodně štvalo , že jsem vyhodil peníze oknem .

Scoville heat unit
Stálý člen
Reputace: 113

Příspěvekod Scoville heat unit » 18 čer 2015 00:19

Určitě se podělím o své zkušenosti. Větší dravci (výr velký) jsou prý dobří hlavně proti holubům a třeba strakapoudům (mají tendenci proklovávat se omítkou na izolaci a hledat tam potravu) protože je loví. Vrána je prý dobrá proti kosům a špačkům, protože jde po jejich vejcích a mláďatech.

Giowanni
Nový člen

Příspěvekod Giowanni » 18 čer 2015 05:58

Cože ??? Strakapoudi že se proklovávají omítkou na izolaci...??? To slyším poprvé . Fakt ??? Neee .

Zrzek
Stálý člen
Reputace: 826

Příspěvekod Zrzek » 18 čer 2015 09:12

Giowanni píše:Cože ??? Strakapoudi že se proklovávají omítkou na izolaci...??? To slyším poprvé . Fakt ??? Neee .
Převážně u nově zateplených domů, polystyren používaný na zateplování totiž pod tenkou vrstvou fasásady jemně ,,vrže,, což pro ptáky vyvolává pocit že je pod ní potrava v podobě housenek apod. A jelikož je vrstva fasády tenká tak se jí proklovají skrz polystyren až na betom. Nejčastější jev u paneláků.

Giowanni
Nový člen

Příspěvekod Giowanni » 03 črc 2015 13:28

Měl jsem nejprve menší rajčatový foliovník na balkonu - 100 x 50 x 150 cm a v něm 3 Chilli papriky : Habanero Red a 2x Trinidad Scorpion Orange .
Problém byl vždy s vlhkostí a s přílišnou teplotou . Papriky nasadily květ , ale nikdy nebyl pyl .
Pak jsem instaloval na balkon velký foliák Gude - 200 x 80 x 170 . Pyl už se tvoří , ale zase odpadávají květy . Větrám v parnech o sto šest , zálivka přijatelná , nepřehnojuji - používám Chilli Focus , slunečního svitu od rána do pěti hodin. Tak už nevím , co mám ještě dělat , ale už mně ty kytky štvou a chystám na ně kudlu - konečné řešení . Netuší někdo v čem by mohl být zádrhel ? Dám jim ještě měsíc a pak jdou na smeťák .

Zpět na „Začátečnický koutek“