Chilli papričky v balkonovém Foliovníku
Re: Chilli papričky v balkonovém Foliovníku
Já bydlím ve čtvrtém patře a když trochu zafoukalo , tak mi foliák běhal po balkonu sem tam . Taky jsem dumal ho nějak zatížit , ale to mi přišlo takové nejisté a tak jsem koupil 4 vruty s oky , hmožděnky , vše v rozměrech , aby se to vešlo tak akorát do spár mezi dlaždice a nemusel je ničit . Hmoždinky jsem zacementoval , vsadil do nich vruty s okama a k nim jsem stahovacíma , tedy zadrhovacíma PE páskama připevnil spodní základnu Foliáku . Teď když venku funí vítr , tak se ani nehne. Oka vrutů jsou nevelká , nekazí to vzhled a když to vše budu chtít sklidit , tak pak jen oka vyšroubuji a nic na zemi nepřekáží . Byla tu také zmínka o tom Termostatu , větráčcích a zahřívací podložce ve Foliáku . Byl to jen můj momentální nápad a krizové řešení jak docílit stabilní atmosféry ve foliovníku pro Chilli rostlinky , neboť jsem 12 hod. v práci - den a noc a nemůžu je stále kontrolovat při náhlých změnách teplot v počasí , abych je rychle sklidil . Při použití podložky a větráčků , které by Termostat spínal podle vnitřního klimatu Foliovníku rozpoznaného svým čidlem by určitě bylo vše bez obav stabilizováno . Podobně by šla řešit i závlaha při dovolené .
PROBLÉM S HOLUBY V BALKONOVÉM FOLIOVNÍKU .
Zdravím. Možná to bude pro někoho aktuální , možná ne. Na můj Foliovník na balkonu nalétávají zvědaví holubi a zřejmě jeho interiér vnímají jako ideální kryté místo pro své hnízdo . Vždycky jsem trnul , kdy přijdu večer domů a zjistím , že si v otevřeném Foliáku holubi udělali mejdan a listy paprik oškubali , či se upelešili v některém velkém květináči . Když už jsem ty nenechavé opeřence odháněl už delší dobu , naštval jsem se a v Baumaxu si koupil síť proti ptactvu ANTI BIRD NET - 4X6 m (to nejmenší balení) za cca. 150,- Kč a k tomu Sadu na vázání rostlin - GARDEN CLIP SET za 99,-Kč , která obsahuje 25 ks velký klip , 25 ks malý klip , 1 ks uvazovací drátek v délce 30 m ( dodává M.A.T. Group , s.r.o.)
Podle velikosti přední konstrukce , kde je i vstup jsem naměřil požadovaný rozměr sítě a přiklipoval k tyčkám po celém čelním obvodu pod Netkanou Textílii tak , aby nezůstal pro ptáky žádný možný vstup volný , tedy hlavně při zemi. Když se potřebuji dostat k rostlinám , tak síť odklipuji od tyček a pak to vše zase zaklipuji zpět . Síť je dobře vypjatá a ani Textílie při každém zavanutí nenaráží do listů rostlin .
Možná to někomu taky příjde vhod .
Zdravím. Možná to bude pro někoho aktuální , možná ne. Na můj Foliovník na balkonu nalétávají zvědaví holubi a zřejmě jeho interiér vnímají jako ideální kryté místo pro své hnízdo . Vždycky jsem trnul , kdy přijdu večer domů a zjistím , že si v otevřeném Foliáku holubi udělali mejdan a listy paprik oškubali , či se upelešili v některém velkém květináči . Když už jsem ty nenechavé opeřence odháněl už delší dobu , naštval jsem se a v Baumaxu si koupil síť proti ptactvu ANTI BIRD NET - 4X6 m (to nejmenší balení) za cca. 150,- Kč a k tomu Sadu na vázání rostlin - GARDEN CLIP SET za 99,-Kč , která obsahuje 25 ks velký klip , 25 ks malý klip , 1 ks uvazovací drátek v délce 30 m ( dodává M.A.T. Group , s.r.o.)
Podle velikosti přední konstrukce , kde je i vstup jsem naměřil požadovaný rozměr sítě a přiklipoval k tyčkám po celém čelním obvodu pod Netkanou Textílii tak , aby nezůstal pro ptáky žádný možný vstup volný , tedy hlavně při zemi. Když se potřebuji dostat k rostlinám , tak síť odklipuji od tyček a pak to vše zase zaklipuji zpět . Síť je dobře vypjatá a ani Textílie při každém zavanutí nenaráží do listů rostlin .
Možná to někomu taky příjde vhod .
-
- Stálý člen
- Reputace: 113
- Obrázky: 0
Zdravím kolego!
Měl jsem podobný problém jako Ty, v mém případě si můj pařník oblíbily hrdličky a kosi jako vycházkové molo. Přes internet jsem koupil za 300,- asi 35 cm plastovou maketu vrány a vše je vyřešeno. Kdyby vrána nezafungovala, v nabídce jsou i větší ptáci až po výra velkého velikosti asi 65 cm.
Měl jsem podobný problém jako Ty, v mém případě si můj pařník oblíbily hrdličky a kosi jako vycházkové molo. Přes internet jsem koupil za 300,- asi 35 cm plastovou maketu vrány a vše je vyřešeno. Kdyby vrána nezafungovala, v nabídce jsou i větší ptáci až po výra velkého velikosti asi 65 cm.
Tedy , mít ve Foliáku Výra , Vránu , nebo Káně , to mně ještě nenapadlo , ale nápad to je excelentní . To asi taky vyzkouším . Díky kolegáčku .
Ono je to nápad dobrý , mít ve foliáku maketu dravce , ale stejnak bych asi trnul obavami , kdy se nějaký ten pták časem otrká , když zjistí , že se ten strašidelný dravec vůbec nehýbá a pak si udělaj v interiéru foliáku rošádu se vší parádou i za tu svoji absenci návštěv . Přeci jen mi příjde , že zajištění síťovinou proti ptactvu je jaksi jistější .
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Nápad je to super..... mě se ted pustili kosáci do zrajících jahod... tohle by to mohlo vyřešit. Přeci jen lepší než natkaná textilie, pořád jí odkrývat.
http://www.foto-tapety.cz
-
- Stálý člen
- Reputace: 113
Vrány byly speciálně doporučovaný na plašení kosů. Výr velký na plašení větších ptáků. Když si zadáš do vyhledávače makety ptáků, vyběhne toho spousta.chilli-max píše:Nápad je to super..... mě se ted pustili kosáci do zrajících jahod... tohle by to mohlo vyřešit. Přeci jen lepší než natkaná textilie, pořád jí odkrývat.
PLAŠIČ V PODOBĚ PLASTOVÉ MAKETY VELKÉHO HAVRANA , ČI JINÝCH DRAVÝCH PTÁKŮ .
Zdravím . Narazil jsem na zkušenosti některých lidí s touto maketou a v podstatě hovoří o tom , co jsem povídal - náletoví ptáci si zvykli na to , že se maketa nehýbe a po cca. 14-ti dnech ji považují za neškodnou...a ptačí párty na balkónu jede nanovo...
Já si myslím , že ta síť je přece asi jen nejideálnější . Ty elektronické plašiče prý taky stojí za starou belu .
Dušana Hudecová napsal:
10.9.2012 (09:09)
Dobrý den,
zakoupila jsem u vás elektronický odpuzovač ptactva Weitech a Sprej proti dosedání holubů…na nastříkaném parapetu
vedle zapnutého odpuzovače sedí holoubek a vesele si klepe nožkou do rytmu :o). Asi jsem si měla za těch 738 korun koupit raději prak :o)
S pozdravem a přáním hezkého dne
Hudecová Dušana
Patrik napsal:
17.9.2012 (14:07)
Dobrý den,
s plašičem mám podobnou zkušenost – holubům vůbec nevadil :-( zaplašil akorát tak vrabce a jiné drobné ptáky. Ale sprej proti holubům mi zabral parádně. Když se po nějaké době začnou holubí potvory vracet, tak jen přestříknu parapet a zábradlí a zase je klídek. Dřív jsem zkoušel věšet na balkon cédéčka, ale na holuby to fungovalo tak dva dny než to prokoukli.
Jana Maxová napsal:
18.9.2012 (05:11)
Já zkoušela všechno sprej, plašič, maketu havrana. Sprej nic moc, plašič fungoval bezbavdě, ale asi jen 14 dní, a havran tak týden než se na něj holubi zvykli že se nehýbe. Potom na nějakou dobu pomohlo když jsem havrana pověsila na šňůrku aby se houpal ve větru. Poslední asi dva měsíce mám na zábradlí gel proti desedání ptáků, a je to super. Nesedl tam ani jeden. Jedinou nevýhodou je, že se nemůžu o zábradlí opřít, ale to je malá daň za to, že už mám od těch potvor klid.
Zdravím . Narazil jsem na zkušenosti některých lidí s touto maketou a v podstatě hovoří o tom , co jsem povídal - náletoví ptáci si zvykli na to , že se maketa nehýbe a po cca. 14-ti dnech ji považují za neškodnou...a ptačí párty na balkónu jede nanovo...
Já si myslím , že ta síť je přece asi jen nejideálnější . Ty elektronické plašiče prý taky stojí za starou belu .
Dušana Hudecová napsal:
10.9.2012 (09:09)
Dobrý den,
zakoupila jsem u vás elektronický odpuzovač ptactva Weitech a Sprej proti dosedání holubů…na nastříkaném parapetu
vedle zapnutého odpuzovače sedí holoubek a vesele si klepe nožkou do rytmu :o). Asi jsem si měla za těch 738 korun koupit raději prak :o)
S pozdravem a přáním hezkého dne
Hudecová Dušana
Patrik napsal:
17.9.2012 (14:07)
Dobrý den,
s plašičem mám podobnou zkušenost – holubům vůbec nevadil :-( zaplašil akorát tak vrabce a jiné drobné ptáky. Ale sprej proti holubům mi zabral parádně. Když se po nějaké době začnou holubí potvory vracet, tak jen přestříknu parapet a zábradlí a zase je klídek. Dřív jsem zkoušel věšet na balkon cédéčka, ale na holuby to fungovalo tak dva dny než to prokoukli.
Jana Maxová napsal:
18.9.2012 (05:11)
Já zkoušela všechno sprej, plašič, maketu havrana. Sprej nic moc, plašič fungoval bezbavdě, ale asi jen 14 dní, a havran tak týden než se na něj holubi zvykli že se nehýbe. Potom na nějakou dobu pomohlo když jsem havrana pověsila na šňůrku aby se houpal ve větru. Poslední asi dva měsíce mám na zábradlí gel proti desedání ptáků, a je to super. Nesedl tam ani jeden. Jedinou nevýhodou je, že se nemůžu o zábradlí opřít, ale to je malá daň za to, že už mám od těch potvor klid.