Me take padaji kvety, drzi se jen u nekterych druhu a to jeste ne vsechny. Dej tomu jeste cas.
Hned je to videt, zacne zloutnout stonek kvetu a je jasny ze upadne. Ja si pamatuji ze loni mi upadaly z Habanera desitky kvetu nez zacalo plodit.
A pak zalodilo jeste 2X. Annuunky problem nemely, ale dve Haba co jsem mel tak kvety padaly fest.
Jak casto zalejvas? Taky bych misto chilli focusu zkusil neco primo na kvet a plod. Resp na plod.
Taky jsem pouzival Chilli focus, ale zmenil jsem to na Kristalon plod a kvet. Momentalne hnojim Kristalonem zdrave rajce a paprika.
Pristi rok pojedu asi uz bio.
Chilli papričky v balkonovém Foliovníku
Re: Chilli papričky v balkonovém Foliovníku
Zajímalo by mně , zda se tyto potíže s opadáváním květů u paprik běžně dějí i ve volné přírodě venku , ale asi ne . Dík za radu , zkusím ten Kristalon Květ a plod . Jako hnojivo jsem používal i zetlelé kopřivy v zálivce , ale pak papriky začaly kroutit listy a tuto zálivkou jsem raději vysadil . Včera jsem objevil u Trinidad Scorpionu jeden úspěšný náběh na papriku , ale jen jeden , tak snad se poštěstí . Zalévám pokud možno nepříliš , protože přelévání taky škodí a i kvůli tomu můžou taky padat květy . V těchto vedrech je ale zase dostatečná zálivka žádoucí a zalévám jednou denně . Přílišné hnojení vytváří stejný efekt . Jinak jsem koukal , jak se papriky mění v docela mohutné keříky a vypadá to , že s tím jen tak nechtějí skončit . Ten první foliovník by na ty tři rostliny rozhodně nestačil a to jich v tom dvoumetrovém foliáku teď roste rovných dvanáct kousků . Pěstování paprik je koukám téměř jako kvantová fyzika...asi přesedlám na masožravé rostliny .
Tiež mám vo fóliovníku na balkóne tento problém. Krásne kvety, ale akonáhle začne kvet opadávať, stonka z kvetu zožltne, zmäkne a odpadne :/
Používam Kristalon Kvet a Plod, v čom môže byť chyba? Prelievam? Alebo je im veľmi teplo vo fóliovníku?
Polievam cca 1dl vody raz za 3-4 dni, inak mám substrát veľmi vlhký. Deje sa to pri Trinidad Scorpion Moruga (cca 1m vysoká rastlina) a pri Jalapeno purple (cca 1.2m vysoká), Jalapeno už má jednu papričku, ale ostatné opadali hneď po odumretí kvetu
Používam Kristalon Kvet a Plod, v čom môže byť chyba? Prelievam? Alebo je im veľmi teplo vo fóliovníku?
Polievam cca 1dl vody raz za 3-4 dni, inak mám substrát veľmi vlhký. Deje sa to pri Trinidad Scorpion Moruga (cca 1m vysoká rastlina) a pri Jalapeno purple (cca 1.2m vysoká), Jalapeno už má jednu papričku, ale ostatné opadali hneď po odumretí kvetu

1dcl za 3 dny a máš substrát velmi vlhký? To je divné ne?Rocky píše:Tiež mám vo fóliovníku na balkóne tento problém. Krásne kvety, ale akonáhle začne kvet opadávať, stonka z kvetu zožltne, zmäkne a odpadne :/
Rostlina pokud má živiny začne držet květy a vůbec přemýšlet o plození až tehdy, když se cítí dost dospělá a nebo když třeba naopak vysychá, ví že je něco špatně a začne produkovat květy atd a držet. Dle mého tak to příroda má... Ale je to plno aspektů, na které musíš přijít... Ale nechávat fakt vyschnout...
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Příčin padání květů může být víc ... vysoké teploty nad 35°C, vysoká vlhkost, málo fosforu, draslíku a boru, málo světla atd. Zvláště Chinnenses jsou k tomu náchylnější.
http://www.foto-tapety.cz
- vavy.p
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Nevím kdo ti řekl jak má být substrát suchý.... Ale mě ve 2 sklenikach..dohromady Cca 20m2..A asi 20x20L kýbl zmizí Kubíková nádrž za 2 dny .a nevypadají prelite.....Rocky píše:Tiež mám vo fóliovníku na balkóne tento problém. Krásne kvety, ale akonáhle začne kvet opadávať, stonka z kvetu zožltne, zmäkne a odpadne :/
Podle popisu bych měl mít +/- stejně silné papriky a teď v těch vedrech dopřávám každé 3l po cca 3 dnech. A přelité nejsou, spíše naopak.
Přesně tak vavy, tady se pořád do kola mele, jak se mají papričky trápit suchem. Já dnes do každého ze sudů nalil 4x velkou konev...a v pohodě. Balkon každý den...a vůbec jim to nevadí, naopak. Nesmí se přelívat, ale vodu potřebují, nejsou to kaktusyvavy.p píše:Nevím kdo ti řekl jak má být substrát suchý.... Ale mě ve 2 sklenikach..dohromady Cca 20m2..A asi 20x20L kýbl zmizí Kubíková nádrž za 2 dny .a nevypadají prelite.....Rocky píše:Tiež mám vo fóliovníku na balkóne tento problém. Krásne kvety, ale akonáhle začne kvet opadávať, stonka z kvetu zožltne, zmäkne a odpadne :/