Což oboje mohla být/byla totální náhoda, jsem většinou nucen rozhodovat jen dle jedné kytky a jedné sezóny, a to může být třeba co se týče úrodnosti, vitality kytky na danné pozici,... naprostá náhoda a tím pádem chybný úsudek.
Ale ok, zkusím pár poznámek z hlavy:
Lemon Drop - výnosná, chuťově výborná, typově NEsladká baccatum, pro moje využití ji dávám typicky jednou za dva roky.
Aji Mango - moje referenční kytka co se baccatum týče, se kterou se kandidátky na A-team musí porovnávat. Btw, u mne je to každoroční přesev a nemůžu vyloučit že tahle genetika je u mne už pár let maličko šmrcnutá s Lemon dropkou.

El Oro de Ecuador - chuťově ještě lepší než Aji Mango, ale (u mne) s o poznání menším výnosem.
Aji Strawberry (Drop) - výnos prima, ale u mne o maličko méně intenzivní a/nebo né tak čistá chuť než chci od stálých členek A-teamu. U mne jeden z náhradníků A-teamu.
Aji Pineapple - platí totéž co u strawberry.
Aji Amarillo (a její varianty) - chuťově by u mne byla jasný člen A-teamu, ale bohužel v mých podmínkách má problém stihnout dozrát hlavní úrodu pokud příroda nedopřeje pěkné babí léto. Příští sezónu jí asi zkusím dát jednu ze dvou nejvíc osluněných pozic (byť se tam svojí typickou výškou moc nehodí, je tam velmi omezená maximální možná výška kytky).
Aji Golden - mám letos prvně, výnosově i chuťově to zatím vypadá hodně dobře. Proti typickým baccatum má slabší pal, což může být výhoda i nevýhoda, záleží na plánovaném využití.
Jamaican(Nepalese) Bell - spolehlivý pracant, úrodná, chutná, díky velikosti plodů velmi pohodlná na zpracování úrody (při stejné váze jsou to jen desítky a nikoliv stovky plodů), jediné s čím u ní mám trošičku problém je, že na konci sezóny při dozrávání finální várky úrody už je trochu za hranou maximální výšky kterou mám k dispozici.
Aji Guyana - chuťově výborná (ochutnával jsem tuším od Petra Poláška), na první pokus mi někdy loni nebo předloni nevylezla, příští sezónu dostane druhou šanci. Teoreticky kandidát na A-team kvůli chuti.
Malawi Piquante (alias Peppadew™) - chuťově parádní, minimální pal, výnosná, využití "pro celou rodinu", byla by v A-teamu ale musel jsem jí vyřadit protože je pro moje podmínky koncem sezóny prostě už moc vysoká.
a našlo by se minimálně několik dalších (třeba taková Aji Fantasy, Bishop's Crown,...) které jsem měl příležitost minulých v letech ochutnat na srazech a hodně mi sedly, ale na ně ještě nevyšlo pěstební místo...