Směska poznámek ke dni:
- Shishita ke dnešku stále ještě nemají plody ve sklizňové velikosti.
- z Aji Golden jsem tím pádem už sežral 10 plodů (stále nedozrálé, ale už taky né zcela zelené). A jako první chilli kytku už jí musel začít vymezovat, tj. uštípnout první dva příliš vyčnívající výhonky. Tak si na to musím vzpomenout až budu hodnotit celkovou úrodu, mám ji letos prvně. Zatím vypadá stejně úrodně jako Aji Mango.
- rajčata sice stále mají hodně daleko do nějakého dozrálého plodu,

ale ke dnešku už třem (z těch co jsou na JZ pozici) zbývají poslední 3-4 centimetry než se dotknou střechy a dosáhnou tak finální možnou výšku.
- chinesky ve dvousloťáku vedou vyrovnaný souboj o prostor.

Jsem hodně spokojen s tím které dvě odrůdy jsem tam letos dal, ani jedna nepřevažuje a oběma se tam hodně líbí. A i výškově do té omezené maximální možné výšky parádně pasují. Jiná věc je ovšem to, že zatím jen rostou a nakvétají, plodů mají ke dnešku stále ještě jen několik málo.
- raj. i pap. kytky už dorostly do momentu kdy každoročně začnou hodně chlastat. Holt nelineární nárůst listové plochy je znát. Dneska podvečer jsem musel (po dvou dnech pauzy) doplňovat 7 konví. A to nebyla poslední dva dny žádný extra vedra. Tím pádem aktuální celková spotřeba vychází na 28-30 litrů za den.
- tři dny zpět sklizen poslední zbytek salátu, dneska šel na jeho místo do (polo)stínu výsev: libeček+petržel+bazalka. Tak uvidíme co se chytne a jestli se tam bude líbit i bazalce (petržel tam bývá ok, a libeček si na téhle pozici před dvěma lety chrochtal blahem

).