Tohle bych potřeboval nějak pořešit...jako jó, jde to řešit penězma, sušené plody Mulato Isleno jsou jedna z těch věcí které se dají semtam koupit v čr v krámě (mexické speciálky atp.), ale to co jsem pokusně kupoval nebyla proti doma pěstovaným a doma sušeným srovnatelná kvalita a když už člověk chilli pěstuje...
Pokud by jste někdo měl typ na odrůdu s hodně podobným chuťovým profilem a větší výnosností, tak bych byl hodně vděčný za nasměrování.
Pal je relativně nedůležitý, tj. cokoliv od 0 SHU do řekněme 50-70k SHU, jde o tu specifickou kouřovou chuť s lehkým nádechem lékořice kterou mají sušené plody Mulato Isleno a která je při kuchtění velmi těžce nahraditelná (obzvláště když člověk nemá možnost při sušení plody vyudit).
Jen to nesmí být příliš pálivá odrůda, 300k alá Haba nebo nedejbože miliónovka už by nešla při vaření použít v množství které je potřeba pro to aby byla znatelná ta specifická kouřová chuť, resp. výsledek by nebyl poživatelný pro non-chillence v rodině .

Protože v mých podmínkách nejsem u Mulato Isleno příliš spokojen s výnosem. Tedy né že by plodilo vyloženě málo, to se říct nedá, ale nějak superplodné taky není, když sečtu váhu plodů (před sušením) z kytky za sezónu a porovnám to s jinými odrůdami anumek či baccatum co mívám, tak je Mulato Isleno u mne rozhodně podprůměr. Takže bych musel dávat minimálně 4 kytky abych si pokryl roční spotřebu (a i tak bych musel šetřit).
A zabrat si jen Mulatem 1/3 všech pěstebních pozic co mám k dispozici pro chilli+rajčata si fakt dovolit nemůžu.