Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)

Naše chilli papričky v roce 2018
chris
Stálý člen
Reputace: 3908
Obrázky: 0

Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)

Příspěvekod chris » 25 čer 2018 14:07

yep, tohle dilema světlo vs závětří dobře znám, mám vnější okraj balkónu plnou zídku a je to strana odkud typicky vane vítr. Navíc chybí zábradlí, není k čemu snadno uvazovat. Časem budu muset něco decentního přivrtat, ale to až si definitivně sedne způsob pěstování. Ještě že barva zdí je světlemodrá, a vyšisovaná za ty leta do velice světlého odstínu (taková "studená bílá na růst" :-)
I tak je na stavbě kytek na těch pozicích hodně poznat že než dorostou přes výšku zídky, tak že vidí jen dost malý výsek oblohy, navíc skoro přesně severním směrem (větší listy, delší internodia, méně větvení, tím pádem minimální brzká násada).

ad panely: imho stříknout jen ty vnitřní plochy na bílo, zábradlí bych nechal jak je, když se to udělá pečlivě tak je to vzhledově nic proti ničemu, odjinud než z přiléhajícícho pokoje to ani nebude vidět, a prosvětlí to nejen prostor pro kytky ale i trochu i k balkonu přiléhající pokoj. Pravda, jen do doby než vyroste prales :-)

Jacopo.F.
Stálý člen
Reputace: 697

Příspěvekod Jacopo.F. » 25 čer 2018 14:32

No jo, ty jsi zkušený pěstitel, to internodium jsem si musel vygooglit .... :-) Nad těma panelama se do příští sezony zamyslím.

chris
Stálý člen
Reputace: 3908

Příspěvekod chris » 25 čer 2018 16:10

To já loni taky :-)
Ono pokud je mi známo tak čeština pro tohle nemá příhodné výstižné slovo, člověk by furt musel psát něco jako vzdálenost mezi větvením/listy/pupeny...úseky stonků kde se na kytce nic zajímavého nevyskytuje...atp :-)

Bullets
Stálý člen
Reputace: 643

Příspěvekod Bullets » 26 čer 2018 08:49

Hele buď v klidu taky mi plody ani zdaleka nedozrávají jako některým... Je to ani ne měsíc co jsem jim naposledy otrhal všechny, květy takže teprve se rozjíždí a kvetou ;) svoje taky hraje nadmořská výška a to, že jsou u fasády na severozápad

Jacopo.F.
Stálý člen

Příspěvekod Jacopo.F. » 26 čer 2018 10:11

No jo, jenže já so na órodné Hané a balkon mám na západ. Ale jak už jsem napsal - nebudu už vyšilovat... :plant:

Jacopo.F.
Stálý člen

Příspěvekod Jacopo.F. » 30 čer 2018 13:06

Tak po dvou týdnech pár celkových pohledů na kytky v bytové zahrádce.

Vezmu to od kuchyně:
:chilli11:
Rocoto vysévané v roce 2015. Už je nějaké unavené. Asi by to chtělo vyměnit substrát či co. Ale kvete.
A Ring of Fire. Před měsícem až dvěma sklizeno asi padesát plodů, dalších asi 40 má teď. Třetí rok. Plodí furt. Ideál do kuchyně. Z rostliny přímo do hrnce/na pánev.
49210
Chillibalkón. Nevím, ale nějak to vypadá skoro stejně jako před 2 týdny. Jen to začalo kvést. Konečně. A Habanero Orange z loňska, co na jaře vypadalo na odpis tak šlo na parapet. S jištěním. Kvete jak vzteklé a už jsou na něm asi 4 malé zelené plody. Tož se uvidí.
Habanero na parapetu:
49215
A tři pohledy na balkón:
492134921249211
A na konec pěstební místnost - zimoviště:
49221
Ta adéloidní TSMR je líná jak veš. Dva plody jsem ve středu a čtvrtek snědl (použito v jídle jako lék proti akutnímu krkabolu, spolu česnekem - zabralo to), teď tam je tam asi 5 dalších. Rostlina, která by vzhledem ke své velikosti měla mít alespoň 100 - 150 plodů jich má prosím 5. Nějaké květy tam jsou, to jo, ale většinou je shazuje. Tak nevim.
A vpravo za dveřma Rocoto převislé. Teda Ecuadorian Red, ale ty šlahouny jsou fakt převislé. Ale ty Rocota mi všeobecně nejdou.
Naposledy upravil 2 dne Jacopo.F.; celkem upraveno 30x.

stankar
Stálý člen
Reputace: 1311

Příspěvekod stankar » 30 čer 2018 13:23

Tea Racer píše:
30 čer 2018 13:12
U Tebe to vypadá jako mě na balkone :D
Vy si nenechavate misto na prochazeni? To pak musite pulku vytahnout kvuli zalivce?

Jacopo: Pekne krajinky :D Pokud mas to Rocoto porad ve stejnem substratu jako loni, tak urcite co nejdrive vymenit, jeste to ma smysl. Tomu TSMR asi neco chybi nebo naopak prebyva, kdyz ti vsechno shazuje, protoze ted nebyly nejake silene vedra.

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2018“