Čertova zahrádka
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
- Obrázky: 0
Re: Čertova zahrádka
Jak maliny jinak než čerstvé plody moc nemusím (v konzervované podobě mi přijdou takové "samé zrníčko a máloco dalšího") tak naopak chuť malin+chilli (asi nejspíš haba) mi příjde že k sobě pasuje naprosto skvěle, mít zdroj vlastních malin tak neváhám a tu práci s pasírováním malinových zrníček si dám. Imho kdyby se dobře vyladil poměr, tak výsledná marmeláda třeba na biftek, nebo na leckteré typy uzrálého sýra bude dokonalost sama.
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
- padr
- Stálý člen
- Reputace: 653
- Obrázky: 0
Re: Čertova zahrádka
V neděli jsem sbíral venkovní zralé plody. Prožil jsem snad všechny stavy počasí kromě chumelení, ruce jsem měl úplně zkřehlý. Na pohled to vypadá pěkně:

Něco bude uvnitř asi nahnilé, ale i tak toho mám nad hlavu. Dokonce už mám i pár zralých rocot:

Jsou velký, těžký. Tak jsem zvědavý, jestli to bude stát za to.
Večer jsem našel sílu jenom na zpracování Padrónů. Uvařil jsem je s červenou řepou, nashi hruškami a zázvorem. Bohužel jsem dal moc zázvoru, tak to trochu přebíjí. Ale snad se to časem srovná, až se zaleží. A pálivost Padrónů mě teda překvapila. Ani jsem tam kvůli palu nic nepřidával. A barvu to má temně rudou, exkluzivní.
Něco bude uvnitř asi nahnilé, ale i tak toho mám nad hlavu. Dokonce už mám i pár zralých rocot:
Jsou velký, těžký. Tak jsem zvědavý, jestli to bude stát za to.
Večer jsem našel sílu jenom na zpracování Padrónů. Uvařil jsem je s červenou řepou, nashi hruškami a zázvorem. Bohužel jsem dal moc zázvoru, tak to trochu přebíjí. Ale snad se to časem srovná, až se zaleží. A pálivost Padrónů mě teda překvapila. Ani jsem tam kvůli palu nic nepřidával. A barvu to má temně rudou, exkluzivní.