Čertova zahrádka
- padr
- Stálý člen
- Reputace: 653
- Obrázky: 0
Re: Čertova zahrádka
Černou hořčici jsem sháněl v obchodě, ale nesehnal. Zkusím internet. No a pokud ji opražím, tak se pak již nenamáčí?
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Kontaktovat uživatele:
Tak ono je to jedno, pokud namáčís, klidne pres noc, tak to pak rozmixujes, nebo opražís a tím zvyrazníš chut a rozvaris nebo rozmixujes no...
- padr
- Stálý člen
V sobotu jsem se byl podívat na Vypalováku. Pěkná akce, mohu opravdu jen pochválit. Ochutnal jsem kdeco, něco i pokoupil a hlavně vybral odrůdy na příští rok. Z omáček mi nejvíc asi chutnaly ty Erbovi, ostatní mohly být na můj vkus trochu pálivější. No pod dojmem jsem doma hned vytáhl přezrálé hrušky, zázvor a taky něco povařil. Nacpal jsem tam jolokii white a 7 pot Jonah. Ten Jonah je nějaká kukačka, jednak je žlutý a hlavně plod moc neodpovídá originálu. Nicméně majda se povedla, sladkokyselá, do asijské kuchyně značka ideál.
S Jolokií jsem spokojený, pěkně plodí, příští rok bude zase:

Bojuji s těmi záprtky, které zjara málem sežraly mšice a nabraly tak zpoždění. Takhle vypadaly na konci června:

a teď už mají pěkně nasazeno:

Jen bych potřeboval hodně teplý a dlouhý září.
Už jsem očesal i první rocotu, ale je to bída. Strom je obrovský (kam se hrabou ajiny), má přes metr průměr. Plodů nasadilo hodně, ale zatím jich je většina malá a zelená. Už vymýšlím, jak ji v říjnu potáhnu do skleníku. Ale jen tu jednu největší, ostatní nestojí za to.

S Jolokií jsem spokojený, pěkně plodí, příští rok bude zase:
Bojuji s těmi záprtky, které zjara málem sežraly mšice a nabraly tak zpoždění. Takhle vypadaly na konci června:
a teď už mají pěkně nasazeno:
Jen bych potřeboval hodně teplý a dlouhý září.
Už jsem očesal i první rocotu, ale je to bída. Strom je obrovský (kam se hrabou ajiny), má přes metr průměr. Plodů nasadilo hodně, ale zatím jich je většina malá a zelená. Už vymýšlím, jak ji v říjnu potáhnu do skleníku. Ale jen tu jednu největší, ostatní nestojí za to.
- padr
- Stálý člen
Tak jsem povařil další várku z obraných haba a diomarů. Mám 2 sklenice bez rajčat - jen červená řepa, mrkev, chilli. Krásná tmavá barva, řepa to chuťově nepřebíjí, tak se těším na zimu až pořádně ochutnám. Bohužel se to vešlo akorát do sklenic a nic mi nezůstalo na přímou spotřebu.
Větší část jsem uvařil s pečenými rajčaty a trochou zázvoru. Taková klasika, je tentokrát dost pálivá. Došly mi sklenice, manželka už trousí poznámky o tom, kdo to všechno sní. A to velká úroda ještě visí na stromcích. Zatím jsem se nedostal k tomu vše pořádně prostříhat, aby zbylé plody řádně dozrály. Tak snad o víkendu.
Větší část jsem uvařil s pečenými rajčaty a trochou zázvoru. Taková klasika, je tentokrát dost pálivá. Došly mi sklenice, manželka už trousí poznámky o tom, kdo to všechno sní. A to velká úroda ještě visí na stromcích. Zatím jsem se nedostal k tomu vše pořádně prostříhat, aby zbylé plody řádně dozrály. Tak snad o víkendu.
- padr
- Stálý člen
O víkendu jsem si pekl papriky a rajčata s balkánem. Moje oblíbené jídlo, k tomu chleba, aby bylo čím vytírat plech s výpekem. Všechno výborný, dokud jsem nedošel k 7Pot Jonah. Tyhle milionovky jsou na mě moc, bolí mě z toho akorát žaludek. Letos jsem je vyzkoušel, děkuji za optání a už je nechci. Pochutnal jsem si na Fatalii white, na Cheiro Roxa, na Pimenta Diomar. Vše okolo 300 000 SHU, to je pro mě maximum, na kterém si ještě pochutnám, trochu se opotím, vše jak má být.

- Chozee77
- Stálý člen
- Reputace: 2847
To vypadá luxusně a určitě to ještě lépe chutná..
Děkuji za inspiraci a s dovolením bych se rád inspiroval a pokusím se udělat také takovou dobrotu

Děkuji za inspiraci a s dovolením bych se rád inspiroval a pokusím se udělat také takovou dobrotu

Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo...
Jára Da Cimrman
- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
To bych musel radne potrenovat, abych jedl 7Poty s balkanem ke chlebu, a to snim kdejakou milionovku bez balkanu a chlebu

Proto muzu doporucit Nagu nebo i nektere slabsi Jolokie (mysleno mimo Red/Chocolate)

Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com