Erben 61 - 2016

Co jsme vypěstovali v roce 2016
lobo
Stálý člen
Reputace: 2160
Obrázky: 0

Re: Erben 61 - 2016

Příspěvekod lobo » 23 úno 2016 20:56

A netahne tam na ne ? Na vrátnici máš určitě teplo ale jestli se tam hodně otviraj dveře tak to sou šoky

OMO
Stálý člen
Reputace: 3123
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OMO » 23 úno 2016 21:27

Nízká vzdušná vlhkost ?
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228

Příspěvekod Erben61 » 23 úno 2016 23:35

lobo píše:A netahne tam na ne ? Na vrátnici máš určitě teplo ale jestli se tam hodně otviraj dveře tak to sou šoky
Nene tyhle nemocný potvory mám doma, jsou poslední které vzešly z výsevu. Ty které vyběhly dříve jsem přesunul do práce a tam jsou v pohodě. A jak psal OMO ta nízká vzdušná vlhkost to se mi taky nezdá, mám v místnosti pořád otevřenou ventilačku.A průvan těžko jsou od okna přes celou místnost. No nic uvidím co udělají v nejbližších dnech, když zajdou, budu trochu naštvanej, život jde dál mám ještě hafo rostlinek které prospívají. Jen mě mrzí, byl jsem hodně zvědav na Barbere Coffe a ty jsou na tom bledě....... :dunno: Díky pánové za reakce. :thanx: :wave:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Erben61
Stálý člen

Příspěvekod Erben61 » 01 bře 2016 21:42

Ahoj všichni ostří hoši. Dnes se po týdnu ozývám s aktualializací stavu. Včera jsem přesunul všechny zbylé rostlinky, které rozdýchali pro mě nepochopitelný úpadek do práce, takže mám všechno pěkně pohromadě. Pár rostlin a odrůd mi sice odešlo, o problému i s příznaky jsem psal v předchozích příspěvcích. :dunno: Nicméně spousta dalších si vede celkem dobře a vzhledem k tomu, že mi odešel ůplně celý první výsev a první klíčky z druhého vylezly 6.2. což není ani měsíc, jsem sice proti některým z Vás trochu pozadu , ale ještě v normě. Párkrát jsem tu psal , že se letos chystám vstoupit do vyššího levelu, tak rozhodně počtem druhů a složením jsem tak učinil, ale jakoby mě nějaká moudrá vyšší moc trochu klepla přes zvídavé prstíky a řekla: hele hochu na ty SUPERMILIONY si letos ještě nech zajít chuť, ještě naber zkušenost , je Ti teprav 5+50 máš do penze daleko. Je to určitě o té háklivosti nejšlechtěnějších chinnensek, vzešly mi v obou případech ale i podruhé se mi nepovedly. Naga a TSM mi prostě zavadly, zamrzly v růstu a nevydejchali. Trochu zklamání i oba druhy černošek Black Olive i Black Pearl ty mi taky odešly, nevím jsou to annumky ty mi jdou, všechny Jalapeňa bomba,překvapily mě Bugarian Carrotky, Banana Sweety, slušně makají i Habanera a i některé premierové odrůdy jako Bishopy, Malaysian Gorongong a Bonnety. Zasel jsem ještě před týdnem pár odrůd, které nekompromisně hned jak vylezou klíčky, dnes vykoukl první- půjdou do vrátnice, doma to mám nějaký zakletý. No v každým případě jsem asi za nejhorším stádiem , nějakejch smutnic už se nebojím a snad bude příznivý rok, pak budu mít i přes zmíněnou,, přirozenou selekci´´velkou starost co s papričkama. Některých sazeniček, mám ještě na rozdávání,hodně mám Jala Summer heat, Cascabel,Cayenne, Anaheimy podělím kolegy, příbuzný toho se nebojim. :jalapeno: :jalapeno: Na závěr pár ilustračních fotek , mizerné kvality, kteroužto z mobilu dostanu.Vám i sobě přeju ať nám to i nadále šlape co nejlíp.Uff, zase slohovka :smoke8: Zdarec a :gday:
28823
28824
28825
28826
Naposledy upravil 1 dne Erben61; celkem upraveno 30x.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open

Erben61
Stálý člen

Příspěvekod Erben61 » 01 bře 2016 21:55

lobo píše:čim na to svítíš v práci? tohle vypadá jako reakce na teplo, tohle se mi letos taky stalo a bylo to tim že byli moc blízko ke světlu to teplo to pokroutilo, tak jsem snížil polici o 20cm a bylo to v pohodě

Ještě k tomu problému- ne v práci ale doma ......Svítil jsem tomu Halogenovým Led reflektorkem 1000 Lm - 6000 K zpětně si myslím, že jsem je spálil ale nezdálo se mi to světlo tak intenzivní :dunno:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open

Ernest
Stálý člen
Reputace: 10

Příspěvekod Ernest » 02 bře 2016 04:51

miky píše:Zel se mi nedostava dost casu k poradne peci o rostlinky diky maturite a tak doufam ze to vse stihnu.
Vidis a ja jsem v case pred maturou zjistoval kolik volneho casu mam ... na nove znamosti ... na zaliby ... na internetove kecani ... na studovani struktury koberce i tvaru mraku .... kulecnik ....... no proste na jakoukoliv kravinu (draha ex promine), ktera me mohla nejak zamestnat abych se nemusel nedejboze treba i ucit :-D Slysel sem, ze nekteri v desu z uceni najdou lasku k uklidu i zehleni!

Asi si dovedete predstavit jake nasledky melo psani diplomky na vejsce ... :megalol:

... btw vono to slo nakonec krasne i bez uceni, sice to neni uplne takova prdel jak rikaj starsi, ktery rychle vytesnili vzpominky na ten stres, ale bez pripravy i s vyznamenanim :-) chce to jen trosku klidu

Drzim palce

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 02 bře 2016 06:21

Erben61 píše:
lobo píše:čim na to svítíš v práci? tohle vypadá jako reakce na teplo, tohle se mi letos taky stalo a bylo to tim že byli moc blízko ke světlu to teplo to pokroutilo, tak jsem snížil polici o 20cm a bylo to v pohodě

Ještě k tomu problému- ne v práci ale doma ......Svítil jsem tomu Halogenovým Led reflektorkem 1000 Lm - 6000 K zpětně si myslím, že jsem je spálil ale nezdálo se mi to světlo tak intenzivní :dunno:

Nojo tobě se to zdát nemusí ale rostlina to vidí jinak. Jinak halogenka je jistě dobrá volba ale az na vzrostlé sazenicky. Halogen vytváří strašně moc tepla. Zkus si tu rozsvicenou halogenku sevrit v dlani jestli to teda vydrzis. Já vydržím držet ruku na zarivkovy trubici bez problémů klidně celej den ale i tak jsem pár rostlinek malem upekl.

Erben61
Stálý člen

Příspěvekod Erben61 » 03 bře 2016 01:25

Právě že ten reflektorek zas tak nehřeje normálně na něm udržím ruku a tam co je sklo a světlo tam je teplota ještě menší než zezadu. No ať to bylo co chtělo, je to pryč, dnes jsem přesadil poslední várku, tedy pár rostlin zbýva, to už bude detail. Už to nemám kam dávat, počkám až rostlinky trochu zesílí a budu jich spoustu expedovat přátelum. :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“