Erben 61 - 2016
- Vasjis
- Stálý člen
- Reputace: 490
- Obrázky: 0
Re: Erben 61 - 2016
Hele nezapomel jsi na titul ? Jinak to vypada na skvelou urodu
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Titulů je spousta.....řadových členů je taky spousta a já použil oslovení vašnostové, což je výraz trochu archaický, ale vyjadřující úctu a
Pravdou je ,že jsem do jednoho příspěvku poskládal tři významné pilíře tohoto fóra, když se mi tam tak pěkně sešli a pravdou je také ,že je jich více a že mezi ně patříš i Ty pane kolego z Budějic. Toto opomenutí je trestuhodné, neboť ne každý je ŠAMPIONEM významného klání v požírání chilli.
. Ještě se vrátím k výrazu vašnostové. To bývali páni v určitým věku a postavení, což bylo zárukou jejich solidnosti a tímto výrazem v tomto fóru, bych zase chtěl naznačit, že nejsou žádné rychlokvašky. Nic proti nově příchozím mladým dravcům, jistě jsou přínosem, jen si někdy říkám zda vydrží a ztrácím o nich přehled jak se rojí. Kdežto vašnostové ,ať s titulem společenským nebo šlechtickým, i bez něj jsou zárukou kvality, značky a tradice .No tak asi tak, snad jsem nikoho neurazil, někoho i možná potěšil, zkrátka jsem moc rád, že jsem tak nějak součástí tohoto úžasného fóra.
Na závěr bych chtěl říct, že už jsem se vykecal a nyní musím neprodleně přistoupit k přesazení zbytku rostlinek které vzešly později. Protože jsem byl teď 4 dny v práci, věnoval se těm rychlejším, které jsem přesunul. a ty zbylé mají nejvyšší čas a u některých už že dokonce stagnují a potřebují nakopnout přílivem čerstvého substrátu. Zdravím a přeju hodně pěstebních úspěchu všem.
Howg

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
- Vasjis
- Stálý člen
- Reputace: 490
Takhle jsem to nemyslel ale děkuju. Co teda vylezlo přes okraj jako první ?
- Erben61
- Stálý člen
Nejrychlejší start měli Haba Red -magyar a vedou si pořád dobře. Pak se velice dobře zadařilo annumkám, které prostředí v pařníčkách vytvořené pro choulostivější chinensky, nakoplo a jedou zdaleka nejlíp. Jalapeňa, Anaheim, Cascabely,Barbere Coffe Brown, Cayenne. Trochu se trápily obě, Black Pearl i Black Olive Ornamental. Z chinensek bombově jdou Squash Jamaican Yellow, Malaysian Gorongong, Jolokia Yellow, slušně Habanera a Scotch Bonnet, překvapil mě Devils Tonque Yellow. Pomaleji jdou milionový odrůdy TSM, Naga,7Pod Jonah. A hodně dobře si vede jediný baccatum Bishop Crown. Zatím mi nevzešla jediná odrůda JPGS.......
A oproti uveřejněnému seznamu jsem vzdal ve druhém výsevu Manzano Red.
V tuto chvíli mám tedy už přepíchnutých nějakých 90 rostlinek ,32 druhů .
Pak mám ještě nejakých 30-40 rostlinek ve větších nádobách rozdělím a rozdám později.
Semena od Seminka chilli.cz, vlastní a od pánů- abacedně: Hudychilli,Lobo,Lucifer,Omo a Vasjis
very much
Toť malá rekapitulace k dnešnímu dni kdy mám takřka hotovo a čekám jen na JPGS a Black Scorpio Tonque (háčky)
7pod Jonah(háčky).Uff....
Zdravím a čusík

A oproti uveřejněnému seznamu jsem vzdal ve druhém výsevu Manzano Red.

V tuto chvíli mám tedy už přepíchnutých nějakých 90 rostlinek ,32 druhů .

Pak mám ještě nejakých 30-40 rostlinek ve větších nádobách rozdělím a rozdám později.
Semena od Seminka chilli.cz, vlastní a od pánů- abacedně: Hudychilli,Lobo,Lucifer,Omo a Vasjis

Toť malá rekapitulace k dnešnímu dni kdy mám takřka hotovo a čekám jen na JPGS a Black Scorpio Tonque (háčky)
7pod Jonah(háčky).Uff....

Zdravím a čusík

Naposledy upravil 1 dne Erben61; celkem upraveno 17x.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open
- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 826
Obrovské množství rostlin, čumím 
Jen malá poznámka, ve vší skromnosti: Bishop Crown není frutescens, ale baccatum
Ať se daří

Jen malá poznámka, ve vší skromnosti: Bishop Crown není frutescens, ale baccatum

Ať se daří
- Erben61
- Stálý člen
Dík šlo samozřejmě o omyl....opravím neprodleně.
)

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open
-
- Stálý člen
- Reputace: 22
Tak zpet k tem devils tongue, vyklicily mi 3 seminka ale odrudy white, tak jsem na ne moc zvedavy. Ceka me take.dalsi presazovani a posledni seti treti varky sladkych paprik. Zel se mi nedostava dost casu k poradne peci o rostlinky diky maturite a tak doufam ze to vse stihnu. At se dari, jsem moc zvedavy 

Moje první pěstování - Miky 2016 | You love it even it makes you cry.
- Erben61
- Stálý člen
Taky mám vysety sladký papriky, vzešly super. Koupil jsem je v Penny španělský,výborný, plný šťávy,rudý barvy a chuti.Až budeš mít přesazeno bude to v pohodě, největší piplačka a zdržovačka je výsev. No pak až ve finále hlídat opory sem tam přivázat a řádně zalívat.
A s tou maturou to jistě dáš, jsi zodpovědný, v tuhle dobu spousta studentů tuto významnou ,,zkoušku dospělosti´´zdaleka neřeší.
Taky jsem moc zvědavý, protože se piplám s papričkama už několik let ,ale takovouhle nálož odrůd mám poprvé.Tak se drž chlape.

A s tou maturou to jistě dáš, jsi zodpovědný, v tuhle dobu spousta studentů tuto významnou ,,zkoušku dospělosti´´zdaleka neřeší.
Taky jsem moc zvědavý, protože se piplám s papričkama už několik let ,ale takovouhle nálož odrůd mám poprvé.Tak se drž chlape.

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open