Erben 61 - 2016
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
Re: Erben 61 - 2016
s tým prenájmom záhrady nemáš zlý nápad v dnešnej dobe je veľa záhrad na ktoré majitelia nemajú čas a nechcú alebo sa im to nedarí predať a radi to aspoň prenajmú aj zadarmo len aby im to tam niekto aspoň občas pokosil lebo s tým majú starosti.držím palce aby si našiel do jari je ešte kopec času.no a potom už budeš pán plantážnik 

- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Děkuji Ti priateĺu Matoho za povzbudivá slova. Je pravdou, že chodím po cestě z práce a do práce okolo několika zahrad, některé totálně zanedbané, vím o dvou kde ani trávu nekosí ,listí nehrabou. Co mě však docela vnitřně znepokojuje jsou například krásná jablka které nechávají lidé ladem a spadnout i na zahradách, kde se přepečlivě seče trávníček, že by byly chuťově horší než kupovaná o tom pochybuju.......A s tím pronájmem to není tak úplně nová věc, měl jsem už dojednaný letos na jaře dokonce i se skleníkem, jenže pak se to zvrhlo, že paní si představovala, že kromě chilli budu ještě bulhařit se spoustou dalších plodin a ona si nechá plodiny já jen chilli a práci.
V každým případě rozhodím sítě, posíct trávu a např.ostříhat stromy tomu bych se rozhodně nebránil. Chilli zdar a Dundicut rozhodně zkusím, mám pocit, že to poroste jak plevel a výtěžnost bude skvělá.

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
- Erben61
- Stálý člen

mutantní Jalapeňa stále ještě plodí
Chupetinha zvenku, osekaná nadoraz, pěkně obrůstají
Žlutý thajky, mají taky ještě pár plodů
Zredukovaný mini gononong, má taky ještě pár sirotků

Příště zhodnotím sezonu a uzavřu vlákno. Takže zatím

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open
- Erben61
- Stálý člen
Ahoj, asi předposlední zápis tohoto vlákna. Co naplat, čas letí a máme na krku Vánoce. Popřeju Vám v krátkosti, však víte, co se přeje, vyzdvihl bych zdraví, rodinu, poklid a pohodu. A ať se i v budoucnu tady setkáváme a ať se nám to chilli daří.

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open
- Erben61
- Stálý člen
Čas zbývající do konce tohoto roku se nebezpečně krátí a tak jsem podlehl bilanční náladám a rozhodl se přistoupit k poslednímu příspěvku tohoto předlouhého vlákna. Zahrnuje téměř každé konání v letošní přelomové sezóně. Jak už jsem psal jinde, vloni na podzim jsem si řekl ,že skončila Doba annumní a rozhodl se jít i do těch milionových krasavic. Myslím si, že jsem si vůbec nevedl špatně, využil jsem několikaleté zkušenosti a dokázal především sám sobě, že se dá dobře a se slušnou úrodou, pěstovat i náročnější druhy bez skleníku a v mých podmínkách. Nepostihly mě žádné katastrofy, problémy ano, hned v začátcích při výsevu mi padlí zkosilo první pokus, nějakou tu mšici jsem musel zlikvidovat, taky mravenci mě trápili. Docela obavy jsem měl v období dešťů, kdy mi voda doslova stála v nádobách a přemokřené rostliny se zastavily a to mě připravovalo o poslední procenta černých vlasů na mé šedivé hlavě. Nakonec to dopadlo, chilli jsem sklízel jak postupně, tak v několika větších sklizních.bylo ho zkrátka víc, než jsem ho míval doposud, víceméně pro svou potřebu.Bylo zkrátka všude, kam se podíváš a každý den jsem se kochal obrázkem vybarvování, nebo plnou hrstí dozrálých načančanek. Vyvstal problém, jak ho využít a tak jsem rozjel výrobu omáček a nakonec jí zcela propadl.Nějaké zkušenosti taky byly, jako vysloužilý kuchař jsem měl dost pojem jak na to, ale chybám jsem se taky nevyhnul, spíše to je o tom, že jsem zjistil, že mi zábava může vydělat i nějakou tu korunu, když vylepším napřesrock design. Nechci propadnout vydělávání ve velkém a za každou cenu, je však příjemné když se zaplatí náklady a zbyde pár korun k přilepšení. To určitě každého motivuje. Spoustu jsem toho i rozdal a koho by nerajcovala takováto zpráva z chatu messengeru, cituji:
,,Děkuji. Jste skvělej. Udělal jste mi dárkem velkou radost. Omáčka je víc než luxusní. Absolutní orgasmus. ´´
To je to pověstné poklepání na rameno, mě osobně to i zavazuje a žene dopředu. Ale chci říct, že i bez tohoto příjemného zhodnocení, jsem zcela propadl chilleným krasavicím a v tuto chvíli si lámu hlavu co už za pár vysadit do nové sezóny z více než 100 druhů jež se mi sešli nákupem, díky srazu a velkorysosti několika kolegů. Je Vás tu pár, se kterými jsem se setkal osobně a od každého mám minimálně jeden druh, na který se moc těším.
Celý tento příspěvek jsem pojal úplně vážně, nemůžu si však v závěru odpustit........Že bez Pardońu, žeru Kozu s fazulou. Myyyluju Haba v Cappuci , ptákem v mém erbu je Kukačka a párátkem rád mlsám Chutney ze souhvězdí Orion a kdo nemá Naganero jako by nebyl. Takže ho mám taky a protože jak uvidíte, mimo jiné bude můj příští rok, rokem Tygra rád si i zaPinkám Squash nejen s místními kráskami, ale i s divoškami. Well, tak bojujte a hodně zdaru napřesrock. Howgh

,,Děkuji. Jste skvělej. Udělal jste mi dárkem velkou radost. Omáčka je víc než luxusní. Absolutní orgasmus. ´´
To je to pověstné poklepání na rameno, mě osobně to i zavazuje a žene dopředu. Ale chci říct, že i bez tohoto příjemného zhodnocení, jsem zcela propadl chilleným krasavicím a v tuto chvíli si lámu hlavu co už za pár vysadit do nové sezóny z více než 100 druhů jež se mi sešli nákupem, díky srazu a velkorysosti několika kolegů. Je Vás tu pár, se kterými jsem se setkal osobně a od každého mám minimálně jeden druh, na který se moc těším.
Celý tento příspěvek jsem pojal úplně vážně, nemůžu si však v závěru odpustit........Že bez Pardońu, žeru Kozu s fazulou. Myyyluju Haba v Cappuci , ptákem v mém erbu je Kukačka a párátkem rád mlsám Chutney ze souhvězdí Orion a kdo nemá Naganero jako by nebyl. Takže ho mám taky a protože jak uvidíte, mimo jiné bude můj příští rok, rokem Tygra rád si i zaPinkám Squash nejen s místními kráskami, ale i s divoškami. Well, tak bojujte a hodně zdaru napřesrock. Howgh

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open