Dosev (za chvilku půjdou namočit):
Dávám už jen po jednom semínku, beru to tak, že pokud nevyleze ani jedno ze 2+1 vysetých od odrůdy, tak si prostě matka příroda myslí že tu odrůdu bych letos mít neměl. A já jí budu věřit. Co není letos, může být klidně třeba příští rok.

- Aji Limo Rojo
- Aji Little Finger Orange
- Sugar Rush Cream
Mno a klasicky dvě semínka dávám u:
- Peperoncino (protože záložní kytka)
- Jalapenos Maylon (Mexi, sklizeň 2017). Impulzivní prvovýsev.

Jak jsem se tak hrabal v semeništi a hledal kde mám to Peperoncino na dosev, tak mi Maylonky samy skočily do ruky. A mně problesklo hlavou že jsem vlastně žádný jala už pár let nedával, a že se navíc ve sklepě, v koutě police, krčí poslední sklenice kroužků v kalňaku. Tak jsem je přihodil a uvidí se jestli postarší semínka vylezou, a jestli pro ně nakonec vůbec zbyde nějaké pěstební místo.
A taky je čas na nějaký alespoň předběžný seznam rajčat. Letos neplánuju skoro žádné novinky, řada odrůd které jsem už v minulých letech zařadil mezi stálice čeká až na ně po pauze vyjde opět místo.
Takže první verze:
-Andy's Forty (stálice odrůdou i pěstební pozicí)
-Black Cherry (stálice odrůdou i pěstební pozicí, po dvou letech pauzy už prostě musím

)
-Green Tiger (stálice odrůdou i pěstební pozicí)
-Cherokee Purple (kdyby nevylezlo, tak KBX)
-jeden z prozatím ještě nevyzkoušených dwarfů, ještě musím vybrat který ze tří to bude (a pokud by nevylezlo Andy's, tak by tohle dostalo jeho pěstební pozici)
-Kumato (stálice odrůdou i pěstební pozicí. Umí zaplodit i na severní straně v polostínu, ale JZ mu svědčí podstatně více)
-Orange Caprese (stálice odrůdou i pěstební pozicí)
-Stupické (stálice odrůdou a je asi nejvíc variabilní pěstební pozicí, prostě dostane to, co nakonec zbude)
-Subarctic Plenty (stálice odrůdou i pěstební pozicí)
Náhradníci pro případný dosev:
1. KBX - pokud to bude vypadat že Cherokee nevyleze.
2. Datlo. Každoročně se pere v playlistu o pěstební pozici s Black Cherry, poslední dva roky to vyhrálo Datlo, takže letos bude náhradník.
Speciál hodný zmínky: velmi rád bych dal letos (po dvouleté pauze) opět i Galapážské rajče, ale jediná u mne použitelná pozice pro takovou rozložitou obludku je pro letošek už zabrána dvěma chineskami. Takže až příští rok, ale pro ten má tuhle pozici (asi moje nejlepší, viz rok 2018 nebo Dorsetka rok 2019) už teď jistou.