JJ, jenže kde brát koncem záři čas (pracovní frmol) a místo v bytě na takovéto žně??
Pokud má člověk barák se zahradou, tak je na to jakžtakž zařízen, sušáky, hořáky, velikost hrnců, počet zavařovacích sklenic, zapřáhne nevolní... eh, čo to trepem, chci říci pomocníky z rodiny,... prostě má to dimenzováno na jednorázovou masivní sklizeň.
Já se v minulých letech namlsal na to, že můžu udělat už během léta občasnou probírku když zrovna vyšlo pár hodin volna na její zpracování, a taky pokaždé jen v objemu který se v pohodě vejde naráz na kuchyňskou linku.
Zatímco letos, třeba tento týden: nedělám po večerech nic jiného než že suším, krájím, nakládám,... začal jsem v neděli večer marinováním pravidelné várky masa na sušení a zastavil se až včera večer kdy jsem konečně dodělal větší várku polosušených rajčat do oleje. Být to někde na baráku tak to dělám někde ve stodole/kůlně a nebudu se obtěžovat každodenním poklízením náčiní atp. Což se v bytě jaksi nedá.
A minimálně jeden den z tohoto víkendu na to taky musím obětovat (venku panuje nádherný začátek podzimu který vyloženě láká někam na výlet do barevných lesů). Taky jsem včera zjistil že mi zbývají už jen poslední dvě menší prázdné zavařovačky, musím to během pár dní nějak pořešit, až dokvasí letošní sriracha a chunanka na které se o víkendu chystám, tak je v tuhle chvíli nemám do čeho uskladnit.
Prostě, jsou to sice docela fajn starosti, o tom žádná

ale dal bych přednost průběhu počasí alá rok 2018 a tím pádem možnosti příležitostné průběžné sklizně.