Tak to je ten důvod proč jsem nepozoroval skoro žádné kvašení. To co jsem tam dával mělo tuším 38%.... Takže příště stejné množství vína?Tea Racer píše: ↑04 lis 2021 09:43A dáváš tam kvalitní víno? V receptech se objevuje vodka nebo jiný silnější alkohol, což je vlivem špatného překladu. A tím alkoholem se to naopak konzervuje a nekvasí. Ideální rýžové víno, což se dneska snadno koupí. Já mám nejlepší zkušenost s tím červeným tedy...vsezved píše: ↑03 lis 2021 22:43U mně Chunan kvasí hodně pomalu. Kolikrát ani nepozoruji žádné kvašení (hlavně na začátku, když to sleduji). Třeba po 1/2 roce zjistím, že to muselo vykvasit, že jsem skleničku naplnil příliš. Pak víčko dotáhnu, utřu skleničko i přeteklý obsah a již nic víc nevykvasí. Teplotu skladování mám mezi 20-26℃ a nikde nepozoruji žádné kažení. Vlastně jo, plíseň jsem měl z venku na skleničce na závitu, když jsem ji špatně otřel.
Pepinuv první rok
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 124
- Registrován: 07 úno 2021 19:34
- Reputace: 220
- Obrázky: 0
- Bydliště: Střední Čechy
Re: Pepinuv první rok
Re: Pepinuv první rok
Mě to vykvasilo aji s vodkou bez problému, ale víno je lepší a potom i chutnější.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5597
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9550
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pepinuv první rok
Množství vína musíš trochu přizpůsobit složení papriček, nekdy jsou sušší, někdy vodnaté.
Alkohol je konzervant, čím více tím hůře to kvasí. Pochopitelně to bude kvasit i s tou vodkou, ale víno mi vždy kvasilo více a jak bylo řečeno je to chutnější.
Alkohol je konzervant, čím více tím hůře to kvasí. Pochopitelně to bude kvasit i s tou vodkou, ale víno mi vždy kvasilo více a jak bylo řečeno je to chutnější.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 124
- Registrován: 07 úno 2021 19:34
- Reputace: 220
- Obrázky: 0
- Bydliště: Střední Čechy
Re: Pepinuv první rok
Tak vám tu všem dámy a pánové chci moc poděkovat za pomoc, fajn přístup k nováčkovi a spoustu inspirace, kterou jste mi tu dali. Doufám že v příštím roce budu mít více času na papričky i na forum.
Přeji jen to nejlepší v Novém i novém roce.
Ať to roste!
Přeji jen to nejlepší v Novém i novém roce.
Ať to roste!

-
- Nový člen
- Příspěvky: 10
- Registrován: 26 zář 2019 12:34
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
Re: Pepinuv první rok
Jaké kvalitní víno byste tam dali? To rýžové se mi moc nelíbí
Naposledy upravil 1 dne evastudena; celkem upraveno 1x.
- Bonebreakers
- Stálý člen
- Příspěvky: 867
- Registrován: 18 črc 2019 15:09
- Reputace: 1941
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň 310 m n.m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pepinuv první rok
Jestli ti to rýžové víno nejde pod nos, tak si tam dej co je libo, ale rýžové víno se přidává několik století je to tradiční ingredience.
Jen pro doplnění první chunanku jsem zalil premiovou vodkou, další nějakým bílým pozdním sběrem z moravy a nakonec rýžovým vínem tady z krámku od větví. Nakonec tu chunanku uděláš ze všeho, ale nejlepší pořád bude z rýžového, i když ani ta s vodkou není špatná, jen se to musí nechat delší dobu v teple nez začne kvasit.
Jen pro doplnění první chunanku jsem zalil premiovou vodkou, další nějakým bílým pozdním sběrem z moravy a nakonec rýžovým vínem tady z krámku od větví. Nakonec tu chunanku uděláš ze všeho, ale nejlepší pořád bude z rýžového, i když ani ta s vodkou není špatná, jen se to musí nechat delší dobu v teple nez začne kvasit.
Bone-bezzemkova-sezona-2019
Bone-bezzemkova-sezona-2020
Bone-bezzemkova-sezona-2021
Bone
„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.
Bone-bezzemkova-sezona-2020
Bone-bezzemkova-sezona-2021


„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 124
- Registrován: 07 úno 2021 19:34
- Reputace: 220
- Obrázky: 0
- Bydliště: Střední Čechy
Re: Pepinuv první rok
Já do toho dal to co jsem měl doma, takže jsem naprosto barbarsky vzal bílý rum a chunanka je naprosto super. Tvrdého se předpokládám dává podstatně méně než vína, takže v té mé není vůbec cítit. Ale četl jsem tu recepty s červeným vínem, bílým vínem, atd. Asi to fakt půjde udělat ze všeho a je čistě na tobě, co Ti bude nejvíc po chuti. Pokud se mi letos zadaří, určitě vyzkouším červené víno :P
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti